RIC_Competition_LinkedIn_v3.jpg

 

Υποβολή προτάσεων έως 1 Οκτωβρίου 2022!

Το EIT RawMaterials είναι μια από τις κοινότητες καινοτομίας του European Institute of Innovation and Technology (EIT), ενός ανεξάρτητου φορέα της Ε.Ε., που έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει τη μετάβαση της Ευρώπης προς μια κυκλική, πράσινη και ψηφιακή οικονομία, ενισχύοντας παράλληλα την παγκόσμια ανταγωνιστικότητά της ευρωπαϊκής αγοράς και εξασφαλίζοντας την απασχολησιμότητα στην αλυσίδα αξίας των ορυκτών πρώτων υλών. Στόχος του EIT RawMaterials είναι να εξασφαλίσει μια βιώσιμη παροχή ορυκτών πρώτων υλών, προωθώντας την καινοτομία, την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα στα ευρωπαϊκά βιομηχανικά οικοσυστήματα.

Στην Ελλάδα ο Raw Materials Incubator έχει ιδρυθεί από το  EIT RawMaterial σε συνεργασία με τη Mantis Business Innovation από το 2020.

Με τη δημιουργία του επιχειρηματικού επιταχυντή Regional Innovation Competition 2022, το EIT RawMaterials στοχεύει στην υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων και ΜμΕ από χώρες του Περιφερειακού Σχεδίου Καινοτομίας (RIS) που μπορούν να παρέχουν καινοτόμες λύσεις για την ενίσχυση της αλυσίδας αξίας των ορυκτών πρώτων υλών. Για να πραγματοποιηθεί αυτό, προσφέρεται στους συμμετέχοντες με τις καλύτερες προτεινόμενες λύσεις, ένα δίμηνο πρόγραμμα προ-επιτάχυνσης.

Οι παρεχόμενες παροχές του προγράμματος είναι:

  • Εξατομικευμένα σεμινάρια.
  • Επιχειρηματική καθοδήγηση.
  • Συμβουλευτική από τις θερμοκοιτίδες RIS.
  • 2.500 € για δαπάνες ταξιδιών, διαμονής και άλλων υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης.
  • Χρηματικά έπαθλα έως και 6.000 € στις 3 κορυφαίες νεοφυείς επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2022 μέσω διαγωνισμού pitching και έπαθλα για τις 3 κορυφαίες νεοφυείς επιχειρήσεις.

Κάνε αίτηση έως 1η Οκτωβρίου και κέρδισε 6.000 €, εκπαίδευση και συμβουλευτική!

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο Regional Innovation Competition καλούνται να παρέχουν λύσεις σε μια από τις παρακάτω καινοτόμες θεματικές:

  1. Κυκλικές κοινωνίες (π.χ. νέα κυκλικά επιχειρηματικά μοντέλα, όπως επαναχρησιμοποίηση, επισκευή, ανακατασκευή, οικονομία κοινής χρήσης κ.λπ.).
  2. Βιώσιμα υλικά (π.χ. υλικά για ηλεκτροδότηση, όπως μπαταρίες, κυψέλες καυσίμου, μαγνήτες, υλικά για ελαφριά σχέδια, όπως χάλυβες, μη σιδηρούχα κράματα, σύνθετα υλικά, πολυ-υλικά κ.λπ.).
  3. Υπεύθυνη προμήθεια πρωτογενών και δευτερογενών πόρων (καινοτόμες λύσεις που βασίζονται, για παράδειγμα, στην τεχνητή νοημοσύνη, στη μηχανική μάθηση, στην εικονική πραγματικότητα κ.λπ.) για την εξασφάλιση και επεξεργασία στρατηγικών ορυκτών πόρων με βιώσιμο και ασφαλή τρόπο.

Ο διαγωνισμός αφορά επιχειρήσεις από RIS περιοχές που καλύπτουν τις εξής χώρες:

  • Μέλη της Ε.Ε.: Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Εσθονία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία.
  • Χώρες διασυνδεδεμένες με το Horizon Europe: Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία, Τουρκία, Ουκρανία.
  • Απομακρυσμένες περιοχές: Γουαδελούπη, Γαλλική Γουιάνα, Ρεϋνιόν, Μαρτινίκα, Μαγιότ και Saint-Martin (Γαλλία), Αζόρες και Μαδέρα (Πορτογαλία) και Κανάρια Νησιά (Ισπανία).

Υποβάλετε αίτηση έως 1η Οκτωβρίου 2022 (17:00 CET) και λάβετε δωρεάν υποστήριξη για το πρόγραμμα μέσω της ιστοσελίδας του Regional Innovation Competition 2022.

Λάβε μέρος τώρα στην καινοτόμο αυτή εμπειρία!

Θέλεις να μάθεις περισσότερα; Κλείσε μια τηλεδιάσκεψη με την ομάδα διοργάνωσης.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn