be2023.jpg

 

Σε συνεργασία με 4 δήμους στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αττικής, το ΜΚΣ Ανέλιξη διοργανώνει για την ακαδημαϊκή χρονιά 2023/2024 το καινοτόμο πρόγραμμα «Be The Light».

Το πρόγραμμα «Be The Light» αποτελεί κοινωνική προσφορά της Ανέλιξης και φιλοδοξεί να ενδυναμώσει τους πολίτες των συνεργαζόμενων δήμων. Σε μια εποχή ιδιαίτερα απαιτητική και αβέβαιη για τους νέους μας, στηρίζει την ψυχική υγεία των εφήβων μέσα από ένα πρόγραμμα ακαδημαϊκού και επαγγελματικού προσανατολισμού ώστε να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις της ενήλικης ζωής. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων, και έχει αγκαλιάσει τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά περίπου 150 νέους. Παρακινώντας τους με συναντήσεις και ομιλίες, τους προσφέρει ενημέρωση, έμπνευση και σύγχρονα εργαλεία προκειμένου να ενδυναμώσουν τις δεξιότητές τους, να αναλάβουν προσωπική ευθύνη για τις επιλογές τους και να μάθουν να δεσμεύονται σε αυτές. Οι έφηβοι ενδυναμώνονται στην αναγνώριση του εαυτού και των ιδιαιτεροτήτων τους, μαθαίνουν να θέτουν ρεαλιστικούς στόχους και εκτίθενται σε σύγχρονα επαγγέλματα, αποκτώντας με αυτό τον τρόπο εφόδια απαραίτητα για το επαγγελματικό τους μέλλον. Σχολές γονέων στο πλαίσιο του προγράμματος συνδέουν, ενημερώνουν και ενδυναμώνουν γονείς όλων των ηλικιών.

Η Ανέλιξη αποτελεί ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο το οποίο ερευνά, σχεδιάζει και υλοποιεί καινοτόμα επιμορφωτικά προγράμματα μέσα από τα οποία κάνει πραγματικότητα το όραμά της για μια κοινωνία στην οποία οι άνθρωποι αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων και των επιλογών τους και στοχεύουν σε μια ζωή με νόημα και προσφορά.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn