arthro.jpg

 

Η γνώση, η κρίση, ο χαρακτήρας και επιπλέον μια ομάδα όπου βρίσκει έμπνευση, εμπιστοσύνη και ενθάρρυνση δημιουργούν την/τον ηγέτιδα/η του σήμερα.

Ο σημερινός κόσμος όσο και να φαίνεται αβέβαιος και απρόβλεπτος, ή τρομακτικός είναι γεμάτος ευκαιρίες για τους ανθρώπους που η δημιουργία και η επιθυμία να αλλάξουν πίστα στο συναρπαστικό παιχνίδι της ζωής τους είναι πιο δυνατή από οποιοδήποτε εμπόδιο.

Διαχρονικά έχει αποδειχθεί ότι μια λέξη ή πρόταση, μια συνειδητή ή παρορμητική απόφαση ενός ανθρώπου με επιρροή, μιας/ενός ηγέτιδας/τη, μπορεί να αλλάξει το ρου της ιστορίας σε κάτι θεαματικά καλό ή θεαματικά κακό.

Γι’ αυτό το λόγο θεωρώ ότι ο καθένας μας έχει ένα μεγάλο μέρος ευθύνης.  Μάλιστα, όσο περισσότερους ακολούθους ή μεγαλύτερη ομάδα έχουμε, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευθύνη μας.  Επιπλέον πιστεύω ότι οι ηγέτες προέρχονται από τους ακολούθους κάποιων ηγετών τους οποίους ή έχουν επιλέξει να ακολουθούν ή τους ακολουθούν εκ θέσεως.

Άρα χρειάζεται να αναλάβουμε ο καθένας μας την προσωπική του ευθύνη στο πως διαμορφώνουμε το παρόν και το μέλλον. Για να είναι η επιρροή αυτή θετική και βιώσιμη είναι ωφέλιμο να επενδύσουμε σε τρία σημαντικά πράγματα. Στη γνώση, στην κρίση και στον χαρακτήρα μας.

Ως coach και εκπαιδεύτρια επαγγελματιών coaches και μελλοντικών ή νυν ηγετών σε παροτρύνω να βγεις στη σκηνή, να παρουσιάσεις τη δική σου ιστορία, να προκαλέσεις συμβατικά δεδομένα και να εμπνεύσεις θετικούς υπεύθυνους ανθρώπους που ορίζουν οι ίδιοι τη μοίρα τους.

Προσωπικά απολαμβάνω να παίζω αυτό το ρόλο, ανακαλύπτοντας τις δυνάμεις μου και δημιουργώντας η ίδια το δρόμο μου ανεξάρτητα από τις αναπόφευκτες δυσκολίες. Συγκεκριμένα αποφάσισα να δημιουργήσω τις προϋποθέσεις για να πετύχω τον ουσιαστικό σκοπό της ζωής μου. Και τον έχω βρει. Βρίσκομαι εδώ για να είμαι ευτυχισμένη και να κάνω και τους άλλους ανθρώπους ευτυχισμένους σήμερα.

Ηγέτιδα/ης για μένα είναι ο άνθρωπος που επιτυγχάνει  στην καθημερινή του ζωή να

  • Διευκολύνει την αλήθεια μέσω όλων των αισθήσεων
  • Ενισχύει την ατομική ευθύνη και πρωτοβουλία προτάσσοντας τη δική του απέναντι στον εαυτό του και το κοινό καλό
  • Αναπτύσσει τον αυτοσεβασμό και την αυτοπεποίθηση για τον ίδιο και τους ανθρώπους γύρω του.
  • Δημιουργεί κοινότητες που όλοι θα θέλουν να ανήκουν με επιλογή τους

Δηλαδή να είναι αληθινή/ός, υπεύθυνη/ος, με αυτοπεποίθηση και να εμπνέει τους άλλους να του μοιάσουν.

Χωρίς να το γνωρίζω τόσο  ξεκάθαρα από την αρχή, πάντα επιθυμούσα να γίνω μια τέτοια ηγέτιδα για τους πελάτες μου, την οικογένειά μου, τους ανθρώπους που βρίσκονταν κοντά μου. Και με κάνει πολύ χαρούμενη όταν βλέπω τους πελάτες μου, τους μαθητές μου να γίνονται οι ίδιες/οι ηγέτιδες/ες με τον ίδιο τρόπο.

Έβαλα υποψηφιότητα στα HR Award γιατί πίστευα ότι το όφειλα στον εαυτό μου και στους ανθρώπους. Να μιλήσω, να δείξω τη διέξοδο, την ελπίδα, τα αποτελέσματα και ότι είναι ευθύνη όλων να δώσουμε θετικά παραδείγματα. Το ότι πήρα το βραβείο ήταν για μένα μεγάλη χαρά και κυρίως η επιβεβαίωση ότι είμαι στο σωστό δρόμο.

Το δρόμο προς τη θετική ηγεσία που ξεκινά από την παρουσία του κάθε ανθρώπου στην κεντρική σκηνή αφού προηγηθεί «προπόνηση» στην εσωτερική ηγεσία.

Ορίζω την εσωτερική ηγεσία ως την προϋπόθεση για την ηγεσίας των άλλων. Επιπλέον, η εσωτερική ηγεσία  περιλαμβάνει τη διαχείριση των επιθυμιών, των πεποιθήσεων και των ταλέντων σου. Να τολμάς, να απολαμβάνεις την κάθε μέρα, να χαίρεσαι τα υλικά και πνευματικά αγαθά, να συνδέεσαι, να εκφράζεσαι, να επιτυγχάνεις, να νοιώθεις ότι είσαι σημαντική/ος. Να έχεις το σθένος να ξεχωρίσεις και να αφήσεις το δικό σου σημάδι που έχει νόημα για σένα και προσθέτει αξία στους άλλους.

Εκπαιδεύω επαγγελματίες coaches και τολμηρούς αυθεντικούς ηγέτες, καλούς ανθρώπους με φιλοδοξίες και όνειρα. Βάζω τον πήχη ψηλά διότι υψηλοί στόχοι δίνουν μεγάλη ανταμοιβή, μέτριοι στόχοι μικρή ή καθόλου ανταμοιβή.

Δημιουργώ μια κοινότητα, έναν «ασφαλή παράδεισο» όπου ο καθένας μέσα σε αυτή γράφει τη δική του ιστορία, αντλεί δύναμη και κίνητρο, βρίσκει πρότυπα και έναν έμπιστο χώρο όπου μπορεί να εκφράσει με ελευθερία τα συναισθήματά του, να γιορτάσει αλλά κυρίως να καταφέρει να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του, να εμφανισθεί στη δική του σκηνή με θεατές όλους εμάς.

Η/Ο ηγέτιδα/ης του σήμερα νομοτελειακά είναι κάποια/ος σαν εσένα. Κάνε κίνηση τώρα.

Βρες έναν coach. Έλα στην ομάδα μου. Η ηγεσία είναι ένα ομαδικό παιχνίδι όπου θα έχεις τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σκηνή της δικής σου ζωής αφού δοκιμαστείς με πρώτο θεατή τον εαυτό σου και εμάς.  

Βαρβάρα Ασημακοπούλου

Top Team & Executive Coach, συγγραφέας, ομιλήτρια, ιδρύτρια & CEO HRE

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 210 8160255

www.BarbaraAsimakopoulou.com

Συνδέσου μαζί μου

https://www.linkedin.com/in/barbara-asimakopoulou-mba-pcc-16bb78b/
https://www.facebook.com/Barbara.Asimakopoulou.MyPage

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn