epikairothta_2803.jpg

 

 

Με επιτυχία συνεχίζεται ο εμπλουτισμός του Μητρώου Δομών Στήριξης της Επιχειρηματικότητας startupincubator.gov.gr, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας.

Το Μητρώο Δομών Στήριξης της Επιχειρηματικότητας (start-up incubator) αποτελεί μια ολοκληρωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής των δομών υποστήριξης της επιχειρηματικότητας της χώρας  με επίκεντρο την καινοτομία, π.χ. θερμοκοιτίδες, τεχνολογικά πάρκα, εκκολαπτήρια (incubators), χώροι συνεργασίας (co-working spaces), προγράμματα επιτάχυνσης (accelerators).

Ως τώρα έχουν ενταχθεί με επιτυχία 12 δομές έπειτα από αξιολόγηση, οι οποίες καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος αναγκών και προσφέρουν χρήσιμες υποστηρικτικές υπηρεσίες προς τις φιλοξενούμενες επιχειρήσεις και ομάδες υπό σύσταση επιχειρήσεων.

Στο μητρώο καταγράφονται αναλυτικά στοιχεία, που αφορούν την ταυτότητα, τις υπηρεσίες και το δυναμικό των δομών και των προγραμμάτων υποστήριξης της επιχειρηματικότητας που παρέχουν. Γίνεται έτσι μια δυναμική καταγραφή του οικοσυστήματος που υποστηρίζει ενεργά τις επιχειρήσεις στο πλαίσιο δράσεων επιχειρηματικότητας του ΕΠΑΝΕΚ (ΕΣΠΑ 2104-2020), αλλά και πέρα από αυτό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να αναζητήσουν βάσει κριτηρίων τη δομή που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες τους, αλλά και να προβούν στην αξιολόγηση των δομών εφόσον έχουν προσωπική εμπειρία.

Αναμένεται και οι υπόλοιπες δομές οι οποίες έχουν πραγματοποιήσει την αυτο-απογραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα να ολοκληρώσουν την καταγραφή τους αποστέλλοντας στην ΕΥΔ ΕΠΑΝΕΚ φάκελο τεκμηρίωσης έτσι ώστε το μητρώο να περατώσει μια πλήρη και ολοκληρωμένη αποτύπωση των δομών στήριξης της επιχειρηματικότητας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn