koinwnia-b-2006.jpg

 

Τριήμερο διεθνές συνέδριο με θέμα την παγκόσμια εφαρμογή πολιτικών που αφορούν τις γυναίκες, την ειρήνη και την ασφάλεια διοργανώνει από σήμερα έως και το Σάββατο η έδρα UNESCO του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Στόχος είναι η κριτική αξιολόγηση των πολιτικών που προωθούνται σήμερα βάσει οκτώ ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένου του 1325/2000 που αποτελεί σταθμό στην κωδικοποίηση του ζητήματος. 

«Η εφαρμογή πολιτικών για τις γυναίκες, την ειρήνη και την ασφάλεια στηρίζεται στα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου και στη δημοκρατία», σημειώνουν οι διοργανωτές, επισημαίνοντας ότι, «σ’ έναν κόσμο που αλλάζει, οι αξίες της συμμετοχικής δημοκρατίας, της συμμετοχικής διακυβέρνησης και της πάταξης της έμφυλης βίας» οφείλουν να είναι ακρογωνιαίοι λίθοι στις κοινωνίες που θέλουμε να ζούμε, αποτρέποντας την πυροδότηση ένοπλων συγκρούσεων. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο συνέδριο θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι διεθνών περιφερειακών οργανισμών, κυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων και πανεπιστημιακοί.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn