Acropolis_copy.jpg

 

Με ελεύθερη είσοδο και διευρυμένο ωράριο, από τις 08:00 έως τα μεσάνυχτα, θα λειτουργήσει το Μουσείο της Ακρόπολης το Σάββατο 18 Μαΐου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας και Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων, ενώ οι μικροί φίλοι μας θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν δωρεάν σ’ έναν ημερήσιο κύκλο νέων παιδικών εργαστηρίων που θα πραγματοποιηθούν στα ελληνικά. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί και το εστιατόριο. Παράλληλα, έχει οργανωθεί σειρά εκδηλώσεων που αφορούν και οικογένειες.

«Στα Παναθήναια με όλες μου τις αισθήσεις»

Πάντα οι Έλληνες αγαπούσαν τις μεγάλες γιορτές. Ειδικά οι Αθηναίοι μαγεύονταν από τα Παναθήναια. Πώς ήταν όμως αυτή η αρχαία γιορτή; Οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες θα το μάθουν, θα το ζήσουν και προπαντός θα το χαρούν, παρέα με τους αρχαιολόγους-φροντιστές του Μουσείου.

Ώρες: 11 π.μ., 12 μ.μ. & 5 μ.μ.

Διάρκεια: 60 λεπτά

Ηλικίες: Για παιδιά 3-5 ετών

Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη για τα παιδιά και τους γονείς τους. Απαραίτητη η παρουσία ενός γονέα/συνοδού.

«Τι απέγινε το θαυμαστό άγαλμα της Αθηνάς από τον Παρθενώνα;»

Κάποτε οι αρχαίοι ναοί κλείνουν και τα αγάλματα των θεών καταστρέφονται είτε μεταναστεύουν. Τι απέγινε το χρυσό άγαλμα της Αθηνάς; Παρέα με τους αρχαιολόγους-φροντιστές του Μουσείου Ακρόπολης θα ρωτήσουμε τα μυθικά όντα που τη συνόδευαν μήπως αυτά ξέρουν κάτι!

Ώρες: 1 μ.μ., 4 μ.μ. & 6 μ.μ.

Διάρκεια: 60 λεπτά

Ηλικίες: Για παιδιά 6-9 ετών

Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη για τα παιδιά και τους γονείς τους. Απαραίτητη η παρουσία ενός γονέα/συνοδού.

«Οι γέρανοι της Ακρόπολης»

Για να τιμήσει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2019, το Μουσείο Ακρόπολης θα κυκλοφορήσει αναμνηστικό μετάλλιο που έκοψε το Εθνικό Νομισματοκοπείο με θέμα τους «γέρανους» της Ακρόπολης. Στο γείσο του πρώτου Παρθενώνα (570 π.Χ.) απεικονίζονταν με απαλά χρώματα και πυκνές χαράξεις γέρανοι σε οριζόντια πτήση. Για τους αρχαίους, τα πουλιά αυτά ήταν σύμβολα ευφυΐας, εγρήγορσης και καλής τύχης.

Sputnik Ελλάδας

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn