koinwnia-A_2806.jpg

 

Επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

«Η επέτειος των 30 χρόνων της “Ελπίδας” και οι εκδηλώσεις που ξεκινούν από σήμερα θέλουν να τιμήσουν τη συμμετοχή όλων σε αυτή την προσπάθεια. Νιώθω σαν να ήταν χθες τα πρώτα μας δειλά βήματα το 1990», επεσήμανε στην ομιλία της η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της Unesco και πρόεδρος των συλλόγων «Ελπίδα» και «Όραμα Ελπίδας» Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Επιπλέον, υπογράμμισε: «Ταπεινά υποκλίνομαι στον ανώνυμο Έλληνα που προσφέρει από το υστέρημά του. Είμαι πραγματικά υπερήφανη να βλέπω κάθε μέρα ότι η ελπίδα μεγαλώνει και μεταδίδεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

»Θα ήθελα να σας καλέσω εγώ και όλη η οικογένεια της “Ελπίδας” να δώσουμε μια σιωπηλή υπόσχεση πως θα παραμείνουμε ενωμένοι για χάρη των παιδιών που συνεχίζουν τη μάχη τους κατά του καρκίνου. Ας αφιερώσουμε μια μικρή προσευχή στο κάθε παιδί που νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή.

»Αισθάνομαι επίσης ευγνωμοσύνη απέναντι στη μητέρα μου, που μου δίδαξε το πρώτο μάθημα αλληλεγγύης. Από αυτό έπαιρνα δύναμη ακόμα και μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι, καθώς και από τη φράση “η ζωή και ενός μόνο παιδιού αξίζει για να αγωνίζεσαι”. Η φράση αυτή ήταν και θα είναι πάντα η πυξίδα μας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn