Grekaddict_logo.jpg

H Grekaddict είναι μία ανερχόμενη start-up στον χώρο του τουρισμού με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Βασικό σκοπό έχει την παροχή υψηλών και ολοκληρωμένων υπηρεσιών στον τομέα των ταξιδιωτικών εμπειριών. Ιδρυτές της Grekaddict είναι η Σουζάνα Θεοδωρίδου, ο Κώστας Χασιώτης και η Αμαλία Χάταλη. Τρεις διακεκριμένοι νέοι ο καθένας στον τομέα του με μεγάλη εμπειρία στον τουρισμό, πάθος με την επιχειρηματικότητα και «εθισμό» με την Ελλάδα, εξού και το όνομα «Grekaddict» (εθισμένος με την Ελλάδα). Όνειρο της Grekaddict είναι να μεταδώσει αυτό τον εθισμό από άκρη σε άκρη στον κόσμο μέσω νέων μοντέλων τεχνολογίας, επικοινωνίας και πωλήσεων.

Παράλληλα η Grekaddict διευρύνει τη δραστηριότητά της στον τουρισμό παρέχοντας δωρεάν ένα ολοκληρωμένο πακέτο εργαλείων και υπηρεσιών σε τουριστικά καταλύματα, τουριστικούς πράκτορες και travel bloggers  για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η στήριξη και η ανάδειξη των μικρών τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων, που μέχρι τώρα δεν είχαν είτε τη γνώση είτε τα μέσα είτε ακόμα και τη δύναμη να βγουν σε νέες αγορές και να επωφεληθούν από αυτές.

Grekaddict co founders

Η έμπνευση για την Grekaddict ήρθε μέσα από την ενεργή και στοχευμένη παρατήρηση των τάσεων στον τουρισμό. Οι εποχές άλλαξαν, ο μαζικός τουρισμός φθίνει, αυτό που σήμερα έχει αξία είναι η αυθεντική και ποιοτική εμπειρία και όχι απλώς ένα καλό all-inclusive ξενοδοχείο.

Παρατηρήσαμε λοιπόν πως εδώ υπάρχει ένα μεγάλο κενό και μία μεγάλη ευκαιρία. Γιατί να μην μαζέψουμε κάτω από τη δική μας ομπρέλα όλες αυτές τις μικρές επιχειρήσεις, που ωστόσο προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες στους επισκέπτες; Και αφού καταφέραμε να μαζέψουμε αρκετούς, πήγαμε ένα βήμα παρακάτω: γιατί να μην είμαστε εμείς το κανάλι που θα διοχετεύει την αγορά του εξωτερικού, αλλά και τον χώρο των καταλυμάτων με τις δραστηριότητες αυτές; Και έτσι φτάσαμε στην ολοκλήρωση της ιδέας της Grekaddict. Κερασάκι στην τούρτα αποτελεί η συνεργασία μας με micro-influencers, στους οποίους δίνουμε δυνατότητα όχι μόνο να ζουν δωρεάν εμπειρίες και να γράφουν για αυτές, αλλά να βγάζουν λεφτά χρησιμοποιώντας τα εργαλεία μας.

Αν για κάτι είμαστε περήφανοι στην Grekaddict, αυτό είναι η ομάδα μας. Αυτό που μας χαρακτηρίζει είναι το δέσιμο, ο σεβασμός και ο θαυμασμός που τρέφουμε ο ένας για τον άλλον. Τίποτα δεν θα είχαμε καταφέρει αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη σύσταση της ομάδας. Ο Κώστας είναι πολυβραβευμένος από τα Tourism Awards για τη δουλειά του στο Visit Meteora, ενώ στην Grekaddict έχει αναλάβει όλο το κομμάτι του web development and tech support. Η Αμαλία, με σπουδές στην Αμερική πάνω στα οικονομικά και στο μάρκετινγκ και έχοντας το δημοφιλές travel blog «Urban-Wanders», έχει αναλάβει όλο το κομμάτι του marketing και των social media. Η Σουζάνα, με πολλαπλές διακρίσεις σε επιχειρηματικά σχολεία και διαγωνισμούς και όντας η αρχική εμπνεύστρια της Grekaddict, αποτελεί σήμερα την κεφαλή της ομάδας και την υπεύθυνη για την ανάπτυξη της εταιρίας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τέλος, την ομάδα συμπληρώνουν εξαιρετικά παιδιά, που κάνουν κοντά μας την πρακτική τους. Για εμάς στην Grekaddict πάνω από όλα είναι η ομάδα, φροντίζουμε να κάνουμε συχνά team building εξόδους και συναθροίσεις, ενώ δεν παραλείπουμε να δίνουμε κίνητρα για καλύτερες επιδόσεις.

NBG Business seeds Match and develop

Σήμερα το www.Grekaddict.com αποτελεί ένα από τα καλύτερα market places για ταξιδιωτικές εμπειρίες στη Βόρεια Ελλάδα με πληθώρα επιλογών και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Κάθε εβδομάδα προσθέτουμε και νέες εμπειρίες από νέους προορισμούς, ενώ στόχος μας είναι μέχρι τον Μάιο να καλύψουμε όλη την Ελλάδα.  Και φυσικά δεν σταματάμε στην Ελλάδα, ήδη μιλάμε για να γίνει μία ακόμα χώρα των Βαλκανίων «addict». Πρόσφατα διακριθήκαμε με το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό «Get in the Ring StartingUP in Athens», εξασφαλίζοντας έτσι τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο τελικό στην Πορτογαλία, όπου και θα αντιπροσωπεύσουμε την Ελλάδα. Επιπρόσθετα και η Εθνική Τράπεζα στον πρόσφατο διαγωνισμό που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη «NBG Business Seeds Match & Develop» μας επιβράβευσε με δωροεπιταγές των Amazon, Apifon και Sencus.

Η Grekaddict ξεκίνησε και αναπτύσσεται μόνο με δικά μας κεφάλαια. Και το εντυπωσιακό δεν είναι το πολύ χαμηλό οικονομικό budget με το οποίο ξεκινήσαμε και φτάσαμε εδώ, αλλά ότι ακριβώς αυτός ο περιορισμός των χρημάτων μάς έκανε τόσο δημιουργικούς και επιλεκτικούς ως προς το πού θα επενδυθούν λεφτά. Αν υπήρχε εξωτερική χρηματοδότηση ή μεγαλύτερο δικό μας κεφάλαιο, πιθανόν τώρα να είχαμε καταφέρει πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα, ωστόσο είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι πως μία εξαιρετική ομάδα με μία καλή ιδέα μπορεί να καταφέρει θαύματα ακόμη και με ψίχουλα για αρχή. Το πακέτο «ομάδα και ιδέα» αποτελεί το χαρτί που θα φέρει και τα χρήματα στο μέλλον.

Η Θεσσαλονίκη δίνει ελάχιστες ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους με όραμα, ταλέντα και δεξιότητες να αναπτυχθούν δυναμικά στην επιχειρηματικότητα. Ωστόσο εμείς θεωρούμε πως σταθήκαμε τυχεροί και καταφέραμε με σωστά βήματα και πολλή δουλειά να ενταχθούμε στα καλύτερα προσφερόμενα προγράμματα και να μπούμε στους πιο πετυχημένους κύκλους της πόλης.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Σουζάνα παρακολούθησε το Entrepreneurship School Thessaloniki. Ήταν το σωστό timing, όπου επιχειρηματικές ανησυχίες βρήκαν τον δρόμο τους για την εκπλήρωσή τους. Ακολούθησε το Venture Garden του ACT, όπου και γεννήθηκε η ιδέα της Grekaddict σε αλληλεπίδραση με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Το καλοκαίρι του 2017 και σε ένα τυχαίο τηλεφώνημα την ιδέα αγκαλιάζει ο Κώστας και έτσι ξεκινάει το πραγματικό ταξίδι.

Get in the Ring StartingUp Athens

Ωστόσο τίποτα δεν θα είχαμε καταφέρει χωρίς τη συμβολή του OK!Thess, πραγματικά τίποτα. Η λέξη «ευγνώμων» είναι λίγη για να περιγράψει πόσο καταλυτική ήταν η αρωγή τους στην όλη μας προσπάθεια. Η προθερμοκoιτίδα του OK!Thess μας πίστεψε από την πρώτη στιγμή και με πολλή υπομονή μας έδωσε τα κατάλληλα εφόδια για να μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας επιχειρηματικά. Μας παρείχε μαθήματα, χώρο εργασίας, δικτύωση, μα το πιο σημαντικό όλων αποτελεί η δυνατότητα να έχουμε τον δικό μας business coach. Ο Νικόλας Τσονιώτης για εμάς δεν είναι απλώς ο προπονητής μας, αλλά το πιο βασικό μέλος της ομάδας μας.

Σε μία εποχή που ο τουρίστας ψάχνει να ζήσει αληθινές, ποιοτικές τοπικές εμπειρίες στις διακοπές του, η Grekaddict έρχεται να τον βοηθήσει να ανακαλύψει και να «κλείσει» τις καλύτερες προσφερόμενες δραστηριότητες άμεσα, εύκολα και με ασφάλεια.

 

Σουζάνα Θεοδωρίδου,
Συνιδρύτρια της Grekaddict

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn