jun11_koinoniaB.jpg

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την άρση μιας πλειάδας περιοριστικών μέτρων, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν πως υπάρχει μια μείωση των κρουσμάτων της Covid-19, οι άνθρωποι αρχίζουν να εμβολιάζονται, ενώ το καλοκαίρι και οι υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν σύμμαχό μας.

Mετά και τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών, ανακοίνωσε ότι από το Σάββατο 12 Ιουνίου επιστρέφει η μουσική σε μπαρ και εστιατόρια στους εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες προκειμένου να κρατούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις και να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.

Σε περίπτωση που εντοπιστούν παραβάσεις το πρόστιμο θα είναι τσουχτερό. Συγκεκριμένα, την πρώτη φορά ο επιχειρηματίας καλείται να καταβάλει 5.000 ευρώ, ενώ εάν το επαναλάβει θα ανασταλεί η λειτουργία της επιχείρησης για 15 ημέρες.

Οι αλλαγές στο ωράριο μετακίνησής μας

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου παρατείνεται κατά μία ώρα το ωράριο κυκλοφορίας, με την απαγόρευση να αρχίζει πλέον στη 01:30 μέχρι τις 05:00. Πρόκειται για την τελευταία αναπροσαρμογή που γίνεται, καθώς από την 1η Ιουλίου αίρεται εντελώς η απαγόρευση κυκλοφορίας εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν.

Οι υπόλοιπες ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά

Από 14/6 επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων, καθώς και των κέντρων διά βίου μάθησης των ΑΕΙ.

Από 12/6 η απαγόρευση κυκλοφορίας επεκτείνεται κατά μία ώρα (δηλαδή από τη 01:30 ως τις 05:00 το πρωί).

Από 1/7 η απαγόρευση κυκλοφορίας σταματά εντελώς.

Από 12/6 ανοίγουν οι επιχειρήσεις εστίασης σε αεριζόμενες στοές και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος, καθώς και ο φυσικός αερισμός.

Από 12/6 στις 06:00 το πρωί αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος – θεάματος από 50% σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας ως 1.000 θέσεις, σε 70% έως 5.000 θέσεις, σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων και αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα. Σε κάθε περίπτωση με υποχρεωτική μάσκα για όλους.

Από 1/7 αυξάνονται σε 300 τα άτομα από 100 για δεξιώσεις.

Ακόμα, ανακοίνωσε πως σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα εμβαδού ως 100 τετραγωνικά.

Τι θα γίνει με πρακτορεία ΟΠΑΠ και φροντιστήρια

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε πως τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, που είναι ήδη ανοιχτά, θα λειτουργούν από 11 Ιουνίου με τα εξής μέτρα: Ένα άτομο ανά 10 τ.μ., ενώ επιτρέπεται ένας καθήμενος ανά τραπέζι με διάταξη τραπεζιών σύμφωνα με τους κανόνες της εστίασης.

Σε ό,τι αφορά τα φροντιστήρια, αποφασίστηκε η επανέναρξη από 14/6/21 της πλήρους λειτουργίας τους για όλους τους μαθητές με φυσική παρουσία και τήρηση των υφιστάμενων κανόνων προστασίας και υποχρεωτική χρήση rapid test ή self test μία φορά εβδομαδιαίως για όλους τους συμμετέχοντες (εκπαιδευτικούς και μαθητές).

Sputnik Ελλάδας

 

Πηγή φώτο:

Photo by <a href="/https://pixnio.com/architecture/city-downtown/asphalt-buildings-light-city-night-road-speed-street">Steven Arenas</a> on <a href="/https://pixnio.com/">Pixnio</a>

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn