koinonia2206.jpg

 

Στην προειδοποίηση πως πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα τα κατεψυγμένα τρόφιμα, καθώς ο κορονοϊός μπορεί να αντέξει ακόμα και 20 χρόνια σε θερμοκρασίες που φτάνουν τους -20°C προχώρησε η Κινέζα επιδημιολόγος Λι Λαντζουάν. «Ο ιός Covid-19 είναι ξεχωριστός, δεν φοβάται το κρύο και μπορεί να επιβιώσει για αρκετούς μήνες σε θερμοκρασία -4°C βαθμούς, και έως και 20 χρόνια στους -20°C. Αυτό εξηγεί γιατί αυτός ο ιός έχει επανειλημμένα ανακαλυφθεί σε αγορές ψαριών και θαλασσινών ανάμεσα σε μεγάλες ποσότητες προϊόντων που φυλάγονται σε ψυγεία. Ο ιός μπορεί να διασχίσει τα σύνορα», ανέφερε στον ιστότοπο ειδήσεων η επιδημιολόγος.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της, αφού ο ιός μπορεί να επιβιώσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα σε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες, τα τελωνεία θα πρέπει να ενισχύσουν τους ελέγχους στα κατεψυγμένα προϊόντα, ενώ θα πρέπει να παρακολουθούν τα εισαγόμενα προϊόντα των οποίων τα δείγματα έχουν διαγνωστεί θετικά στον κορονοϊό.

Σημείωσε ωστόσο ότι «δεν υπάρχει ζήτημα παράλειψης ελέγχων ή μέτρων πρόληψης και επιδημιολογικού ελέγχου στον τομέα της μεταφοράς κατεψυγμένων αντικειμένων», ενώ πρόσθεσε ότι οι τελωνειακές δραστηριότητες θα έχουν μεγάλη σημασία και ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν προληπτικά μέτρα και μέτρα ελέγχου των προϊόντων που εισέρχονται στη χώρα ως εισαγόμενα εμπορεύματα.

Νέα κρούσματα σε αγορά του Πεκίνου

Σημειώνεται πως σημειώθηκε νέα έξαρση του κορονοϊού κατά τις τελευταίες ημέρες στην αγορά Σινφαντί στο νότιο Πεκίνο, η οποία έκλεισε μετά τον εντοπισμό 79 κρουσμάτων σε 4 ημέρες.

Ο εκπρόσωπος των δημοτικών αρχών δήλωσε στις 15 Ιουνίου πως ο κίνδυνος εξάπλωσης ήταν πολύ υψηλός. Η Κίνα ανακοίνωσε την προηγούμενη μέρα 57 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορονοϊού.

Sputnik Ελλάδας

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn