politiki.jpg

 

Κατατέθηκε και εισάγεται το απόγευμα της Πέμπτης με το χαρακτηρισμό του «επείγοντος» στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για συζήτηση το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών όπου μεταξύ άλλων θεσπίζει τα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τους πλημμυροπαθείς του «Ιανού» αλλά και όσους έχουν πληγεί από την πανδημία του Covid-19.

Το νομοσχέδιο φέρει τον τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα “Ιανός” και περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις», είναι χωρισμένο σε τρία κεφάλαια και αριθμεί 14 άρθρα.

Το Α’ μέρος του σχεδίου νόμου περιέχει τα μέτρα ενίσχυσης για τους πληγέντες από τον «Ιανό» και περιλαμβάνει χορηγήσεις ενισχύσεων, που θα είναι αφορολόγητες και ακατάσχετες, την αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης , όπως και την παράταση συμβάσεων εργασίας, καθώς και άλλα έκτακτα και επείγοντα μέτρα για την προστασία των θέσεων εργασίας στις πληγείσες περιοχές.

Στο Β’ μέρος του νομοσχεδίου συμπεριλαμβάνονται μέτρα καταπολέμησης των συνεπειών από την πανδημία. Μεταξύ αυτών είναι η επέκταση της μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ για συγκριμένα αγαθά και υπηρεσίες, η προσαύξηση έκπτωσης διαφημιστικής δαπάνης κατά τα φορολογικά έτη 2020 και 2021, η αναστολή επιβολής τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης, η χρηματοδότηση από το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας για τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, καθώς και κατεπείγουσες διατάξεις για την ενημέρωση του κοινού για θέματα προστασίας δημόσιας υγείας, όπως και θέματα αρμοδιοτήτων οργάνων για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας οργανικών μονάδων δημόσιων υπηρεσιών.

Το Γ’ μέρος του νομοσχεδίου περιλαμβάνει σειρά άλλων διατάξεων που αφορούν στον τρόπο εκλογής των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού της ειδικής αγωγής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn