epixeirhmatikothta-0304.jpg

 

 

Παρέμβαση στην πραγματική οικονομία με κοινωνικό αντίκτυπο στην Ελλάδα, με συμβολή στη μείωση της ανεργίας μέσω της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, επιδιώκει ο οργανισμός The People’s Trust, ιδιωτικά χρηματοδοτούμενος και μη κερδοσκοπικός, που δραστηριοποιείται στον Νομό Αττικής από το 2016 και στον Νομό Θεσσαλονίκης από τον Σεπτέμβριο του 2018.

Ο οργανισμός μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει 192 νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων παρέχοντας υπηρεσίες μικροχρηματοδότησης (οικονομική αρωγή έως 10.000 ευρώ ή άτοκα δάνεια) με ταυτόχρονη στήριξη της επιχειρηματικής ανάπτυξης: συμβουλευτική υποστήριξη, δικτύωση με άλλους φορείς και οργανισμούς που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα, αλλά και με επιχειρήσεις που έχουν χρηματοδοτηθεί από τον οργανισμό, πρόσβαση σε επιχειρηματικές θερμοκοιτίδες και επιταχυντές.

«Απευθυνόμαστε σε νέους επιχειρηματίες και σε υφιστάμενες επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα. Προϋπόθεση είναι να δημιουργούν τουλάχιστον μία νέα θέση εργασίας. Δουλεύουμε οριζοντίως σε όλους τους κλάδους, δεν αποκλείουμε καμία επιχείρηση, δεν παρέχουμε υπηρεσίες μόνο σε start-ups στον τομέα της IT (τεχνολογίας πληροφορικής). Βοηθάμε όλους τους επιχειρηματίες άνω των 18 ετών», ανέφερε ο γενικός διευθυντής του The People’s Trust Πολ Κίντνεϊ στη διάρκεια παρουσίασης στη Θεσσαλονίκη των δυνατοτήτων που παρέχει ο οργανισμός σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

«Το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλό, στο 20%, και για τη νέα γενιά φθάνει στο 45%. Οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν το 98,6% των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και αυτό δημιουργεί κατά 76%-85% τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα», τόνισε ο κ. Κίντνεϊ.

Τα βασικά κριτήρια χρηματοδότησης είναι δύο: η βιωσιμότητα του επιχειρηματικού σχεδίου (αξιολογείται όπως θα το αξιολογούσε και ένας επενδυτής, δίνεται βάρος στον άνθρωπο, στην ομάδα, στο ολοκληρωμένο business plan, στο μάρκετινγκ, στην ανταγωνιστικότητα) και η δημιουργία τουλάχιστον μίας θέσης εργασίας. Θετικά κριτήρια στην αξιολόγηση είναι η καινοτομία και οι προοπτικές επέκτασης.

«Είναι μια παρέμβαση στην πραγματική οικονομία που θέλουμε να έχει αντίκτυπο στην Ελλάδα», υπογράμμισε η Αγγελική Κοσμοπούλου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του The People’s Trust και εκτελεστική διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, που είναι ιδρυτικός δωρητής του οργανισμού. «Δεχόμαστε αιτήσεις για να δημιουργηθεί μία εταιρία από την αρχή, αλλά, για να εκταμιευθούν χρήματα, πρέπει να έχει συσταθεί η επιχείρηση. Χρηματοδοτούμε μόνο επιχειρήσεις στην Ελλάδα», διευκρίνισε. «Τα στοιχεία διαφοροποίησης του The People’s Trust είναι ότι χορηγεί κεφάλαιο ως οικονομική αρωγή σε νέες επιχειρήσεις και δεν ζητά επιστροφή των ποσών, ότι δίνει έμφαση στην προσωπική επαφή, γι’ αυτό προς το παρόν υποστηρίζει επιχειρήσεις μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και ότι δεν αποκλείει κλάδους ή ηλικίες ανθρώπων που θέλουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά. Βοηθάμε ανθρώπους που σε κανονικές συνθήκες θα ήταν εκτός αγοράς, ανθρώπους που έχουν χάσει τη δουλειά τους», κατέληξε.

«Οι επιχειρήσεις που έχει υποστηρίξει ο οργανισμός The People’s Trust δραστηριοποιούνται σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς, στον τουρισμό, στον αγροτικό τομέα και στην αγροτεχνολογία, στον τεχνολογικό τομέα, στην εστίαση, στην εκπαίδευση, στο ντιζάιν», εξήγησε η υπεύθυνη επικοινωνίας του οργανισμού Ελένη Στεφανίδου.

Επτά στις δέκα επιχειρήσεις που υποστηρίχθηκαν από τον οργανισμό πήραν οικονομική αρωγή. Τα άτοκα δάνεια αφορούν υφιστάμενες επιχειρήσεις, το ποσό είναι έως 10.000 ευρώ με περίοδο χάριτος έξι μήνες και τέσσερα χρόνια αποπληρωμή.

Στη Θεσσαλονίκη έχουν υποβληθεί 10 από τα συνολικά 30 αιτήματα μικρών επιχειρήσεων για χρηματοδότηση που εξετάζονται αυτό το διάστημα από το

Τhe People’s Trust.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn