Top_Tips_900x600.jpg

 

Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που αποφασίζουν να αλλάξουν την καριέρα τους απολαμβάνουν μια πιο ευτυχισμένη ζωή, καθώς και μια σειρά από πλεονεκτήματα. Ακολουθούν ορισμένες στρατηγικές και δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν να χειριστείτε σωστά μια πιθανή μετάβαση στην καριέρα σας και να παραμείνετε κινητοποιημένοι κατά την αναζήτηση εργασίας.

Αξιολογήστε τους στόχους σας

Αντιμετωπίστε το σαν μια ευκαιρία να αξιολογήσετε τι θέλετε από την εργασία και τη ζωή σας, όπως π.χ. ευέλικτο ωράριο ή η εξ αποστάσεως εργασία. Πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση για μια νέα θέση, αξιολογήστε την τελευταία ή την τρέχουσα εργασία σας (θετικές και αρνητικές πτυχές, προοπτικές, προσδοκίες, ενδεχόμενη ένταξη στην επιχειρηματικότητα). Δημιουργήστε ένα πλάνο ζωής για το πού θα θέλατε να βρίσκεστε σε 3-5 χρόνια.

Διαχειριστείτε το χρόνο σας

Μην αφήσετε την αναζήτηση εργασίας να κατακλύσει τη ζωή σας. Αφιερώνοντας συγκεκριμένο χρόνο για ενεργή αναζήτηση, γράφοντας follow-ups, ακόμη και περιμένοντας χωρίς ενοχές, μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ισορροπία και την ψυχική σας ηρεμία. 

Καλλιεργήστε ένα σύστημα υποστήριξης

Όταν επεκτείνετε το δίκτυό σας, σκεφτείτε πέρα ​​από τους υπαλλήλους προσλήψεων, τους διευθυντές ή αυτούς που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να βρείτε έναν ρόλο σε μια εταιρεία. Δικτύωση επίσης σημαίνει εύρεση ομάδων Facebook και LinkedIn ή βιντεοκλήσεις με φίλους, συγγενείς ή τρίτους που μπορούν να βοηθήσουν με τις εμπειρίες και συμβουλές τους, αλλά κυρίως με ψυχική και συναισθηματική υποστήριξη.

Θέστε ρεαλιστικούς στόχους

Μην παραβλέπετε ορισμένες ευκαιρίες ενώ συνεχίζετε να αναζητείτε εργασία πλήρους απασχόλησης. Θα μπορούσατε στο μεταξύ διάστημα να αναλάβετε freelance εργασία, συμβουλευτικές υπηρεσίες, συμβάσεις εργασίας ή ακόμα και εθελοντικές θέσεις.

Μην παραμελείτε την επαγγελματική σας ανάπτυξη

Αφιερώστε χρόνο για επαγγελματική εξέλιξη παρακολουθώντας βίντεο, ακούγοντας podcasts ή διαβάζοντας άρθρα και βιβλία, ή  κάνοντας εθελοντισμό. Εκτός από μια καλή ευκαιρία και μια αξιόλογη επένδυση στην κοινότητά σας, ο εθελοντισμός μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες για ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων και δικτύωση με άλλους τοπικούς επαγγελματίες. Εκτός των άλλων θα φαίνεται υπέροχο στο βιογραφικό σας και θα σας δώσει την ευκαιρία να μιλήσετε σε μελλοντικές  συνεντεύξεις για όσα μάθατε.

Θέστε όρια για να αποφύγετε το σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης

Αφιερώστε χρόνο για ισορροπία και αυτο-φροντίδα κατά την αναζήτηση εργασίας. Κάντε ένα μεσημεριανό διάλειμμα, περπατήστε και κοιμηθείτε 7-9 ώρες για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργείτε στο 100% των δυνάμεών σας. Χρειάζεστε χρόνο χαλάρωσης για να διατηρήσετε την ψυχική σας υγεία και η αναζήτηση εργασίας θα είναι ακόμα εκεί όταν επιστρέψετε, πιο ξεκούραστοι, με κίνητρο και συγκεντρωμένοι για να συνεχίσετε.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα

Οι HR σύμβουλοι της ManpowerGroup Greece, έχουν αφομοιώσει την παγκόσμια τεχνογνωσία του ομίλου και γνωρίζουν σε βάθος τις προκλήσεις της Οικονομίας και τις ανάγκες της Αγοράς Απασχόλησης. Ως παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή λύσεων ανθρώπινου δυναμικού, «ανοίγει» το δρόμο στον κόσμο της εργασίας και διατηρώντας γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρέχει εκατοντάδες μόνιμες και προσωρινές ευκαιρίες απασχόλησης διαθέσιμες στους βασικούς οικονομικούς τομείς της αγοράς εργασίας. Οι έμπειροι σύμβουλοι συνεργάζονται με τους υποψήφιους, αντιλαμβάνονται την εμπειρία τους και σταθμίζουν τις δεξιότητές τους και τους καθοδηγούν στην προετοιμασία τους στο επόμενο εργασιακό τους βήμα, συμβάλλοντας αισθητά στη μείωση του άγχους και της αβεβαιότητάς τους για το μέλλον τους.

Σχετικά με τη ManpowerGroup™

Η ManpowerGroup®, η κορυφαία διεθνώς εταιρεία παροχής λύσεων ανθρώπινου δυναμικού, βοηθά τους οργανισμούς να εξελίσσονται και να ξεχωρίζουν σε έναν κόσμο που αλλάζει γρήγορα παρέχοντας υπηρεσίες όπως η εύρεση, η αξιολόγηση, η ανάπτυξη και η διαχείριση ταλέντων. Αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις για εκατοντάδες χιλιάδες οργανισμούς κάθε χρόνο, παρέχοντάς τους εξειδικευμένα ταλέντα, ενώ, παράλληλα, βρίσκουμε ουσιαστικές θέσεις εργασίας για εκατομμύρια ανθρώπους από ένα ευρύ φάσμα κλάδων και δεξιοτήτων. Η εξειδικευμένη οικογένεια των “brands” μας - Manpower®, Experis® και Talent Solutions® - δημιουργεί ουσιώδη αξία για τους υποψηφίους και πελάτες σε περισσότερες από 75 χώρες εδώ και 70 χρόνια. Είμαστε αναγνωρισμένοι για την εταιρική μας ποικιλομορφία - ως μια από τις καλύτερες εταιρείες που δίνουν έμφαση στις γυναίκες, αλλά και στην ενσωμάτωση, την ισότητα και την αναπηρία. Το 2022 η ManpowerGroup αναγνωρίστηκε για δέκατη τρίτη φορά ως μια από τις πλέον Ηθικές Εταιρείες στον Κόσμο - “World’s Most Ethical Companies”, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως την πιο αξιόπιστη και αξιόλογη εταιρεία στον κλάδο.

Ο όμιλος ManpowerGroup στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, ο όμιλος ManpowerGroup ιδρύθηκε το 1998. Μέσα από το δίκτυο 2 υποκαταστημάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη εντοπίζουμε, αξιολογούμε, αναπτύσσουμε και διαχειριζόμαστε ταλέντα σε όλο το φάσμα βασικών κλάδων της οικονομίας. Είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ποιότητας ISO 9001:2015, στους τομείς εύρεσης και επιλογής προσωπικού καθώς και υπηρεσιών προσωρινής απασχόλησης σε όλο το δίκτυο των υποκαταστημάτων της. Το 2020 η ManpowerGroup Ελλάδας απέκτησε την πιστοποίηση Great Place to Work® που υπογραμμίζει το επίπεδο του ομαδικού πνεύματος, της αξιοπιστίας και του σεβασμού που κυριαρχούν στον οργανισμό μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ManpowerGroup Ελλάδας επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες μας.

Για εταιρείες: www.manpowergroup.gr 

Για υποψήφιους: www.manpower.gr

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn