jun29koinonia.jpg

 

Νέα σενάρια για αυστηροποίηση ελέγχων στα σύνορα φαίνεται να εξετάζουν οι αρχές μετά την επιβολή των επιπλέον ελεγκτικών μέτρων στους Ρώσους τουρίστες που μπαίνουν στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται από το υπουργείο Υγείας το σενάριο να αυξηθούν οι έλεγχοι σε Βρετανούς και Πορτογάλους.

Μεγάλη Βρετανία και Πορτογαλία φαίνεται πως μπαίνουν στο μικροσκόπιο λόγω της επέλασης της μετάλλαξης Δέλτα. Όμως οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σκέψεις που εκφράζονται δεν είναι για μοριακό αλλά για rapid test.

Όλα ξεκίνησαν την Κυριακή 27/6, όταν η Ελλάδα προχώρησε στην απόφαση αυστηροποίησης του πλαισίου υποδοχής ταξιδιωτών από τη Ρωσία, ακόμα και για τους πλήρως εμβολιασμένους, παραπέμποντας στις ανησυχίες που επικρατούν γύρω από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Ειδικότερα, οι αλλαγές θα ισχύσουν από τις 30 Ιουνίου και αφορούν σε όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν στην Ελλάδα προερχόμενοι από τη Ρωσία, οι οποίοι θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR ή rapid test.

 Μια άλλη εισήγηση πάντως θέλει τους Βρετανούς που είναι εμβολιασμένοι με AstraZeneca (μόνο με την πρώτη δόση) να τίθενται στο ίδιο καθεστώς με τους Ρώσους.

Sputnik Ελλάδας

 

Πηγή φώτο:

<a href='https://www.freepik.com/photos/business'>Business photo created by 4045 - www.freepik.com</a>

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn