epikerotita_2403.jpg

 

Εντός της ημέρας εγκαινιάζεται η ειδική πλατφόρμα του συστήματος Εργάνη για την υποβολή των αιτήσεων που αφορούν το επίδομα των 800 ευρώ. Πρόκειται για το έκτακτο βοήθημα της κυβέρνησης προς όλους τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας ανεστάλησαν λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό.

Το επίδομα των 800 ευρώ θα αφορά το χρονικό διάστημα από τις 15 Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου. Η διαδικασία των αιτήσεων θα διαρκέσει έως την Τρίτη 31 Μαρτίου.

«Επειδή νομοθετούμε με επείγοντα, αναγκαίο και έκτακτο τρόπο πρωτοφανείς διαδικασίες, κάποιοι που ίσως θελήσουν να “βάλουν το δάχτυλο στο μέλι”, να κλέψουν το κράτος, ας το ξανασκεφτούν. Οι ποινές ψευδούς δήλωσης στο έντυπο εργοδοτών στο Εργάνη προβλέπει κάθειρξη έως 10 χρόνια», προειδοποίησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

entyp24​Βήμα βήμα η διαδικασία

  • Ο εργοδότης καλείται ναυποβάλει υπεύθυνη δήλωση στο Εργάνη, με την οποία θα δηλώνει ότι η επιχείρησή του τελεί υπό καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.
  • Οι εργαζόμενοι καλούνται να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα του συστήματος. Θα συμπληρώνουν τα προσωπικά στοιχεία τους, τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού τους, καθώς και τα στοιχεία της επιχείρησης όπου εργάζονται.

Ποιοι δεν είναι δικαιούχοι

  • Όσοι εργάζονται εξ αποστάσεως.
  • Όσοι έχουν λάβει πάσης φύσεως άδεια.
  • Όσοι αποτελούν προσωπικό ασφαλείας.
  • Όσων η σύμβαση δεν αναστέλλεται λόγω του προσωρινού κλεισίματος.

Sputnik Ελλάδας

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn