epikairotita3108a.jpg

 

Ξεκινούν από αύριο 1η Σεπτεμβρίου τη λειτουργία τους οι βρεφονηπιακοί και οι παιδικοί σταθμοί, ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα.

Η απόφαση για την έναρξη της λειτουργίας ελήφθη ύστερα από συζήτηση που είχαν μέσω τηλεδιάσκεψης οι σχετιζόμενοι κρατικοί φορείς αλλά και η αρμόδια επιτροπή των ειδικών που έχει συσταθεί για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται πως στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη είχαν λάβει μέρος η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρης Παπαστεργίου με την Ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, αξιολογώντας τα επιδημιολογικά στοιχεία αλλά και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στους βρεφονηπιακούς και τους παιδικούς σταθμούς.

Έτσι λοιπόν, αποφασίστηκε πως η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών θα είναι σε καθημερινή βάση, με την απαρέγκλιτη τήρηση ωστόσο των μέτρων και των οδηγιών για την προστασία και την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Ωστόσο κάποιοι δήμοι, εξαιτίας της ανησυχίας των τοπικών αρχών για τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού στις περιοχές τους, ενδεχομένως να μην ανοίξουν τους σταθμούς, όπως επί παραδείγματι είχε κάνει γνωστό την προηγούμενη ημέρα ο Δήμος Κηφισιάς αλλά και δήμοι της Λέσβου.

Ποια μέτρα θα ισχύσουν

Τα μέτρα προστασίας που αποφασίστηκαν για τη λειτουργία των εν λόγω ιδρυμάτων προβλέπουν:

  • Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.
  • Προαιρετική χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών.
  • Διαχωρισμός κατά τμήματα σε δραστηριότητες στο προαύλιο.
  • Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

Sputnik Ελλάδας

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn