koinwnia_0703.jpg

 

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την τοποθέτηση των αισθητήρων ηλεκτρονικής διαχείρισης 160 οριοθετημένων θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ στα Χανιά, ενός συστήματος που έχει στόχο να εξαλείψει το φαινόμενο της παράνομης κατάληψής τους από άλλα οχήματα, εξασφαλίζοντας πλήρη έλεγχο προς όφελος των δικαιούχων. «Είναι υποχρέωσή μας να αναζητούμε λύσεις για τη συνεχή βελτίωση της καθημερινότητας του συνόλου των συνδημοτών μας, και η τεχνολογία είναι άριστο εργαλείο στην προσπάθειά μας αυτή. Ελπίζουμε με τέτοιες παρεμβάσεις να περάσουμε στη νοοτροπία του δήμου τον σεβασμό και την ορθολογική χρήση των συγκεκριμένου τύπου θέσεων στάθμευσης», επισημαίνει η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελπίδα Τσιτσιρίδη.

  

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την ανάπτυξη του συστήματος ουσιαστικά εγκαθίσταται ένα «ηλεκτρονικό μάτι» που περιλαμβάνει ψηφιακή εφαρμογή που θα πληροφορεί σε πραγματικό χρόνο τους ενδιαφερόμενους για τη διαθεσιμότητα των θέσεων, ενώ μέσω ειδικής κάρτας που θα τοποθετείται στο όχημα θα παρουσιάζονται το προφίλ του οδηγού, τα στοιχεία του και ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Επίσης, θα προβάλλεται στον χάρτη η θέση του οχήματος και τα πλησιέστερα σημεία στάθμευσης και θα δίνεται στον οδηγό η δυνατότητα δρομολόγησης προς την επιλεγμένη θέση ή επαναδρομολόγησης προς πλησιέστερη θέση σε περίπτωση που στο μεσοδιάστημα η προεπιλεγείσα έχει ήδη καταληφθεί.

Ακόμα, το σύστημα web θα πιστοποιεί αν η θέση καλύπτεται από όχημα ΑμεΑ και, σε διαφορετική περίπτωση, θα ειδοποιείται αυτομάτως η Τροχαία. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα παροχής σχετικών στατιστικών στοιχείων (ποσοστό κάλυψης θέσεων, χρόνος, εναλλαγές, παραβάσεις κ.λπ.), με σκοπό την επανατροφοδότηση και βελτίωση της υπηρεσίας.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn