SYNENTEYKSI_TEDx_I_900x600.jpg

 

Πιστό και φέτος στο ραντεβού του, το TEDxPanteionUniversity επιστρέφει δριμύτερο και παρουσιάζει το έκτο κατά σειρά main event του με τίτλο «Happy Medium», που πραγματοποιείται το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η ομάδα διοργάνωσης μιλά στο stentoras.gr, αποκαλύπτει τις εναλλακτικές μορφές της «χρυσής τομής» και προσκαλεί όλους εμάς να τις ανακαλύψουμε.

Το φετινό main event του TEDxPanteionUniversity φέρει τον τίτλο «Happy Medium». Γιατί επιλέχθηκε ο τίτλος αυτός;

Ο τίτλος «Happy Medium» είναι ένας εναλλακτικός τίτλος για την έννοια της χρυσής τομής, που ωστόσο έχει την ίδια σημασία. Θέλαμε λοιπόν να προσεγγίσουμε τη χρυσή τομή και όλες τις προεκτάσεις της, πέρα από τον αυστηρά μαθηματικό τύπο που έχουν οι περισσότεροι στο μυαλό τους, και να δούμε και διαφορετικές πλευρές της παρουσίας της στη ζωή μας.

Πώς νοείται για εσάς το περιεχόμενο της χρυσής τομής;

Η χρυσή τομή αντικατοπτρίζει την τελειότητα, την ισορροπία, την ιδανική κατάσταση ανάμεσα σε δύο άκρα αντίθετα. Είναι η έννοια που συμβολίζει το απόλυτο σημείο ανάμεσα στο τέλειο και στο ατελές, η νοητή αυτή γραμμή που σκιαγραφεί το περίγραμμα του φυσικά αρμονικού, ορίζει την ιδανικότερη έκβαση των πραγμάτων και συνιστά την ισορροπία. Κάθε άνθρωπος την αναζητά κι επιχειρεί να την επιφέρει στη ζωή του, με όποια υπόσταση και μορφή μπορεί να είναι η πιο κατάλληλη για εκείνον, σε όποιο στάδιο της προσωπικής του εξέλιξης κι αν βρίσκεται.

Γιατί αξίζει να έρθει και να παρακολουθήσει κανείς το φετινό event ;

Το φετινό event του TEDxPanteionUniversity κρύβει πολλές εκπλήξεις. Ο καθένας από τους 8 ομιλητές μας θα δώσει μέσω της ομιλίας του τη δική του οπτική πάνω στην έννοια της χρυσής τομής και πώς την προσεγγίζει μέσα από διάφορα στάδια της ζωής σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Πέρα από τις ομιλίες, θα υπάρχουν performances και info sessions, το καθένα από τα οποία θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε τη δική μας χρυσή τομή.

Τελικά, είναι εφικτό να υιοθετήσουμε την ισορροπία της χρυσής τομής στην καθημερινότητά μας; Στην προσωπική μας ζωή ή στην καριέρα μας; Υπάρχει κάποιο κοινό μυστικό για όσους, ακόμα κι αν το προσπαθούν, ωστόσο δεν το καταφέρνουν;

Πολλές φορές φαίνεται ακατόρθωτο να κατακτήσουμε αυτή την ισορροπία στον εαυτό μας, στις πράξεις, στις σχέσεις μας, η πορεία μας προς αυτή διαγράφεται μέσα από κάθε μας επιλογή αλλά και κάθε δυσκολία που μπορεί να συναντήσουμε στη διαδρομή μας προκειμένου να βρούμε τη δική μας χρυσή τομή. Το κοινό τους μυστικό θα το μοιραστούν μαζί μας οι ομιλητές μας μέσα από τις δικές τους εμπειρίες, που η καθεμία από αυτές έχει κάτι διαφορετικό να μας προσφέρει και να μας μάθει!

Συνέντευξη-επιμέλεια:Κατερίνα Γκρίτζαλη

Δ/ντρια Σύνταξης,stentoras.gr

 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn