aithmata.jpg

 

Πορεία για τις 10 το πρωί σήμερα Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας έχουν εξαγγείλει οι μαθητές των σχολείων της Αττικής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών της Αθήνας, ανάμεσα στα αιτήματά τους είναι οι προσλήψεις καθηγητών και προσωπικού καθαριότητας. Οι μαθητές δεν σχετίζουν τις παραπάνω ανάγκες με την αγορά των γαλλικών Rafale, που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

«Δεν δεχόμαστε πως ό,τι διεκδικούμε δεν μπορεί να γίνει. Ξέρουμε να κάνουμε μαθηματικούς υπολογισμούς. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. λέει πως θα αγοράσει φέτος από τη Γαλλία 16 μαχητικά αεροσκάφη Rafale με κόστος που προσεγγίζει τα 4 δισ. ευρώ. Σε εμάς λένε πως δεν έχουν χρήματα για να προσλάβουν όσους καθηγητές λείπουν ή χρειάζονται για να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη. Τους πληροφορούμε πως αυτά τα χρήματα αρκούν για να προσληφθούν πάνω από 300.000 καθηγητές για έναν χρόνο!» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των μαθητών.

Και οι γονείς στο πλευρό των μαθητών

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων (ΑΣΓΜΕ), η οποία κάνει  λόγο για ζητήματα που παραμένουν ακόμη άλυτα.

«Γιατί ζούμε την τραγική καθημερινότητα του ελληνικού σχολείου, που δεν εξασφαλίζει ισότιμα τη μόρφωση, την υγιεινή και την ασφάλεια των παιδιών μας».

Παράλληλα, τονίζουν πως είναι απέναντι σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων των μαθητών.

Πέτσας: Μέτρα για τις καταλήψεις

Η κυβέρνηση εξετάζει, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, τη λήψη μέτρων κατά των καταλήψεων.

«Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ. Θα δούμε τι μέτρα περαιτέρω μπορούμε να πάρουμε πέραν της πειθούς και της συνεχούς έκκλησης να μη γίνονται τέτοιες ενέργειες, οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που προχωρούν σε καταλήψεις. Κι αυτό γιατί θα πρέπει να εφαρμόζουμε όλοι τα μέτρα για τον κορονοϊό χωρίς εξαιρέσεις».

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την «Καθημερινή», αυτή τη στιγμή 200 περίπου σχολεία τελούν  υπό κατάληψη.

Sputnik Ελλάδας

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn