voyli_new.png

Σήμερα Τρίτη στις 12 το μεσημέρι αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση για την επαναβεβαίωση της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Τσίπρα, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ώστε να ξεκινήσει αμέσως μετά η ονομαστική φανερή ψηφοφορία. Οι κοινοβουλευτικές διεργασίες θα ξεκινήσουν με την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται πως έχει εξασφαλίσει τις 151 θετικές ψήφους, καθώς πέρα από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να παράσχουν εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση και οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κώστας Ζουράρις, Έλενα Κουντουρά, Βασίλης Κόκκαλης, Σπύρος Δανέλλης και Κατερίνα Παπακώστα. 

Υπενθυμίζεται πως μόλις χθες Δευτέρα 14 Ιανουαρίου ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε πως διαγράφει την κα Κουντουρά και τον κ. Κόκκαλη από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ύστερα από τις δηλώσεις τους για τη στήριξη της κυβέρνησης. Εν αναμονή και της αντίδρασης του κ. Σταύρου Θεοδωράκη αναφορικά με τη στάση του κ. Δανέλλη.

Εφόσον τελικώς η κυβέρνηση αποσπάσει την ψήφο εμπιστοσύνης του βουλευτικού σώματος, τότε έχει διαμηνύσει ότι θα προχωρήσει άμεσα στη διαδικασία επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Sputnik Ελλάδας, αναμένεται στη Βουλή εντός της επόμενης εβδομάδας. Αμέσως μετά εκτιμάται ότι ο κ. Τσίπρας θα ανακοινώσει μίνι ανασχηματισμό.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn