ygeia_1903.jpg

 

Η ενηλικίωση συνεχίζεται και μετά τα 18 χρόνια του ανθρώπου, υποστηρίζει νέα επιστημονική έρευνα, καθώς παρά τα νομικά και κοινωνικά στεγανά Βρετανοί ειδικοί θεωρούν πως πραγματικά ενηλικιωνόμαστε κάποια στιγμή στη διάρκεια της τρίτης δεκαετίας της ζωής μας. Η έρευνα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δείχνει πως δεν υπάρχει σαφές βιολογικό όριο ανάμεσα στην εφηβεία και την ενηλικίωση και πως οι άνθρωποι ενηλικιώνονται σε μια σταδιακή εξελικτική διαδικασία που διαρκεί αρκετά μετά την ηλικία των 20. Γι' αυτό, υποστηρίζουν οι επιστήμονες, ο τυπικός ορισμός της ενηλικίωσης ουσιαστικά δεν έχει βιολογικό νόημα, καθώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος συνεχίζει να υπόκειται σε σημαντικές αλλαγές αρκετά χρόνια μετά τα 18.

«Φαίνεται όλο και πιο παράλογο να έχουμε έναν σαφή ορισμό του πότε κάνει τη μετάβαση κανείς από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή», δήλωσε ο καθηγητής Νευροεπιστήμης του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ Πίτερ Τζόουνς. «Συστήματα όπως της εκπαίδευσης, της υγείας, της απονομής δικαιοσύνης βολεύονται με τους ορισμούς. Όμως, στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πολύ πιο σταδιακή μετάβαση, που εκτείνεται σε διάρκεια τριών δεκαετιών. Δεν υπάρχει η παιδική ηλικία και μετά ξαφνικά η ενηλικίωση», πρόσθεσε.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn