Boards_and_meetingsF.png

Δεν είμαστε  μία «νεανική» startup, είμαστε καταξιωμένοι επαγγελματίες στο χώρο μας, και  αποφασίσαμε να κάνουμε το επόμενο βήμα επενδύοντας στην καινοτομία .Η διαφορά μας σαν επιχειρηματική ομάδα είναι ότι δεν βουτάμε στο άγνωστο με μια καλή ιδέα αγκαλιά, δεν μιλάμε για επιχειρηματικότητα ανάγκης, χωρίς την πείρα, την βαθειά γνώση βασικών πραγμάτων που αποτελούν προϋπόθεση επιτυχίας σε κάθε περίπτωση.

Δουλεύουμε 25 χρόνια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό προσφέροντας τις υπηρεσίες του γραφείου μας, του BICI, από τα παλαιότερα και πλέον αξιόπιστα στην αγορά μας, προσφέροντας από απαιτητικές μεταφράσεις και ομάδες διερμηνέων σε μεγάλα συνέδρια έως την πλήρη οργάνωση συνεδρίων (μεγάλα συνέδρια της Ε.Ε., άλλα μικρότερα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, πολλών Επιτροπών Παρακολούθησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και πολλά άλλα)

Γιατί επενδύουμε στην τεχνολογική καινοτομία; Μα ακριβώς, γιατί γνωρίζοντας καλά έναν επαγγελματικό χώρο και τις ανάγκες της αγοράς, είδαμε σχετικά νωρίς πώς μια νέα τεχνολογία ανοικτού κώδικα (η webRtc), μπορεί να εφαρμοσθεί με ριζοσπαστικό τρόπο για να καλύψουμε καλύτερα αυτές τις ανάγκες διεθνούς επικοινωνίας.

Οι τηλεδιασκέψεις που είναι σήμερα κάτι απλούστατο να γίνει, αποτελούσαν προσωπικά για μένα παιδικό όνειρο, όπως και τα κινητά τηλέφωνα: δεν τα είχα βέβαια συνδυάσει στο μυαλό μου, δεν είχα καν ονειρευτεί ότι θα μπορούσα από την πλατεία πίνοντας καφέ να μιλήσω με κάποιον δικό μου άνθρωπο που ζει κάπου στην Ευρώπη, και μάλιστα με πολύ λογικό κόστος!

Και σίγουρα στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για να γίνουν αυτές οι υπηρεσίες δικτύωσης ακόμα πιο καλές και κυρίως πιο οικονομικές, αν δούμε τι γίνεται σε πολλές άλλες  χώρες.

Για να γίνει πραγματικότητα, χρειάστηκε να προχωρήσουν οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές, να πολλαπλασιασθούν οι ταχύτητες σύνδεσης με το Ίντερνετ, να εξαπλωθούν οι  ασύρματες συνδέσεις σε κάθε μικρή επιχείρηση, να φτάσουμε να παρακολουθούμε κινηματογραφικές ταινίες χωρίς να τις αποθηκεύουμε πριν στον σκληρό μας δίσκο και μάλιστα με ποιότητα εφάμιλλη των κινηματογραφικών αιθουσών.

Αυτή είναι η λέξη κλειδί, η ποιότητα. Για να γίνει κάτι επαγγελματικό εργαλείο, πρέπει να υπάρχει αξιοπιστία, αδιάλειπτη λειτουργικότητα και οικονομική χρήση. Άλλος είναι ο σκοπός μίας κοινωνικής επαφής, όπου ανταλλάσσεις μια καλημέρα και κάποια νέα σου με τον άλλον, άλλος είναι ο σκοπός μιας τηλεδιάσκεψης που συζητάς και διαπραγματεύεσαι διάφορα επαγγελματικά θέματα.

Βασιζόμενοι λοιπόν στην εξέλιξη των υποδομών, ξεκινήσαμε πριν το καθοριστικό βήμα για τις συνδέσεις που έγινε με την έλευση την τελευταία διετία των VDSL, για να είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε μια υπηρεσία με τον καλύτερο τρόπο: την ταυτόχρονη διερμηνεία που οι διερμηνείς συνεδρίων προσφέρουν με αξιοπιστία, αποτελεσματικότητα και εχεμύθεια σε ένα τεράστιο φάσμα θεμάτων (πηδώντας από μέρα σε μέρα από την διπλωματία σε τεχνικά και επιστημονικά θέματα, από την συνεργασία αθλητικών ομοσπονδιών στην εσωτερική λειτουργία πολυεθνικών κολοσσών, από την αγορά εξοπλισμού για τις επιχειρήσεις στην υλοποίηση μιας επένδυσης, από τα επιστημονικά συνέδρια σε αποφάσεις διεθνών αθλητικών οργανώσεων).

To Catalava είναι μια πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων με ταυτόχρονη διερμηνεία, από τις πρώτες στον κόσμο. Και δουλεύει ήδη, και έχει δοκιμασθεί εκατοντάδες ώρες. Απευθύνεται σε επαγγελματίες που συνεργάζονται με άλλους επαγγελματίες στο εξωτερικό. Είναι δηλαδή όπως το Skype, με πολλές περισσότερες δυνατότητες, αλλά κυρίως με έλεγχο των καναλιών του ήχου ώστε όταν μιλά κάποιος να μιλά ταυτόχρονα –χωρίς να τον ενοχλεί- ο επαγγελματίας διερμηνέας για να ακούει ο συνομιλητής σε πραγματικό χρόνο στην δική του γλώσσα, άμεσα, χωρίς διακοπές, χωρίς υστέρηση, χωρίς σπασίματα εικόνας, αξιόπιστα και εχέμυθα.

Catalava screenshot tool

Με τo Catalava μιλάς, ακούς και σκέφτεσαι στην γλώσσα σου. Δηλαδή καλύτερα.

Ο μόνος «εξοπλισμός» που χρειάζεται είναι ένα λάπτοπ (ή smartphone ή τάμπλετ) με απλά ακουστικά τηλεφώνου. Και μία πολύ καλή σύνδεση στο διαδίκτυο: όλα γίνονται σε πραγματικό χρόνο, μέσα από το πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή σας. Δεν χρειάζεται να μεταφορτώσετε κάποια εφαρμογή, δεν συνδέεσθε με κανένα άλλο πρόγραμμα τηλεδιάσκεψης, το catalava είναι πλήρες και αυτόνομο. Και καλύπτεται και από την καλύτερη εμπορικά διαθέσιμη λύση κρυπτογράφησης.

Απλώς συνδέεσαι στην πλατφόρμα μέσα από την ιστοσελίδα, παραγγέλνεις γλώσσα και σου στέλνουμε ένα ψηφιακό «κλειδί», που σε μεταφέρει αυτόματα την ημέρα του ραντεβού σου με τον/τους ξένους και σε μία οθόνη όπου συναντάς τον/τους συνομιλητές σου και τον διερμηνέα σου, χωρίς κανέναν άλλον χειρισμό κουμπιών ή εντολών.

Ενώ η προσοχή των περισσότερων developers είναι στραμμένη στην Τεχνητή Νοημοσύνη (που στον δικό μας χώρο μεταφράζεται ως μηχανική μετάφραση με αμφίβολα ακόμα –και για πολύ ακόμα-αποτελέσματα), το Catalava χρησιμοποιεί επαγγελματίες διερμηνείς συνεδρίων, οι οποίοι δεν μιλάνε απλώς  γλώσσες  αλλά  είναι επαγγελματίες της επικοινωνίας· καταλαβαίνουν τι λέει ο άλλος μέσα από την δικιά του πραγματικότητα, την δικιά του κουλτούρα. Δεν μεταφράζουν (μόνον) λέξεις·  μεταφέρουν μηνύματα: τι νιώθει ο άλλος, τι καταλαβαίνει, τι θέλει, πως το θέλει. Αυτή είναι η πιο αξιόπιστη και αποτελεσματική (άρα και οικονομική λύση)

Έχουμε εκπαιδεύσει σήμερα 160 διερμηνείς σε όλο τον κόσμο. Το Catalava είναι ένα μεγάλο διεθνές δίκτυο επαγγελματιών που καλύπτουν με τους γλωσσικούς τους συνδυασμούς πάνω από 80% των διεθνών συναλλαγών

Ποιος θα επωφεληθεί από την υπηρεσία

Όλοι όσοι μιλάνε με ξένους για δουλειά. Πολλές φορές βρίσκουν μία πρώτη λύση με τα αγγλικά ή τα γαλλικά. Όταν όμως σοβαρεύουν τα πράγματα, συνειδητοποιείς ότι πρέπει να προβάλεις στον συνομιλητή σου μια σοβαρότητα, ότι επενδύεις στην συνεργασία, ότι είσαι αποτελεσματικός. Εκεί το Catalava αποτελεί εξαιρετική υπηρεσία για σένα.

Επίσης, ανοίγει πόρτες για όποιον δεν μπορεί να μετακινηθεί: άνθρωποι που δεν πάνε στο γραφείο τους,  γιατί είναι ασθενείς, γιατί είχαν ένα ατύχημα, γιατί έχουν κάποια αναπηρία, γιατί φροντίζουν εκείνη την ημέρα τους γονείς ή τα παιδιά τους, μπορούν από το σπίτι τους, τον υπολογιστή τους, να συμμετέχουν σε μια συνάντηση, να κλείσουν μια δουλειά, να παρακολουθήσουν ένα διεθνές συνέδριο…

Η λύση που προτείνουμε, είτε για συναντήσεις δύο ανθρώπων, είτε δέκα ανθρώπων, είτε για πολύγλωσσα συνέδρια σημαίνει λιγότερα ταξείδια, μικρότερη επιβάρυνση στο περιβάλλον, λιγότερη κούραση, εύκολη πρόσβαση και οικονομικότερη διαδικασία.

Με το Catalava κερδίζετε χρόνο, χρήμα και κόπο

Υπηρεσίες στις οποίες είχαν πρόσβαση διπλωμάτες, εμπειρογνώμονες και μεγαλο-επιχειρηματίες τώρα προσφέρονται για την κάθε μικρή επιχείρηση, ακόμα και αυτόν που ενδιαφέρεται για μια επιστημονική συμβουλή από το εξωτερικό (για γνωμάτευση ιατρική, νομική, οικονομική): δεν χρειάζεται να αναζητήσει ούτε τον τεχνικό τρόπο, ούτε τον άνθρωπο που θα τον βοηθήσει, αφού η πλατφόρμα προσφέρει ένα ολοκληρωμένο προϊόν (και την τηλεδιάσκεψη και την ταυτόχρονη διερμηνεία).

Επίσης προωθούμε «συνέδρια νέου τύπου»: Καταπληκτικοί προορισμοί στην Ελλάδα, όπου όλοι θα ήθελαν να κάνουν ένα συνέδριο,  δεν έχουν τις υποδομές, τους χώρους για κάτι τέτοιο (νησιά, ορεινές πόλεις).  Τώρα διανοίγονται ευκαιρίες περιφερειακής ανάπτυξης πολύ πιο εύκολα και οικονομικά! Χωρίς το πολύ μεγάλο κόστος που συνεπαγόταν η μεταφορά όλου του συνεδριακού τεχνολογικού εξοπλισμού και τους αντίστοιχους κινδύνους (καθυστερήσεις, ατυχήματα, ακινητοποιήσεις, έλλειψη εφεδρικού εξοπλισμού). Και με την δυνατότητα προβολής σε κοινό που ενδιαφέρεται οπουδήποτε στον κόσμο!

Τα άμεσα σχέδια μας

Να εκμεταλλευθούμε αυτό το εργαλείο και αυτό το δίκτυο επαγγελματιών για να συγκροτήσουμε μία διεθνική επιχείρηση, με γραφεία και συνεργάτες στο εξωτερικό. Είμαστε από τους πρώτους στον κόσμο που υλοποιήσαμε αυτήν την ιδέα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας τίμησε με την Σφραγίδα Αριστείας Horizon 2020.

Το λογισμικό μας κώδικα συνέταξαν εξαιρετικοί νέοι Έλληνες μηχανικοί πληροφορικής ξεκινώντας από το μηδέν και συνεργαζόμαστε  με μια μεγάλη αμερικανική εταιρεία για την τεχνική υποστήριξη των τηλεδιασκέψεων, απαραίτητη αφού ο ορίζοντάς μας είναι η λειτουργία 24/7.

Στην Ελλάδα αναζητούμε νέους ανθρώπους για την περαιτέρω ανάπτυξή μας στην πληροφορική, το μάρκετινγκ, τις πωλήσεις (όχι διερμηνείς, - για αυτούς ακολουθούμε αποκλειστικά δοκιμασμένους διαύλους επικοινωνίας), που θα δείξουν ότι δεν φοβούνται την δουλειά και έχουν τις βάσεις για να συνεισφέρουν ουσιαστικά σε κάτι καινούργιο, εξωστρεφές και πολύ μεγάλο δυναμικό ανάπτυξης.

Γιάννης Χαρατσής, Founder- Catalava

www.catalava.com

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn