tedx6-5-22-01_002.jpg

 

Φέτος, μετά από μία μακρά περίοδο περιορισμού, εγκλεισμού και απαγορεύσεων το TEDxMaviliSquare, επιστρέφει δυναμικά, για 5η χρονιά, και μας δίνει τη δυνατότητα να ξεχειλίσουμε από ιδέες, συναισθήματα και εμπειρίες!

Το Σάββατο 7 Μαΐου, από τις 09:00 το πρωί, η πόλη υποδέχεται στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» σπουδαίους ομιλητές, μαγευτικά performances και workshops με διά-δράση γιατί στα events μας δεν είσαι απλός θεατής αλλά παίρνεις ενεργά μέρος.

Άραγε, εσείς πώς αντιδράς όταν πιέζεσαι; Τι κάνετε όταν κάποιος ή κάτι περιορίζει την ελευθερία σας; Τι γίνεται όταν όλα όσα έχετε μέσα σας θέλουν να βγουν στην επιφάνεια και νιώθετε πως θα εκραγείτε;

Η ομάδα του Stentoras μίλησε με τον Γιάννη Παπαχρήστο, ιδρυτικό μέλος και εμπνευστή του TEDxMaviliSquare, για το πώς ξεκίνησε ο θεσμός, το θέμα της φετινής διοργάνωσης αλλά και τους λόγους που κάνουν το TEDx τόσο ξεχωριστό.

 

  • Καλημέρα κε Παπαχρήστο. Πείτε μας δυο λόγια για το πώς ξεκίνησε η διοργάνωση του TEDxMaviliSquare.

Καλημέρα σας και σας ευχαριστώ θερμά για την συνέντευξη. Ξεκινώντας, το TEDxMaviliSquare ξεκίνησε ως όνειρο κι εξελίχθηκε στην πιο όμορφη πραγματικότητα, που ήρθε να «ταράξει» τα νερά της πόλης των Ασημουργών. Από μικρός, αγαπούσα το κομμάτι της διοργάνωσης εκδηλώσεων και μου άρεσε να λαμβάνω πρωτοβουλίες για να δημιουργώ, να εμπνέω και να ψυχαγωγώ τους ανθρώπους γύρω μου. Η εξοικείωσή μου με το TED ξεκίνησε από μικρή ηλικία, ως διοργανωτικό μέλος του TEDxYouth των Ιωαννίνων. Μεγαλώνοντας, το TEDxMaviliSquare «γεννήθηκε» ως όνειρο κι έμπνευση της στιγμής, σε μια περίοδο «σκοτεινή», στην οποία άπλωσε το «διάχυτο» φως του. Το όραμα του TEDxMaviliSquare μοιράστηκα και με άλλους ανθρώπους και, κάπως έτσι, «χτίστηκε», σιγά σιγά, η οργανωτική ομάδα του TEDxMaviliSquare. Σύντομα, η «φλόγα» του TEDxMaviliSquare διαδόθηκε και σε εθελοντές, που θέλησαν να προσφέρουν στην ομάδα.

  • Τι θέμα έχει η φετινή διοργάνωση;

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι «Overflow»! Καλούμε το κοινό να αναλογιστεί πως αντιδρά όταν πιέζεται ή όταν περιορίζεται η ελευθερία του ή, ακόμα ακόμα, όταν όλα όσα έχει μέσα του θέλουν να βγουν στην επιφάνεια και νιώθει πως θα εκραγεί! Είναι ένα θέμα που χαρακτηρίζεται από υπερχείλιση συναισθημάτων, έξαρση, ένταση, δυναμισμό, χαρακτηριστικά που το καθιστούν κατάλληλο για την επετειακή μας εκδήλωση, φέτος!

  • Τι είναι αυτό που κάνει αυτό το TEDx ξεχωριστό;

«Αναμφισβήτητα, οι άνθρωποί του». Η αγάπη τους, το μεράκι που βάζουν για καθετί στον οργανισμό. 5 χρόνια, τώρα, εργάζονται αδιάκοπα για τον οργανισμό, με μοναδικό τους στόχο να δημιουργούν  αξιόλογο περιεχόμενο, να αναβαθμίζουν τα Γιάννενα, να διαδίδουν ιδέες που αξίζει να μοιραστούν στο κοινό!

  • Τι περιλαμβάνει το φετινό TEDxMaviliSquare;

Φέτος, έχουμε την τιμή και χαρά να φιλοξενούμε 20 σπουδαίους ομιλητές, 6 μαγευτικά performances, 10 διαδραστικά βιωματικά εργαστήρια και πολλές παράλληλες δράσεις εορταστικού χαρακτήρα, από 5 years panels έως και Mavilians’ Talk Show! Εκπλήξεις, 4 πλήρη γεύματα, after party, ένα καταπληκτικό giftbag, από τους χορηγούς μας και giveaways είναι λίγα από όσα περιμένουν το κοινό!

  • To TEDxMaviliSquare επιστρέφει φέτος υβριδικά. Με ποιους τρόπους μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τις ομιλίες;

Απόλυτα προσαρμοσμένη στα δεδομένα της νέας πραγματικότητας της Sars-CoV-19, η ομάδα μας αποφάσισε να υιοθετήσει μια «υβριδική νοοτροπία» στη φετινή εκδήλωση, ώστε να «αγκαλιάσει» το κοινό, είτε αυτό βρίσκεται μακριά, πέραν των ορίων των Ιωαννίνων είτε κοντά.  Έτσι, υπάρχουν 2 κατηγορίες εισιτηρίων: Το 5 Years Celebration Ticket, που δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης όλων των ομιλιών και των 2 σκηνών (main & alternative stage), συμμετοχής σε 10 workshops, άπειρης κατανάλωσης καφέ, αναψυκτικών και γευμάτων, καθώς και προσφέρει ένα gift-pack-έκπληξη, με προϊόντα και υπηρεσίες από τους συνεργάτες μας! Φυσικά, δίνει και την ευκαιρία παραμονής στον χώρο και συναναστροφής με τους ομιλητές! Ακόμα, υπάρχει και το e- ticket, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα online παρακολούθησης όλων των ομιλιών και των 2 σκηνών (main & alternative stage) και συμμετοχής σε διαδικτυακά workshops! Έτσι, το κοινό επιλέγει τις παροχές που καλύπτουν τις ανάγκες του και απολαμβάνει την πιο ξεχωριστή TEDx εμπειρία! Σας περιμένουμε όλους, στις 7 Μαΐου!

 


Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn