ethel.jpg

 

Για τον εθελοντισμό, ο οποίος αποτελεί πράξη ουμανισμού με κύριο συστατικό του την προσφορά, μίλησαν στην εκπομπή «Μονολεκτικά» του stent.net.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του ΤΑΣΕΗ (Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών) Σπύρος Μπιμπίλας, η γνωστή ηθοποιός Κατερίνα Σαρβάνη και η ανερχομένη σκηνοθέτρια και ηθοποιός Φιλοθέη Κολιοπούλου.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέφερε: «Ο εθελοντισμός είναι πράξη που δεν βασίζεται στο προσωπικό όφελος, αλλά στην ανιδιοτέλεια». Τόνισε πως από μικρή ηλικία αντιλήφθηκε τη σπουδαιότητα του εθελοντισμού και πως, αν και δεν πιστεύει στις θρησκείες, έχει κρατήσει από αυτές τα θετικά χαρακτηριστικά τους, όπως η αλληλεγγύη και η προσφορά στον συνάνθρωπο. Μεταξύ άλλων, μοιράστηκε γεγονότα από την προσωπική του εμπειρία.

Το ΤΑΣΕΗ, το οποίο έχει σκοπό την αλληλοβοήθεια ευάλωτων ομάδων καλλιτεχνών, διοργανώνει πολλές δράσεις στήριξης. Κατέληξε πως το πιο ουσιαστικό στον εθελοντισμό είναι να μην υπάρχει κανένα οικονομικό όφελος, καθώς ο εθελοντής το μόνο κέρδος που έχει –και είναι πραγματικά μεγάλο– είναι συναισθηματικό. «Ο εθελοντισμός γεμίζει το ταξίδι της ζωής μας» μας είπε…

Η Κατερίνα Σαρβάνη μίλησε για τη σημασία του εθελοντισμού και τόνισε πως «εθελοντισμός είναι να δίνεις με την καρδιά σου, δίχως περιορισμούς, απλόχερα και δωρεάν», ενώ ανέφερε και τη σημασία του ελεύθερου ποιοτικού χρόνου στη ζωή μας.

Η Φιλοθέη Κολιοπούλου μας είπε πως ο εθελοντισμός είναι «να αφουγκράζεσαι τους συνανθρώπους σου» και πως «η βαθιά ουσία του εθελοντισμού είναι η ενσυναίσθηση…».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την εκπομπή «Μονολεκτικά» εδώ.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn