sta-social-media-stentoras-skywalker.jpg

Δημοσιεύσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook και Twitter) που κέρδισαν το ενδιαφέρον της ομάδας του Skywalker.gr την εβδομάδα 11-18 Μαρτίου 2019 και θέλουμε να τις μοιραστούμε μαζί σας.

 

Εργάνη: Ευέλικτες μορφές εργασίας στις προσλήψεις και τον Φεβρουάριο (Πηγή: Twitter: https://twitter.com/AthensVoice/status/1106592193417015296)

ergani ergasia skywalker

 

Τις ευέλικτες μορφές εργασίας φαίνεται ότι προτίμησαν οι εργοδότες και τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη». Ειδικότερα, το 54,46% των προσλήψεων έγινε με ευέλικτες μορφές εργασίας, ακολουθώντας τον ίδιο ρυθμό με το 2018. Πιο συγκεκριμένα, το 41,356% αφορούσε μερική απασχόληση, το 13,1% εκ περιτροπής, ενώ το 45,54% των προσλήψεων έγινε με σύμβαση πλήρους απασχόλησης. Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://goo.gl/MkVfKc

 

Αποκλεισμένα από την εργασία παραμένουν τα άτομα με αναπηρία (Πηγή: Facebook - https://goo.gl/S3B4bn)

atoma anapiria stentoras skywalker

Αποκλεισμό των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις από το δικαίωμα στην εργασία καταγγέλλει η ΕΣΑμεΑ. Ειδικότερα, με επιστολή της στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης εκφράζει την οργή και την αγανάκτηση όλου του αναπηρικού κινήματος «για τις απαράδεκτες ενέργειες που γίνονται το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση ώστε να αποκλειστούν τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις από το δικαίωμα στην εργασία». Όπως αναφέρει η ΕΣΑμεΑ, «σύμφωνα με το άρθρο 84 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών “Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας-Ρυθμίσεις για την απονομή Ιθαγένειας-Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση-Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ” που είναι υπό ψήφιση στη Βουλή, τροποποιείται το άρθρο 14 του Ν.2190/94 και εξαιρείται η ποσόστωση 10% για τα άτομα με αναπηρία από τις προκηρυσσόμενες θέσεις των ΟΤΑ Α’ βαθμού!». Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://goo.gl/Mnj9i8

 

Ποιοι τομείς δίνουν ώθηση στην κυπριακή οικονομία (Πηγή: Facebook - https://www.facebook.com/insider.gr/posts/1879556845490078?__tn__=-R)

kypriaki oikonomia stentoras skywalker

Τουρισμός, ναυτιλία, πανεπιστημιακή εκπαίδευση, αλλά ακόμη και η κινηματογραφική βιομηχανία είναι, πέρα από την ενέργεια και τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, οι τομείς στους οποίους η κυπριακή οικονομία εμφανίζει σημαντική ανάπτυξη και φιλοδοξεί να προσελκύσει επενδύσεις. Αυτό προκύπτει από τις παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Λευκωσία στο πλαίσιο επίσημης αποστολής διπλωματών από περισσότερες από 20 χώρες, κυρίως ευρωπαϊκές, που διοργάνωσε το Enterprise Greece. Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://goo.gl/y29dEf

 

Πώς βλέπει ένας άνδρας το γυναικείο επιχειρείν (Πηγή: Facebook - https://www.facebook.com/epixeiro.gr/posts/2212445045468128?__tn__=-R)

gynaikeio epixeirein stentoras skywalker

Μόνοι μας μπορούμε να κάνουμε τόσο λίγα. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά. Αυτή η φράση της Έλεν Κέλερ είναι ένα από τα σημαντικότερα ψήγματα σοφίας στην ανθρώπινη ιστορία. Όχι επειδή προέρχεται από μια γυναίκα, έναν άνθρωπο με φοβερή δύναμη, αλλά επειδή είναι η μόνη λογική, βιώσιμη οδός για έναν καλύτερο κόσμο. Από τη σκοπιά ενός άνδρα είναι πραγματικά σπουδαίο το πώς μπορούν οι γυναίκες να συμβιβάζουν το «εγώ» με το «μαζί». Γιατί, ενώ σε πολλούς τομείς προσπαθούν να ξεχωρίζουν προβάλλοντας το εγώ τους, στους τομείς πραγματικής αξίας, όπως η οικογένεια, βάζουν πάντα μπροστά το μαζί. Και είναι αυτό το χαρακτηριστικό τους που τις κάνει σπουδαίες μάνατζερ και επιχειρηματίες. Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://goo.gl/KBZ3js

 

Open House Athens 2019: 100 κτίρια της Αθήνας ανοίγουν τις πύλες τους για δωρεάν ξεναγήσεις (Πηγή: https://www.facebook.com/AlimosOnline/photos/a.407376646001530/2530258070380033/?type=3&theater)

Open House Athens 2019 stentoras skywalker

Το Open House επιστρέφει στην Αθήνα για 6η συνεχή χρονιά, στις 6 & 7 Απριλίου 2019. Σχεδόν 100 κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους και 500 εθελοντές ετοιμάζονται για ένα διήμερο δωρεάν αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων, που απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Πρόκειται για μια δράση που βασίζεται στον εθελοντισμό και έχει στόχο να συστήσει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας την αρχιτεκτονική της πόλης. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται κτίρια δημόσια και ιδιωτικά, σύγχρονα και ιστορικά, μνημεία, μουσεία, θέατρα, σχολεία, κατοικίες, εργασιακοί χώροι, τόσο στο κέντρο όσο και στα προάστια. Το διήμερο των ξεναγήσεων πλαισιώνεται από πλήθος παράλληλων δράσεων και διαγωνισμών, που έχουν ξεκινήσει έναν μήνα νωρίτερα. Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://goo.gl/fWjuie

 

 

«Athens as a Book»: Ένα βιβλίο πριν την πτήση… (Πηγή: Facebook: https://goo.gl/UBos38)

 athens as a book stentoras skywalker

Ένα βιβλίο πριν από την πτήση, στον Διεθνή Αερολιμένα της Αθήνας! Οι επιβάτες που αναχωρούν από την πόλη βρίσκουν πλέον… «γειτονιές βιβλίου» στις αίθουσες αναχώρησης, για μια ξεχωριστή εμπειρία ανάγνωσης που ονομάστηκε «Athens as a Book». Σπουδαία έργα της ελληνικής λογοτεχνίας, 187 βιβλία –στην ελληνική γλώσσα ή σε μετάφραση στην αγγλική– έχουν τοποθετηθεί πλάι στα καθίσματα των ταξιδιωτών, οι οποίοι μπορούν πλέον να «ταξιδέψουν» για λίγο μέσα από τις σελίδες των μεγάλων Ελλήνων ποιητών και πεζογράφων, πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους. Παίρνοντας λοιπόν στα χέρια τους κάποιο από τα βιβλία που τους περιμένουν στο αεροδρόμιο, οι επιβάτες «αποχαιρετούν» την Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου… διαβάζοντας. Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://goo.gl/8XcDqm

 

5 συμβουλές από τη μαραθωνοδρόμο μας Γκλόρια Πριβιλέτζιο (Πηγή: Facebook - https://goo.gl/bYScZq)

treksimo stentoras skywalker

Το τρέξιμο, αν το αγαπήσεις, θα σου αλλάξει τη ζωή οριστικά. Θα γίνει η πιο όμορφη στιγμή της ημέρας, αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στον εαυτό σου. «Πρέπει όμως να προσέχεις στην αρχή, ώστε να μη σε παρασύρει ο ενθουσιασμός ή η απειρία», τονίζει η Γκλόρια Πριβιλέτζιο. Οι 5 βασικές συμβουλές της πριν ξεκινήσεις:

  1. Είναι πολύ σημαντικό να σε παρακολουθεί κάποιος προπονητής καταρτισμένος στο αντικείμενο.
  2. Πρέπει να εξοπλιστείς με τα κατάλληλα παπούτσια, ανάλογα με το σωματικό σου βάρος και το αγώνισμα που θέλεις να ακολουθήσεις.
  3. Πολύ βασικό είναι να «ακούς» το σώμα σου, το λεγόμενο «καμπανάκι».
  4. Μην ξεχνάς τη σημασία τού να ακολουθείς ένα ισορροπημένο και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά πρόγραμμα διατροφής
  5. Μην ξεχνάς ότι το σώμα σου, για να αποδώσει, χρειάζεται ξεκούραση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://goo.gl/dd4xt8

 

 

Εαρινή ισημερία: Πείραμα του Ερατοσθένη, 20 Μαρτίου 2019 (Πηγή: Twitter - https://twitter.com/GSRT_GR/status/1106492302925750273)

earini isimeria stentoras skywalker

Σε σχολεία όλης της Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί και φέτος κατά τη διάρκεια της εαρινής ισημερίας, στις 20 Μαρτίου, το ιστορικό πείραμα του Ερατοσθένη για τη μέτρηση της περιμέτρου του πλανήτη μας. Η δράση με τίτλο «Το πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης» δίνει την ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες όλης της χώρας να υπολογίσουν την περιφέρεια της Γης, επαναλαμβάνοντας το διάσημο πείραμα του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού, αστρονόμου και φιλοσόφου Ερατοσθένη του Κυρηναίου. Βασικός στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη του πειράματος ως αναπόσπαστου συστατικού της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσα από τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών σε βιωματικές και συνεργατικές ανακαλυπτικές δραστηριότητες. Η εαρινή ισημερία σηματοδοτεί την αρχή της άνοιξης. Την ημέρα αυτή ο Ήλιος βρίσκεται κάθετα πάνω από τον ισημερινό της Γης και η διάρκεια της ημέρας είναι ίση με τη διάρκεια της νύχτας. Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://goo.gl/BD15Aw

 

 

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Εγκρίθηκε το καινοτόμο Πρόγραμμα ACT για μαθητές Γ’ Γυμνασίου και εκπαιδευτικούς (Πηγή: Twitter - https://twitter.com/MinEduGR/status/1106619792981745665)

erasmus stentoras skywalker

Το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας συμμετείχε από κοινού με τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία (με συντονίστρια χώρα τη Γαλλία) στην υποβολή πρότασης για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ΚΑ3 2017-2020 με τίτλο «ACT-ACTive citizenship projects to enhance pupils΄ social and civic competences» και με στόχο την προώθηση εθνικών πολιτικών σχετικά με την εκπαίδευση. Η πρόταση των τεσσάρων χωρών εγκρίθηκε από τον Εκτελεστικό Οργανισμό Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Μέσων και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει ως θέμα την προώθηση των θεμελιωδών αξιών μέσω της εκπαίδευσης και κατάρτισης που αφορούν την πολυμορφία στο μαθησιακό περιβάλλον. Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://goo.gl/sRYC5E

 

Ριζικές αλλαγές στο λύκειο (Πηγή: Facebook -  https://goo.gl/vi88Ue)

Με μεγάλη ανυπομονησία περίμεναν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί την πρόταση για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που επηρεάζει τη δομή και λειτουργία του λυκείου, όπως τη γνωρίζαμε έως τώρα. Παρακάτω παρατίθενται οι βασικές διαφοροποιήσεις που θα ισχύουν για τις τρεις τελευταίες τάξεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης:

  1. Από τον Οκτώβριο του 2019 οι μαθητές και μαθήτριες της Β’ Λυκείου θα καλούνται να συμπληρώσουν ένα μηχανογραφικό με (περίπου) 10 τμήματα, και από τις προτιμήσεις αυτές θα προκύψουν τα ΤΕΠ (τμήματα ελεύθερης πρόσβασης) και τα ΤΠΠΕ (τμήματα πρόσβασης μόνο με πανελλαδικές εξετάσεις).
  2. Μετά το πέρας του πρώτου τετραμήνου της Γ’ Λυκείου, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα επιβεβαιώνουν αν επιλέγουν να εισαχθούν σε τμήμα ελεύθερης πρόσβασης χωρίς να υποβληθούν στη διαδικασία των Πανελληνίων, με προϋπόθεση την κατοχή του απολυτηρίου και την τυχόν εξέταση σε κάποιο από τα ειδικά μαθήματα που μπορεί να απαιτεί το τμήμα που επέλεξαν. Οι υπόλοιποι/ες ακολουθούν τη γνωστή σε όλους διαδικασία των εισαγωγικών εξετάσεων.
  3. Ιδιαίτερα σημαντική επισήμανση για όσους και όσες επιλέξουν να εισαχθούν σε ΤΕΠ χωρίς Πανελλήνιες αποτελεί το ότι δεν θα υπάρχει δυνατότητα μετεγγραφής.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://goo.gl/V3Pyxq

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn