expo2011.jpg

 

Η 6η Athens International Tourism Expo 2019 θα διοργανωθεί από 6-8 Δεκεμβρίου στο Metropolitan Expo και θα είναι, όπως κάθε χρόνο, η μοναδική τουριστική έκθεση της Αθήνας απόλυτα εστιασμένη στον εισερχόμενο τουρισμό. Συνεχίζοντας δυναμικά και το 2019, η Έκθεση κάνει πλέον άνοιγμα και καταφέρνει να προσελκύσει εκθέτες, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό αφού έχει αρχίσει να γίνεται ευρύτερα γνωστή σε πολλές χώρες. Κρατικοί οργανισμοί, ταξιδιωτικά γραφεία και εταιρίες από 10 χώρες (Κύπρο, Κίνα, Ινδία, Σερβία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Μαρόκο, Γερμανία, Μαλαισία και Αίγυπτο) συμμετέχουν στην Έκθεση και μαζί με τους Έλληνες εκθέτες θα υποδεχθούν τους χιλιάδες επισκέπτες με στόχο την πραγματοποίηση νέων συνεργασιών.
Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι για πρώτη χρονιά στην AIT Expo συμμετέχουν και εταιρίες από τον κλάδο του MICE και των PCO’s, παρουσία που θα αποκτήσει πολλαπλασιαστική αξία με την παράλληλη συμμετοχή εξαιρετικών Hosted Buyers από τους κλάδους αυτούς. Δυναμική θα είναι και η παρουσία των 150 Hosted Buyers που θα φιλοξενήσει η Έκθεση οι οποίοι έχουν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια έτσι ώστε τα 7500+ meetings που θα πραγματοποιήσουν με τους εκθέτες να οδηγήσουν, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, σε εμπορικές συνεργασίες κύρους.

Παράλληλες εκδηλώσεις
Τέλος, στο πλαίσιο της έκθεσης θα υπάρξουν και ενδιαφέρουσες ημερίδες με πολύ αξιόλογους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι θα αναλύσουν τις επερχόμενες τάσεις και εξελίξεις στον τουρισμό.

Forum για ξενοδόχους: «Τάσεις και εξελίξεις στον εισερχόμενο τουρισμό». Στο Forum για τους ξενοδόχους, ο κ. Stephan Merkenhof της GBR Consulting θα αναλύσει την τάση του silver hair τουρισμού, o κ. Πανταζής Πάστρας της εταιρίας Toposophy θα επικεντρωθεί στο destination marketing και τις τάσεις στις νεότερες γενιές ταξιδιωτών, ενώ ο κ. Reinhard Gangelmayer της GIATA, της μεγαλύτερης εταιρίας του χώρου του online Β2Β, θα αναλύσει τις δυνατότητες διείσδυσης των ξενοδοχείων στην παγκόσμια αγορά των travel agents και tour operators!

Forum για ταξιδιωτικά γραφεία: « Οι προκλήσεις του μέλλοντος»
Στο Forum για τα τουριστικά γραφεία θα υπάρξει και ένα πολύ ενδιαφέρον panel με τις μεγαλύτερες παγκοσμίως πλατφόρμες για εκδρομές/δραστηριότητες, TripAdvisor Experiences, και GetyourGuide ενώ το forum θα συμπληρωθεί με ομιλητές από τις εταιρίες Onetourismo, Netsemantics. Panasoft & Travelotopos.

Forum για τον κλάδο του MICE: «Trends in the MICE industry»
Με ομιλητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το forum για τον κλάδο του MICE θα παρουσιάσει τα δεδομένα του συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα, τη συνεδριακή υποδομή της Ελλάδας με τα ξενοδοχεία και τους συνεδριακούς χώρους που διαθέτει καθώς και το τι αναζητούν οι PCO’s και τα Associations του εξωτερικού από τους συνεδριακούς χώρους και τον προορισμό για τη φιλοξενία των events τους.

Forum για τον ιαματικό τουρισμό: « Ο ιαματικός τουρισμός στην Ελλάδα»
Οι επενδυτικές προοπτικές του ιαματικού τουρισμού στην Ελλάδα και οι προοπτικές ανάπτυξης του, ο ρόλος του φυσιοθεραπευτή και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα θα πλαισιώσουν το Forum για τον ιαματικό τουρισμό.

ΤΟ ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ χορηγός της έκθεσης, διοργανώνει μεγάλο event γαστρονομίας & open live cooking.Το School of Tourism & Culinary Arts του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, αποκλειστικός χορηγός της έκθεσης με τους ταλαντούχους σπουδαστές του των ειδικοτήτων του τομέα τουρισμού και επισιτισμού θα δώσουν το στίγμα τους και θα επιμεληθούν και πάλι τα γεύματα όλων των Hosted Buyers οργανώνοντας αυτή τη φορά ένα εντυπωσιακό Open Kitchen Live Cooking, ώστε να έχουν όλοι οι συμμετέχοντες την ευκαιρία να παρακολουθούν ζωντανά τη δημιουργική διαδικασία της παρασκευής των γευμάτων. Η Athens International Tourism expo πραγματοποιείται με την αιγίδα των: Υπουργείο Τουρισμού, ΕΟΤ, Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, SETE, TEE, Ένωση Ξενοδόχων Αττικής και Αργοσαρωνικού ,Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας κ.ά.

Διοργάνωση: LEADERTECH
Τηλ.: 210-6141164, www.aite.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn