ygeia_1802.jpg

 

Νέα επιστημονική έρευνα για την αρθροπλαστική δείχνει ιδιαίτερα παρηγορητική, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, ύστερα από εφαρμογή σε περίπου 500.000 ανθρώπους σε έξι χώρες και σε βάθος 25ετίας, προκύπτει ότι οι ολικές αρθροπλαστικές έχουν μεγαλύτερη αντοχή απ’ ό,τι αναμενόταν. Ειδικότερα, οκτώ στις δέκα επεμβάσεις αντικατάστασης στο γόνατο και έξι στις δέκα αντίστοιχες επεμβάσεις στο ισχίο αντέχουν έως 25 χρόνια, ενώ εννέα στις δέκα διαρκούν τουλάχιστον για 15 χρόνια. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αν και μέχρι σήμερα υπήρχαν πολύ λίγα στοιχεία για το πόσο επιτυχημένες είναι αυτού του είδους οι χειρουργικές επεμβάσεις, που ουσιαστικά αντικαθιστούν τη δυσλειτουργική διάρθρωση με μια τεχνητή, ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της Ιατρικής Σχολής του βρετανικού Πανεπιστημίου του Μπρίστολ που προχώρησε στη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet» τόνισε: «Αν ληφθεί υπόψη η βελτίωση στην τεχνολογία, μπορεί να εκτιμηθεί πως οι αντικαταστάσεις ισχίου ή γόνατος που γίνονται σήμερα θα διαρκέσουν ακόμη περισσότερο».

Οι εν λόγω επεμβάσεις είναι από τις συχνότερες στη χειρουργική και πραγματοποιούνται κυρίως σε ανθρώπους ηλικίας 60 έως 80 ετών. Και καθώς ο μέσος πληθυσμός γερνάει, αναμένεται να γίνουν ακόμη συχνότερες. Όταν αποτυγχάνουν σχετικά γρήγορα, αυτό οφείλεται σε κάποια λοίμωξη, σε φθορά του υλικού ή σε σπάσιμο, οπότε απαιτείται νέα επέμβαση.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn