Ποίηση - Στίχοι

Ο «Σκεπτικός Άντρας»

Περισσότερα...

 

Ο «Σκεπτικός Άντρας», μια μορφή καλά γνωστή σε όλους, είναι ο παρατηρητής του σπιτιού. Μπορεί να είναι μια ιδέα, η μητέρα, ο πατέρας, ο σύντροφος, ο φίλος, αυτός που σε γνωρίζει στα χειρότερά σου, που εύχεσαι να μη σε είχε δει, ο εαυτός σου, που ξέρει την αλήθεια και την κρύβει. Ο εαυτός που καταριέται, διότι έχει δει όλες τις άσχημες, αλλά και την καλύτερη εκδοχή του εαυτού. Τώρα που την είδε, δεν ησυχάζει, είναι αδύνατον να μην πάει προς τα εκεί.

«Ο Σκεπτικός Άντρας»

Στον τοίχο κρεμασμένος ο σκεπτικός άντρας

Καπνίζει την πίπα του εδώ και χρόνια

Περισσότερα...

Εορτή

Περισσότερα...

Διακοπή, μια λέξη τόσο συνηθισμένη που τα λέει όλα. Τι είναι άραγε η διακοπή; Μια πιθανή ερμηνεία είναι, η διακοπή όλων όσων οδηγούν στην προσωπική εξέλιξη, η χαλαρή ατάραχη καθημερινότητα η οποία περιλαμβάνει το μόχθο αόρατου στόχου. Και γιατί αυτή να μην ταυτιστεί με τη γιορτή; Ημέρα χαρά και ξεκούρασης. Όμως πόσο να κρατήσει η γιορτή; Όταν με αυτή προκύπτει το τίποτα. Γιατί μέσα σε «γιορτή» ποτέ κανείς δεν πέτυχε στόχους αξιόλογους, γιατί διακοπή της επίμονης προσπάθειας μπορεί να σημαίνει εγκλωβισμός σε μια ανεπιθύμητη καθημερινή πραγματικότητα. Μπορεί να σημαίνει εγκλωβισμό στην ίδια μέρα.

«Εορτή»

Διακοπή.

Περισσότερα...

Στο αποκορύφωμα της νύχτας

Περισσότερα...

Η αναγνώριση των δυο εαυτών στον κάθε άνθρωπο είναι φαινόμενο διαχρονικό. Ο αγαπητός σε όλους εαυτός της ενέργειας και θετικότητας που είναι πρόθυμος να κάνει και να φέρει εις πέρας οτιδήποτε και ο μισητός εαυτός, του πόνου και της απώθησης που φταίει για οτιδήποτε κακό συμβαίνει και που κουβαλάει στις πλάτες του όλα τα πάθη που κάθε τόσο και αυξάνονται. Από την άλλη, όσο αποκρουστικός και αν είναι, κρύβει μια μαγεία, διότι είτε θα αθροίζει τα πάθη είτε θα τα αλλάζει με άλλα. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται όλη η ουσία, στην αποδοχή αυτής της μαγείας και στο συντονισμό. Στο συντονισμό με τις δυο φύσεις και στο τι θέλουν αυτές να κάνουν. Στο κάτω κάτω είναι άδικο να τρέφεται μόνο η μια πλευρά του εαυτού.

Περισσότερα...

Μέρα Έτους

Περισσότερα...

Αφιερωμένο σε όσους βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας.

 Είναι η κατάσταση μιας μετάβασης, μιας αστάθειας και ταυτόχρονα μιας μόνιμης σταθερότητας της αδράνειας. Είναι μετάβαση από την άνετη και βολεμένη ζωή στην ανεξαρτησία, και αν τυγχάνεις ανήσυχου πνεύματος ακόμα χειρότερα. Τότε η αναζήτηση εργασίας, η εύρεση ευκαιριών και η προσωπική εξέλιξη γίνονται εμμονή. Οτιδήποτε αντίθετο από αυτό καταλήγει να είναι μια μέρα στο σπίτι γεμάτη μετανιωμένα συναισθήματα, για ακόμη μια ευκαιρία που χάθηκε και δεν αξιοποιήθηκε. Και η συνέχεια επιφυλάσσει συναισθήματα ενοχής, απογοήτευσης ακόμα και ζήλιας για όσους τα κατάφεραν. Μα αρκεί η σωστή επιλογή των λέξεων.

Μπορεί να θες να το κάνεις

Περισσότερα...

Στείλε το δικό σου άρθρο

  

Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων