stentoras-stegash-kai-ergasia-gia-astegous-27-4-2021.jpg

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα έχει επεκταθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ και πλέον εντάσσονται σε αυτό άστεγοι αλλά και γυναίκες θύματα βίας που διαβιούν σε ξενώνες φιλοξενίας. Αυτό τονίστηκε από στελέχη της αντιπροσωπείας της Νέας Δημοκρατίας τα οποία με επικεφαλής του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργο Στεργίου επισκέφθηκαν τα γραφεία που περιοδικού «Σχεδία» και παρέδωσαν κλινοσκεπάσματα και στρώματα για συνεργάτες του.

Κατά τη συζήτηση που είχε η αντιπροσωπεία της ΝΔ με στελέχη του περιοδικού Σχεδία, αναφέρθηκε επίσης -σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος- ότι "επιπλέον, θεσμοθετήθηκε το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» μέσω του οποίου άστεγα άτομα μπορούν να βρουν στέγη με επιδότηση ενοικίου και να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες ενεργοποίησης, κατάρτισης και προώθησης στην αγορά εργασίας".

Τα στελέχη της ΝΔ, αφού ξεναγήθηκαν στα γραφεία και ενημερώθηκαν για το έργο και τις δράσεις, αγόρασαν λαμπάδες και είδη δώρων για τις ημέρες του Πάσχα.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΝΔ Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Στεργίου, σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη χαρακτήρισε την Σχεδία μία "συγκροτημένη πρωτοβουλία από την κοινωνία των πολιτών, που αποδεδειγμένα έρχεται να συμπληρώσει την πολιτική στήριξης της πολιτείας σε άτομα που αντιμετωπίζουν ακραία φτώχεια".

Ο κ. Στεργίου πρόσθεσε ότι η πρωτοβουλία αυτή τους δίνει μία μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν πάλι εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και να γίνουν έτσι ξανά οικονομικά ενεργοί μέσα από τη δουλειά τους και όχι μόνο μέσω βοηθημάτων. "Αξίζει την ενεργό συμπαράστασή μας" τόνισε.

Η «Σχεδία» δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου, όπως περίπτερα, αλλά αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές, όπως συμβαίνει παγκοσμίως με όλα τα περιοδικά του δρόμου.

Οι πωλητές προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Μαζί με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργο Στεργίου, συμμετείχαν ο Γραμματέας Ελλήνων της Διασποράς Νίκος Θεοδωρόπουλος, η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής & Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλλίδου, η Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Νάτσιου, η Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων Βίκυ Συροπούλου και η Συντονίστρια Λίνα Ευσταθίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn