syrigos_0102.jpg

 

Ανακάλυψε την αγάπη του για τη μαγειρική σε μικρή ηλικία, κατάφερε να κάνει το μεράκι του επάγγελμα και σήμερα ο Πέτρος Συρίγος είναι ένας από τους πιο γνωστούς σεφ της ελληνικής κουζίνας. Η εργατικότητά του, η πίστη του σε αυτό που κάνει και το ότι φροντίζει να απολαμβάνει τη δουλειά του αποτυπώνονται στις γευστικές δημιουργίες του, που αν δεν τις έχεις ήδη δοκιμάσει, σε παρακινούμε να το κάνεις. Τον ευχαριστούμε θερμά για το Q&A που παραχώρησε στο stentoras.gr.

Κύριε Συρίγο, έχετε αναδειχθεί Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας από την Greek Taste Beyond Borders. Πόσο εύκολη ή δύσκολη ήταν η διαδρομή σας ως σεφ μέχρι να βραβευτείτε με αυτό τον τίτλο;

Η πορεία γενικά ενός επαγγελματία θεωρώ πως έχει περισσότερες δυσκολίες παρά ευκολίες. Το σίγουρο είναι πως, όπως και να ’χει, θα πρέπει να το απολαμβάνεις! 

Είχατε «δύσκολες» συνεργασίες κατά τη διάρκεια της πορείας σας; Πώς τις διαχειριστήκατε; Σας επηρέασαν; Σας απογοήτευσαν;

Φυσικά και έχουν υπάρξει δύσκολες συνεργασίες και δυσάρεστο κλίμα σε επαγγελματικούς χώρους, αλλά πιστεύω ότι αν είσαι αληθινός και σωστός επαγγελματίας, μπορείς να τα ξεπεράσεις όλα! Αν είσαι σίγουρος, εργατικός και πιστεύεις στη δουλειά σου, τίποτα δεν μπορεί να σε κρατήσει πίσω και μόνο καλό μπορεί να σου κάνει, γιατί ακόμα και μέσα από τις δύσκολες στιγμές μαθαίνεις! 

Τι θα συμβουλεύατε τους νέους που επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά στις μέρες μας με τη μαγειρική-ζαχαροπλαστική;

Να το κάνουν και να το κάνουν με αγάπη, προσήλωση και να είναι προσγειωμένοι.

Νέοι που ψάχνουν να δικτυωθούν στον χώρο του επισιτισμού και της εστίασης ή να γίνουν αναγνωρίσιμοι στο ευρύ κοινό συμμετέχουν σε τηλεοπτικά show μαγειρικής. Ποια είναι η γνώμη σας για αυτά;

Ο καθένας μπορεί να χαράξει την πορεία που θέλει, η μαγειρική έχει πολλά παρακλάδια. Ένα είναι το σίγουρο, ότι όσο πιο πολύ εκτίθεσαι στην τηλεόραση και γενικά στα μέσα, τόσο μεγαλύτερη αντοχή στο στομάχι σου θα πρέπει να έχεις!

Για να ασχοληθεί κανείς με τη μαγειρική, απαιτείται το ταλέντο;

Το ταλέντο απογειώνει οτιδήποτε κι αν κάνεις. H αγάπη και ο ζήλος που δείχνεις, καθώς και το να μην κοιτάς το ρολόι την ώρα που εργάζεσαι, μετατρέπουν το επάγγελμά σου σε ευχαρίστηση, ενώ παράλληλα θεωρούνται μερικά από τα στοιχεία που μπορούν να σε φτάσουν πολύ ψηλά!

Ποιο φαγητό ή γεύση θεωρείτε πως αντιπροσωπεύει την ελληνική κουλτούρα και την ελληνική οικογένεια;

Προφανώς ένα μοσχαράκι ή κοτόπουλο γιουβέτσι ή ένα αρνάκι με πατατούλες στον φούρνο, ένα κυριακάτικο μεσημεριανό με όλη την οικογένεια γύρω από το τραπέζι. 

Συνέντευξη-επιμέλεια: Κατερίνα Γκρίτζαλη

Δ/ντρια Σύνταξης, stentoras.gr

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn