synergasia_me_panepistimiakes_sholes.jpg

Με απώτερο στόχο την έρευνα, την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και τη συνεργασία αναφορικά με ζητήματα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου υπέγραψε σχετικά πρωτόκολλα με πέντε πανεπιστημιακές σχολές. Ειδικότερα, τις συμφωνίες υπέγραψε ο πρόεδρος της ΕΕΔΑ κ. Γιώργος Σταυρόπουλος με εκπροσώπους της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Όπως αναφέρεται, «η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την επίσημη πλέον συνέργεια των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας με την ΕΕΔΑ, με σκοπό την εκπλήρωση της αποστολής της, και πιο συγκεκριμένα την παροχή αρωγής κατά την έρευνα και τεκμηρίωση των συστάσεων, προτάσεων, μελετών, εκθέσεων ή και γνωμοδοτήσεων που εκπονεί και υποβάλλει σχετικά με την κατάσταση των δικαιωμάτων του ανθρώπου».

Σημαντικό, επίσης, είναι ότι στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής χροιάς αυτής της συνεργασίας θεσμοθετείται η δυνατότητα πρακτικής άσκησης φοιτητών και φοιτητριών στην ΕΕΔΑ με την ανάθεση εξειδικευμένου έργου, καθώς και δίνεται η ευκαιρία στο ευρύ κοινό να παρακολουθήσει σχετικό κύκλο σεμιναρίων που ξεκινά από τις 3 Δεκεμβρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn