koinwnia_c_2002.jpg

Εκατοντάδες γυναίκες διαδήλωσαν χθες Τρίτη μπροστά από το κοινοβούλιο στο Μπουένος Άιρες φορώντας πράσινα φουλάρια και ζητώντας τη νομιμοποίηση της άμβλωσης στην Αργεντινή, μετά την απόρριψη του σχετικού νομοσχεδίου πέρυσι από τη Γερουσία. «Οι γυναίκες θέλουμε να αποφασίζουμε, η άμβλωση πρέπει να περάσει», φώναζαν οι διαδηλώτριες.

Τα πράσινα φουλάρια στην Αργεντινή έχουν γίνει σύμβολο της υπεράσπισης του δικαιώματος στην άμβλωση, ζήτημα που διχάζει την κοινή γνώμη της χώρας, πατρίδας του πάπα Φραγκίσκου. Οι αντίπαλοι της άμβλωσης έχουν υιοθετήσει ως σύμβολο το γαλάζιο φουλάρι. Το νομοσχέδιο που θα νομιμοποιούσε την άμβλωση απορρίφθηκε πέρυσι από τη Γερουσία, αν και είχε ψηφιστεί από τη Βουλή. Ωστόσο, νέο νομοσχέδιο που προβλέπει τη χαλάρωση των περιορισμών πρόκειται να κατατεθεί στις 8 Μαρτίου, την Ημέρα της Γυναίκας.

«Σήμερα η άμβλωση έχει αποποινικοποιηθεί κοινωνικά», δήλωσε η 37χρονη Πατρίσια Μπουσταμάντε, μέλος της «Εκστρατείας για τη νόμιμη, ασφαλή και δωρεάν άμβλωση» που διοργάνωσε την κινητοποίηση. «Είχαμε ένα θετικό αποτέλεσμα από τους βουλευτές, αλλά δυστυχώς οι γερουσιαστές δεν συμπεριφέρονται σαν εκπρόσωποι του λαού», κατήγγειλε.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn