epixeirhmatikothta_0705.jpg

 

Η μαθητική εικονική επιχείρηση SAVeat του Λυκείου – Κολεγίου Ψυχικού κατέκτησε το πρώτο βραβείο της καλύτερης μαθητικής εικονικής επιχείρησης στο πλαίσιο του 14ου Πανελλαδικού Τελικού Διαγωνισμού του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Ελλάδας.

Πρόκειται για μια διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης και δράσης κατά της σπατάλης τροφίμων, μέσω της οποίας γίνεται διαχείριση των κοντά στη λήξη τους προϊόντων από τα σουπερμάρκετ έτσι ώστε να αγοράζονται έγκαιρα από τους καταναλωτές σε τιμή προσφοράς. Πέντε ημέρες πριν από τη λήξη τους προϊόντα που περισσεύουν προσφέρονται σε κοινωφελή ιδρύματα για άμεση κατανάλωση.

Μάλιστα η εικονική επιχείρηση θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας  στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί στις 3-5 Ιουλίου στη Λιλ της Γαλλίας, στον οποίο συμμετέχουν 40 χώρες.

Το βραβείο απονεμήθηκε στους μαθητές σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος, αφού συνεχάρη το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων και το Υπουργείο Παιδείας «για το γεγονός ότι αναγνωρίζει και αγκαλιάζει το έργο που πραγματοποιεί το ΣΕΝ / J.A. Greece στα σχολεία σε όλη την Ελλάδα», υπογράμμισε: «Η αποστολή του οργανισμού του Junior Achievement να δημιουργήσει την επόμενη γενιά των επιχειρηματικών ηγετών συμπίπτει με μία από τις κύριες κορυφαίες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην Ελλάδα να υποστηρίξει την πλήρη οικονομική ανάπτυξη της χώρας, καθώς και τις εμπορικές και πολιτικές σχέσεις μας. Μία από τις εμπειρίες που πραγματικά αποτέλεσε για μένα μεγάλη πηγή έμπνευσης κατά την παραμονή μου στην Ελλάδα ήταν να έρθω σε επαφή με νέους Έλληνες επιχειρηματίες και να ακούσω τις επιχειρηματικές ιδέες τους, που εμφανίστηκαν σε τέτοιους διαγωνισμούς. Γνωρίζω ότι αυτή είναι η μαγιά για το μέλλον της Ελλάδας».

Και απευθυνόμενος στους μαθητές ο κ. Πάιατ είπε: «Μέσω της συμμετοχής σας στον διαγωνισμό Junior Achievement έχετε αποκτήσει πρόσθετες δεξιότητες στη διοίκηση και τη διαχείριση και την επίλυση προβλημάτων, που θα σας βοηθήσουν. Και ειλικρινά πιστεύω και ελπίζω ότι θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε όλες αυτές τις δεξιότητες για να φέρετε μια νέα περίοδο ευημερίας στην Ελλάδα».

Το 2ο βραβείο κατέκτησε η εικονική μαθητική επιχείρηση Εύγε του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης, ενώ το τρίτο βραβείο η επιχείρηση Count-IT του Κολεγίου Ανατόλια.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn