Υγεία-Διατροφή

Όταν ο εγκέφαλός μας αλλάζει τη ζωή μας

Περισσότερα...

Πολλές φορές η δυνατότητα να υιοθετήσουμε έναν τρόπο διατροφής που θα ωφελήσει την υγεία μας μπορεί να μας φαίνεται δύσκολη και πολύπλοκη εάν έχουμε εκπαιδευτεί να τρώμε οτιδήποτε πρόχειρο και ανθυγιεινό. Τι είναι αυτό που μας εμποδίζει όμως; Και πώς αντιμετωπίζεται; Μπορούμε, τελικά, να αλλάξουμε τις συνήθειές μας;

Όλοι οι άνθρωποι αποτελούμαστε από τα ίδια υλικά. Όλοι θέλουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο για τον εαυτό μας και να ζήσουμε καλύτερα. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εκπαιδευτεί να ζουν με κάποιο τρόπο και άλλοι με κάποιο άλλο τρόπο. Αυτό δείχνει τη διαφορετικότητα και την έκταση που έχει ο εγκέφαλός μας να κάνει πράγματα.

Επειδή ο εγκέφαλος αποτελείται από τα ίδια υλικά σε κάθε

Περισσότερα...

Πρωινό γεύμα: Συμβάλλει ή όχι στην απώλεια κιλών;

Περισσότερα...

 

Σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα, αναιρούνται όσα μέχρι τώρα πιστεύαμε για τον έλεγχο του σταθερού σωματικού βάρους με τη λήψη του πρωινού μας γεύματος. Για την ακρίβεια, η μελέτη θεωρεί πως το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας όχι μόνο δεν βοηθά στην απώλεια κιλών, αλλά και η αποφυγή του δεν παίζει ρόλο στην αύξηση του βάρους.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Μόνας της Μελβούρνης, με επικεφαλής τη Φλάβια Τσικουτίνι του

Περισσότερα...

Πόσο υγιεινό είναι ένα τρόφιμο που προωθείται ως τέτοιο;

Περισσότερα...

 

Με τον σημερινό τρόπο ζωής και την ανάπτυξη της βιομηχανίας και της τεχνολογίας, ο όρος «φυσικό» επιζητείται σαν κάτι σπάνιο, με το οποίο σε άλλες εποχές δεν χρειαζόταν να ασχοληθεί κανείς. Και έχουμε φτάσει να αναζητούμε φυσικές τροφές σαν χρυσοθήρες.

Οι βιομηχανίες τροφίμων, ύστερα από μια μακρά περίοδο παραγωγής εύκολων και πολύ επεξεργασμένων φθηνών τροφών, έχοντας εκπαιδεύσει τους καταναλωτές τους να τρώνε με αυτό τον τρόπο, μυρίστηκαν την τρέχουσα ανάγκη της εποχής και

Περισσότερα...

Ποιοι είναι οι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου;

Περισσότερα...

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα του Live Science News σχετικά με τους λόγους δημιουργίας των καρκινικών κυττάρων, επιβεβαιώθηκαν παράγοντες κινδύνου πέρα από τους πολύ γνωστούς που όλοι έχουμε κατά νου. Έτσι, το κάπνισμα, η πολλή ηλιοθεραπεία, η χημική ρύπανση, το πολύ κόκκινο κρέας και οι διάφοροι ιοί είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που θα πρέπει να μας προβληματίζουν για την πρόκληση του καρκίνου, καθώς πολύ σημαντικοί επίσης αποδεικνύονται και οι παρακάτω:

Περισσότερα...

Ο λιγνός έχει «τυχερά» γονίδια που του δίνουν πλεονέκτημα έναντι του χονδρού

Περισσότερα...

Σύμφωνα με νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων σχετικά με τον έλεγχο του σωματικού βάρους, τα γενετικά «ζάρια» των ανθρώπων φαίνεται να ευνοούν περισσότερο τους λεπτούς σε σχέση με τους παχουλούς, παρ’ όλο που και οι δύο μπορεί να τρώνε τα ίδια πράγματα. Αρκετοί άνθρωποι τρώνε ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς, επιλέγουν φαγητά με πολλές θερμίδες και κάνουν καθιστική ζωή, ωστόσο δεν παχαίνουν και αυτό, όπως επιβεβαίωσε η επιστημονική ομάδα του Κέιμπριτζ με αρχηγό τον Σαντάφ Φαρούκι, οφείλεται στο

Περισσότερα...