epikairothta_1110.jpg

 

Ξεκίνησε χθες η «επιχείρηση πηγή της ειρήνης» (#operationpeacespring) από τις τουρκικές δυνάμεις και τον ελεύθερο συριακό στρατό στα βόρεια της Συρίας. Στόχος τους το ισλαμικό κράτος, το PKK και οι μονάδες προστασίας του κουρδικού λαού. Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν μιλά για πρόληψη δημιουργίας τρομοκρατικού διαδρόμου στα νότια σύνορα της Τουρκίας και εγκαθίδρυση ειρήνης στην περιοχή.

Εκτός από τις δυσκολίες που μια τέτοια επιχείρηση θα φέρει στις διαδικασίες ειρήνευσης στην κρίση της Συρίας, υπάρχουν και άλλα ζητήματα εξίσου σημαντικά. Παρά τις συνεχείς εξαγγελίες των Τούρκων αξιωματούχων και  σύμφωνα με δημοσίευμα του the pressproject, που βασίζει τις πηγές του στο Aljazeera και το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 15 άνθρωποι, ανάμεσά τους 8 άμαχοι, σκοτώθηκαν χθες Τετάρτη στη διάρκεια της τουρκικής επίθεσης εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στη Βορειοανατολική Συρία. Κατά την ίδια πηγή, οι τραυματίες ανήλθαν σε τουλάχιστον 40.

Sputnik Ελλάδας

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn