gm24.jpg

 

«Weseeforyou», «Stalk Jet» & «Let’s Go», οι Maθητικές Εικονικές Επιχειρήσεις 2024 που κέρδισαν τα βραβεία καινοτομίας, προώθησης προϊόντος και καλύτερο περίπτερο.  

 

 

Η Μαθητική Εμπορική Έκθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος/διαγωνισμού «Εικονική Επιχείρηση – JA  Company Program 2024» για μαθητές και μαθήτριες 15 έως και 18 ετών, το οποίο τελεί για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά υπό την αιγίδα της ΑΕ της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

H εκδήλωση ξεκίνησε στις 09:00 και ολοκληρώθηκε στις 15:00 με την απονομή 3 βραβείων. Τα παιδιά παρουσίασαν σε περίπτερα τα καινοτόμα προϊόντα τους στο αγοραστικό κοινό και στην κριτική επιτροπή του JA  Greece, που αξιολόγησε τις ομάδες. Τη Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης 2024 τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη και η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου. Επισκέφτηκαν πολλές μαθητικές «επιχειρήσεις», συνομίλησαν και συνεχάρησαν τα παιδιά και τους/τις εκπαιδευτικούς και απένειμαν βραβεία.

«Επιχειρηματικότητα, καινοτομία, ομαδικότητα και ενσυναίσθηση στον μέγιστο βαθμό θαυμάσαμε από τους  700 μαθητές «επιχειρηματίες» της Βόρειας Ελλάδας και της Κρήτης, από τους/τις  εκπαιδευτικούς, τους/τις  εθελοντές/εθελόντριες/συμβούλους επιχειρηματικότητας, τους/τις Inspirational  Mentors  και τους χορηγούς μας. Μετά τη μεγάλη επιτυχία της Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης της Αθήνας στο The  Mall  Athens  στις 16 Φεβρουαρίου, σειρά είχε η Θεσσαλονίκη. Εντυπωσιαστήκαμε πάρα πολύ και εδώ από τη νέα γενιά, αυτή που χρόνια στηρίζουμε 19 χρόνια μέσα από τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, που την είδαμε να αγωνίζεται, να μεγαλουργεί και να δημιουργεί ένα καλύτερο αύριο. Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα  ταλαντούχα παιδιά που έδειξαν ότι είναι έτοιμοι/έτοιμες «επιχειρηματίες» με εκπληκτικά προϊόντα που θα μπορούσαν να βγουν άμεσα στην αληθινή αγορά», δήλωσε ο Αργύρης Τζικόπουλος, Γενικός Διευθυντής JA Greece.  

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε για 10η χρονιά στο Εμπορικό Κέντρο της LAMDA  Development  Mediterranean Cosmos. Οι Μαθητικές Εικονικές Επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν σε κλίμα μεγάλου ενθουσιασμού είναι:

Βραβείο «Καινοτομία Προϊόντος/Υπηρεσίας»: Εικονική Επιχείρηση «WeSeeForYou» από το Αριστοτέλειο Κολέγιο Θεσσαλονίκης. H εταιρία «WeSeeForYou» εξειδικεύεται στην ανάπτυξη εφαρμογών με στόχο την επίλυση προβλημάτων προσβασιμότητας και αυτονομίας των εμποδιζόμενων ατόμων. Έχοντας στο επίκεντρο της λειτουργίας της τον άνθρωπο και με τη βοήθεια της χρήσης νέων τεχνολογιών στοχεύει στην ασφαλή και άνετη μετακίνηση στον αστικό ιστό. Με την ανάπτυξη της εφαρμογής «Find  your  way» δίνει τη δυνατότητα στους συνανθρώπους μας να έχουν στη διάθεσή τους ένα ειδικά διαμορφωμένο GPS που χαρτογραφεί τα σημεία πρόσβασης (ράμπες, οδηγούς όδευσης, φανάρια με ηχητική λειτουργία κ.ά.), παρέχοντας ταυτόχρονα πληροφόρηση για τη δυνατότητα πρόσβασης στον αστικό ιστό. Η εφαρμογή με τους ειδικά διαμορφωμένους χάρτες μπορεί εύκολα να εγκατασταθεί στα κινητά τηλέφωνα των εμποδιζόμενων ατόμων. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Μαρία Δαμαλή και Χάψαλη Ειρήνη. Εθελοντής/σύμβουλος επιχειρηματικότητας: Δρ. Κωνσταντίνος Μουτσιάνας, ΕΥ. Το βραβείο απένειμε η Υπουργός Kοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Inspirational  Mentor  JA  Greece,  Σοφία Ζαχαράκη. Προηγήθηκε χαιρετισμός της Μαρίας Γάτσου, Μέλος ΔΣ και Inspirational  Mentor  JA  Greece, Γενική Διευθύντρια ΣΕΤΕ.

Βραβείο «Καλύτερη Προώθηση Προϊόντος/Υπηρεσίας: Εικονική Επιχείρηση «Stalk Jet» από το 1ο ΕΠΑ.Λ. Δοξάτου Δράμας. H Stalk Jet είναι μια καινοτόμος επιχείρηση παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από την καύση υποπροϊόντων αμπελουργίας. Με αυτό τον τρόπο παράγεται βιοαιθανόλη εξασφαλίζοντας ένα καύσιμο για άμεση παραγωγή θερμότητας, μειώνοντας τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και ακολουθώντας τις τάσεις της κυκλικής οικονομίας. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Πολυξένη Γιώτη, Χρήστος Σαμαράς, Μαγδαληνή Παπαδοπούλου, Μαρία Αληφραγκή. Εθελοντής/σύμβουλος επιχειρηματικότητας: Φανή Κλειδά FK COUNSELING HORIZONS. Inspirational Mentor της ομάδας είναι ο Γιάννης Διονάτος, Εκδότης–Δημοσιογράφος. Το βραβείο απένειμε η Χρυσή Ολυμπιονίκης, Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου. Προηγήθηκε χαιρετισμός του Αργύρη Τζικόπουλου, Γενικού Διευθυντή JA Greece και της Κυριακής Γιαννακίδου, Αντιδημάρχου Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Βραβείο «Kαλύτερο Περίπτερο»: Εικονική Επιχείρηση «Let’s Go» από το Ειδικό Γυμνάσιο–Λύκειο Κωφών & Βαρυκόων Θεσσαλονίκης. Έχοντας ως επίκεντρο την αποστολή και τη σταθερή δέσμευση για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου κόσμου χωρίς αποκλεισμούς, το επιχειρηματικό εγχείρημα της Let’s Go φέρνει καινοτομία επαναχρησιμοποιώντας και μεταποιώντας τουβλάκια LEGO, που προέρχονται κυρίως από ιδιωτικές δωρεές, για την κατασκευή διάφορων μοναδικών προϊόντων. Συγκεκριμένα, προσφέρονται προσαρμόσιμα αξεσουάρ μόδας, τα οποία οι πελάτες δύνανται να εξατομικεύσουν, καθώς και προσεκτικά σχεδιασμένα παραδοσιακά επιτραπέζια παιχνίδια που απευθύνονται σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με προβλήματα όρασης και ακοής. Έτσι, η εταιρία καταφέρνει να κατασκευάζει προϊόντα που δεν είναι μόνο φιλικά προς το περιβάλλον αλλά και ικανά να πυροδοτήσουν τη δημιουργικότητα όλων. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Καλλιόπη Σιβρή, Ιωάννα Φωτιάδου, Χριστίνα Παπαευαγγέλου, Όλγα Εμμανουηλίδου, Μαρία Παλπάνη. Εθελοντής/σύμβουλος επιχειρηματικότητας: Κωνσταντίνος Κάτος ΕΥ.  Inspirational Mentor της ομάδας είναι ο Σπύρος Μαγιάτης, Γενικός Γραμματέας ΔΣ JA  Greece, CTO & Co-founder  Workable, ο οποίος ήταν παρών να υποστηρίξει την ομάδα στην Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το  βραβείο  απένειμε  ο  Kωνσταντίνος  Τσουρής, Vice President, Senior Relationship Manager – Global Network Banking CITI Greece. Προηγήθηκε χαιρετισμός της Ελένης Χελιώτη, Διευθύντριας Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων JA Greece.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn