bemyquestlogo4.png

Be My Quest
Ιδρυτική ομάδα: Αναστάσιος Γουρουντής, Αθηνά Σακαλή

Be My Quest: Η ομάδα της Be My Quest έχει ως βασικό σκοπό την ανάπλαση και την οικονομική αναγέννηση εγκαταλελειμμένων χωριών και περιοχών που μέχρι σήμερα δεν είχαν οικονομική και τουριστική δράση. Η εξειδικευμένη ομάδα μας θα επικοινωνεί με παρόχους των πιθανών εκμεταλλεύσιμων εγκαταστάσεων σε αυτές τις περιοχές και θα προτείνει να δημιουργηθούν μοναδικές δράσεις εναλλακτικού τουρισμού, οι οποίες θα αναβαθμίσουν οικονομικά την τοπική κοινωνία.

Οι δράσεις αυτές θα προωθούνται μέσω του ειδικά σχεδιασμένου website της Be My Quest. Με αυτό τον τρόπο οι επίδοξοι επισκέπτες θα μπορούν να επιλέξουν εύκολα και γρήγορα εναλλακτικές δράσεις, οι οποίες θα ποικίλλουν ανάμεσα σε αγροτουρισμό, ιστορικό τουρισμό, ιατρικό τουρισμό, εθελοντισμό και πολλές άλλες κατηγορίες.

Το βασικό συστατικό των δράσεων αυτών είναι η μορφή quest που θα έχουν, κάτι που δίνει ένα εκπαιδευτικό και κοινωνικό νόημα στην επιχειρηματική μας δράση.

Όραμά μας είναι να αναβαθμίσουμε την οικονομική δράση της Ελλάδας σε περιοχές που το χρειάζονται και να προωθήσουμε τα όμορφα και αναξιοποίητα χωριά μας προς την εγχώρια και την ξένη τουριστική αγορά.

Η ιδέα δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2017, όταν και κατατέθηκε στο incubator της Eurobank Egg, και μετά από τη διαδικασία αξιολόγησης, εντάχθηκε στον 5ο κύκλο του προγράμματος ανάμεσα σε 2.500 αιτήσεις.

Αναστάσιος Γουρουντής: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991 και σπούδασε τουριστικές επιχειρήσεις στο Α.Ε.Ι. Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα. Έχει εργαστεί στην Πορτογαλία, όπου σπούδασε έναν χρόνο ως φοιτητής Erasmus, καθώς και στο Τόκιο της Ιαπωνίας πάνω στο διεθνές μάρκετινγκ και στις πωλήσεις. Έχει υπάρξει εθελοντής σε πολλά προγράμματα με βασικότερα αυτών: ως εθνικός αντιπρόσωπος του δικτύου φοιτητών Erasmus και ως υπεύθυνος της 2μηνης αποστολής στην Αφρική για την ανάπτυξη της τουριστικής κοινωνίας της Γκάνας και του Τόγκο. Έχει επίσης ασχοληθεί με τις πωλήσεις (Puma Hellas) και την εστίαση. Είναι ο ιδρυτής της Be My Quest, που εντάχθηκε στο 5ο κύκλο του προγράμματος Egg.

Αθηνά Σακαλή: Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1991.Είναι αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Εθνικού Θεάτρου και φοιτήτρια του Μαθηματικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε επαγγελματικές θεατρικές παραστάσεις, ως ηθοποιός και ως βοηθός σκηνοθέτη. Διαθέτει αμπελώνες στη Λάρισα, όπου εκεί ανέπτυξε τις γνώσεις της σχετικά με την αγροτική ανάπτυξη και τον αγροτουρισμό.

Πώς βλέπουμε το κομμάτι της εμπειρίας στον τουρισμό

Ο τουρισμός είναι ένας κλάδος που, όπως βλέπουμε, αναπτύσσεται ραγδαία την τελευταία 30ετία και ειδικά μετά τις διευκολύνσεις στη μετακίνηση με πτήσεις που μπορούμε να επιβιβαστούμε για οποιαδήποτε γωνιά της Γης, αλλά και μετά τις γραφειοκρατικές διευκολύνσεις στις θεωρήσεις εισόδου σε άλλες χώρες, όπως το ευρωπαϊκό Shengen. Έτσι τα τελευταία χρόνια εκατομμύρια άνθρωποι διαθέτουν ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής τους δυνατότητας προκειμένου να ταξιδέψουν και να βγουν από την καθημερινή ρουτίνα βιώνοντας νέες καταστάσεις.

Όμως αυτό που πραγματικά μας επηρεάζει σε ένα ταξίδι, αυτό που πραγματικά παίρνουμε μαζί μας στην επιστροφή είναι οι εμπειρίες, καλές ή κακές, τις οποίες βιώσαμε σε έναν συγκεκριμένο τόπο. Θυμόμαστε τις πράξεις τις οποίες κάναμε σε αυτό τον τόπο για πρώτη φορά και ακόμη πιο έντονα τις εμπειρίες οι οποίες συνδυάζονται με την παράδοση του κάθε τόπου.

Η εμπειρία είναι ο πυρήνας του τουρισμού, είναι το κίνητρο και το έναυσμα για να ξεκινήσει το ίδιο το ταξίδι, είναι αυτό που κρατάμε όταν επιστρέφουμε στον δικό μας τόπο. Βλέπουμε μία συνεχή τάση των τουριστών να ανακαλύπτουν πιο εξειδικευμένες δράσεις εναλλακτικού τουρισμού προκειμένου να ζήσουν αυτή την εμπειρία όσο το δυνατόν περισσότερο. Ακούμε λιγότερο τη φράση «πάω απλώς ένα τριήμερο εκεί» και ακούμε περισσότερο «πάω τριήμερο για να κάνω την τάδε δράση». Αποδεικνύεται λοιπόν πως αυτή η ανακάλυψη της εμπειρίας είναι το βασικότερο στοιχείο της τουριστικής ανάπτυξης ενός τόπου.

Το δικό μας σχέδιο μέσα από τη start-up

Στο προηγούμενο σκέλος μιλήσαμε για τις εμπειρίες. Εμείς ως Be My Quest πιστεύουμε πως αυτές οι εμπειρίες, για να δημιουργηθούν, πρέπει πέρα από το φυσικό τοπίο να συνδυάζονται άμεσα και με την παράδοση. Η παράδοση ενός τόπου δεν βρίσκεται πλέον τόσο συχνά στις μεγαλουπόλεις, οι οποίες ναι μεν σφύζουν από οικονομικές δραστηριότητες, αλλά χάνουν και ξεχνούν το παραδοσιακό κομμάτι, εκείνο δηλαδή που πραγματικά μπορεί να ψάχνει ένας τουρίστας. Η παράδοση λοιπόν βρίσκεται στην περιφέρεια, σε αυτά τα μικρά απομακρυσμένα χωριά. Εκεί βρίσκεται ο παππούς, που γνωρίζει τον παραδοσιακό τρόπο τρύγου, εκεί βρίσκεται η γιαγιά, που ξέρει την αυθεντική συνταγή της πίτας. Σε αυτά τα μέρη μπορεί κάποιος να ζήσει την πραγματική ελληνική εμπειρία.

Εμείς ως Be My Quest θα αναλάβουμε να αναδείξουμε τουριστικά αυτές τις «εγκαταλελειμμένες» περιοχές και χωριά που, ενώ έχουν τόσα μυστικά, δεν έχουν επισκεψιμότητα. Θα προσεγγίσουμε παρόχους μικρών ανεκμετάλλευτων αγροτικών επιχειρήσεων και τεμαχίων, όπως ελαιώνες και αμπέλια, και θα δημιουργήσουμε μαζί τους μια επισκέψιμη εμπειρία για Έλληνες και ξένους, δημιουργώντας έτσι οικονομική και τουριστική κίνηση όχι μόνο προς όφελος του συνεργάτη μας, αλλά και ολόκληρου του τόπου όπου απευθυνόμαστε. Με λίγα λόγια, στόχος της Be My Quest είναι να ξαναζήσουμε αυτές τις περιοχές μέσω του εναλλακτικού τουρισμού, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μας στην πλούσια παραδοσιακή και αγροτική κληρονομιά μας.

Η Be My Quest βραβεύτηκε με το 2ο Βραβείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας τον Δεκέμβριο του 2017 από το Orange Grove και το Hellenic Youth Participation. Επίσης η ομάδα επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας Pre-RG Challenge στο Λονδίνο τον Ιανουάριο του 2018 σε συνεργασία με το Reload Greece και το Egg.

Δράσεις και νέα της start-up υπάρχουν και στην ιστοσελίδα μας: www.bemyquest.gr.
Στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,
Αναστάσιος Γουρουντής,
Founder – Be My Quest
694.92.95.399
Syngrou Av. 190, Athens
www.bemyquest.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn