koinonia1607.jpg

 

Μαζική ήταν η συμμετοχή για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και, σήμερα (16/07), αναρτώνται οι προσωρινοί πίνακες με τα αποτελέσματα.

Η διαδικασία υποβολής των διαδικτυακών αιτήσεων για το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού υπό την αιγίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ολοκληρώθηκε και, σήμερα (16/07), αναμένεται η ανάρτηση των προσωρινών πινάκων με τα αποτελέσματα. 

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα μέσα από τη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, η έκδοση των προσωρινών πινάκων με τους ωφελούμενους εξαρτάται από την διασταύρωση των στοιχείων των ωφελουμένων που φέτος είναι πάνω από 300.000.

Πώς θα επιλεγούν οι δικαιούχοι

Για τους συμμετέχοντες που από τη διαδικασία ελέγχου προκύπτει ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος αποκλεισμού τους, εφαρμόζεται διαδικασία μοριοδότησης από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Οργανισμού, στην οποία θα στηριχθεί η επιλογή τους ή μη για την επιδότηση της διαμονής τους σε τουριστικά καταλύματα.

Η επιλογή ενός δικαιούχου συνεπάγεται την επιλογή των ωφελούμενων μελών του, εφόσον αποδεδειγμένα πληρούν τις προϋποθέσεις και την έκδοση Επιταγών Κοινωνικού Τουρισμού, μέσω των οποίων θα γίνει η επιδότηση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μοριοδότησης συντάσσεται το προσωρινό Μητρώο Δικαιούχων - Ωφελουμένων.

Ποιοι αποκλείονται

Από το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού αποκλείονται οι εξής:

Όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ΟΑΕΔ.

Όσοι δεν αποδεικνύεται ότι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, γιατί δεν έχουν ακολουθήσει τη διαδικασία υποβολής της αίτησης και δεν έχουν συμπληρώσει ορθά όλα τα πεδία της αίτησης ή έχουν συμπληρώσει εσφαλμένα στοιχεία στην αίτηση.

Όσοι δεν προκύπτει ταύτιση του περιεχομένου της αιτήσεώς τους με τα αυτεπαγγέλτως αναζητηθέντα ή επισυναπτόμενα/προσκομισθέντα δικαιολογητικά συμμετοχής.

Όσοι δεν έχουν επισυνάψει ή προσκομίσει όλα τα κατά περίπτωση δικαιολογητικά, όταν αυτό απαιτείται.

Ως εκ τούτου, όσοι έχουν αποκλεισθεί, περιλαμβάνονται στον -προσωρινό- Πίνακα Αποκλειομένων, στον οποίο αναγράφονται οι κωδικοί αριθμοί των αιτήσεων συμμετοχής τους, τα τελευταία τέσσερα ψηφία του ΑΦΜ τους, τα τελευταία τέσσερα ψηφία του ΑΜΚΑ τους και οι λόγοι του αποκλεισμού τους από τη διαδικασία.

Η διαδικασία υποβολής ενστάσεων

Εκείνοι που υπέβαλαν διαδικτυακή αίτηση, έχουν δικαίωμα μίας ένστασης κατά των αποτελεσμάτων του προσωρινού Μητρώου και του προσωρινού Πίνακα Αποκλειομένων εντός της αποκλειστικής προθεσμίας τριών εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της δημοσιεύσεώς τους μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ηλεκτρονικής πύλης του ΟΑΕΔ.

Πότε αναμένονται οι οριστικοί πίνακες

Οι οριστικοί πίνακες θα δημοσιοποιηθούν, μετά την εξέταση των ενστάσεων από το Δ.Σ. του Οργανισμού, είτε από τον Διοικητή είτε από το αρμόδιο όργανο που ορίζεται με απόφασή του όσον αφορά στον Πίνακα Αποκλειομένων και στο οριστικό Μητρώο Δικαιούχων - Ωφελουμένων, που περιλαμβάνουν τα ίδια στοιχεία με τον αντίστοιχο προσωρινό Πίνακα και Μητρώο, καθώς και τον μοναδικό ηλεκτρονικό κωδικό αριθμό Επιταγής.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι δυνατή η υποβολή ένστασης κατά του οριστικού Μητρώου Δικαιούχων - Ωφελουμένων και του οριστικού Πίνακα Αποκλειομένων.

Επίσης, τονίζεται πως το οριστικό Μητρώο Δικαιούχων - Ωφελουμένων και ο οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων, αναρτώνται στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ και ανακοινώνεται η έκδοσή τους στον Πίνακα Ανακοινώσεων των αρμοδίων Υπηρεσιών (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ.

Οι προϋποθέσεις του προγράμματος

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου, για πρώτη φορά, επιδοτούνται ακτοπλοϊκά εισιτήρια και αυξάνεται η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων από πέντε σε έξι βράδια.

Επίσης, μειώνεται η ιδιωτική συμμετοχή σε όλα τα ξενοδοχεία, ενώ αυξάνεται η επιδότηση του ΟΑΕΔ. Ακόμα, για πρώτη φορά, προστίθεται ο νομός Έβρου στο ειδικό πλαίσιο των δέκα διανυκτερεύσεων και της μηδενικής ιδιωτικής συμμετοχής.

Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1η Αυγούστου 2020 έως τις 31 Ιουλίου 2021 σε τουριστικά καταλύματα του μητρώου παρόχων του ΟΑΕΔ.

Τέλος, οι διακοπές θα έχουν διάρκεια από μία έως δέκα διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του νομού Έβρου ή από μία έως έξι, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Sputnik Ελλάδας

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn