Flea_Market.jpg

Η μεγάλη γιορτή του αγαπημένου θεσμού Flea Market Thessaloniki είναι γεγονός και έρχεται στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου στον προαύλιο χώρο της ΔΕΘ, κάτω από το Τόξο στην είσοδο Αγγελάκη.

Με πολλές συμμετοχές και αγαπημένες street food επιλογές, οι επιχειρηματίες που θα συμμετάσχουν στο Flea Market θα ξαναδημιουργήσουν ένα εναλλακτικό χωριό ευκαιριών για να μας διδάξουν πώς να εκτιμάμε και να επαναχρησιμοποιούμε το παλιό, μετατρέποντάς το σε κάτι νέο και χρήσιμο.

Ο ιδρυτής του Flea Market Thessaloniki Κωστής Καρατζιάς μίλησε στην ομάδα του Stentoras.gr για τον θεσμό και την ιστορία του αλλά και για το τι περιλαμβάνει το Flea Market Thessaloniki.

Πείτε μας λίγα λόγια για το Flea Market Thessaloniki.

Η ομάδα του Flea market φέρνει για 2 ημέρες το φεστιβάλ που εξελίσσεται σε θεσμό στον εμβληματικό προαύλιο χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, κάτω από το περίφημο Τόξο (είσοδος Αγγελάκη με Τσιμισκή), με πολλές συμμετοχές και πεντανόστιμο street food, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια όλων μας. Έχοντας ξεκινήσει τα flea markets από τον Σεπτέμβριο του 2016 στον πολυχώρο του Μύλου, η ομάδα παραγωγής είχε την ευκαιρία να βρεθεί και σε άλλους εμβληματικούς χώρους, όπως το νέο δημαρχειακό μέγαρο, το Lab’ Attoir, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Αποθήκη Γ’ στο λιμάνι! Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της είναι κάθε φορά να συστήνει έναν εναλλακτικό χώρο της πόλης για τη μεγάλη αυτή γιορτή, κι ένας από αυτούς τους χώρους είναι η  ΔΕΘ – TIF HELEXPO.

Για ποιο λόγο μπορεί κάποιος να επισκεφθεί το Flea Market Thessaloniki;

Όπως πάντα, το team του Flea με μεγάλη όρεξη να δείξει στον κόσμο την ευκαιρία να ανταλλάξει πράγματα, να μάθει την εναλλακτική χρήση παλιών αντικειμένων, να μάθει την αξία του παλιού και τη χαρά να το μεταποιείς σε κάτι νέο. Να διασκεδάζουν όλοι μαζί, γνωρίζοντας νέες κουλτούρες μέσω της γεύσης (street food), τα παιδιά να γίνονται ενεργά ερχόμενα σ’ επαφή με την κουλτούρα των flea markets και, τέλος, να ανακαλύπτουν νέους θησαυρούς, φτιαγμένους με αγάπη, ή παλιούς που υπάρχουν σκονισμένοι σε κάποιο ράφι για χρόνια!

Τι περιλαμβάνει το Flea Market Thessaloniki;

  • Αγορά με δίσκους, ρούχα, υποδήματα, κατασκευές, ηλεκτρικές συσκευές, έργα τέχνης, παιχνίδια, κοσμήματα, δημιουργίες, βιολογικά προϊόντα
  • Street food επιλογές από γνωστές επιχειρήσεις της πόλης
  • Μουσική από DJs και ραδιοφωνικούς παραγωγούς της πόλης (1055rock)
  • Μπαρ με ροφήματα, καφέ, αναψυκτικά, μπίρα, cocktails

Τι είναι το #JobDay Flea Market και πώς μπορεί κάποιος να συμμετάσχει;

Πρόκειται για μια δράση σε συνεργασία με το Skywalker.gr με σκοπό την ενίσχυση της απασχολησιμότητας. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μια σειρά από workshop που θα προσφέρουν απαραίτητα εφόδια σε όποιον αναζητά εργασία ή επιθυμεί να βελτιωθεί επαγγελματικά. Μπορεί να εγγραφεί εντελώς δωρεάν και να λάβει περισσότερες λεπτομέρειες  στο jobdays.gr ή να εγγραφεί απευθείας στο χώρο διεξαγωγής

Συνέντευξη-επιμέλεια:Εύη Δεργιαδέ

 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn