jun22ygeiaB.jpg

Η καλή ποιότητα του ύπνου είναι σημαντική και υπάρχουν ορισμένες συμβουλές που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να κοιμόμαστε ευκολότερα και καλύτερα.

Ιδιαίτερα οι χρόνιες διαταραχές ύπνου μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση, τη συγκέντρωση και τις αντιδράσεις, καθώς και τη γενική ευεξία, όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί.

Οι συμβουλές που ακολουθούν ωστόσο δεν υποκαθιστούν επ' ουδενί τυχόν οδηγίες από ειδικούς επί του θέματος και γιατρούς.

Αρχικά, το απόγευμα δεν πρέπει πλέον να πίνουμε ροφήματα και αναψυκτικά με καφεΐνη, όπως είναι ο καφές και το μαύρο τσάι.

Εν συνεχεία, πρέπει να αποφεύγεται και η κατανάλωση αλκοόλ πριν από τον ύπνο, καθώς μπορεί να καταστείλει τη λεγόμενη φάση REM και να προκαλέσει διακοπές.

Φυσικά, το ελαφρύ δείπνο ενδείκνυται έτσι ώστε η διαδικασία της πέψης να μπορεί να ολοκληρωθεί εύκολα κατά τις βραδινές ώρες.

Καλό θα ήταν, επίσης, οι βιολογικοί ρυθμοί μας να είναι συγχρονισμένοι, δηλαδή να κοιμόμαστε και να ξυπνάμε περίπου την ίδια ώρα καθημερινά.

Μπορεί ένας ύπνος το μεσημέρι να νομίζουμε ότι μας κάνει καλό, αλλά δυσχεραίνει τον βραδινό ύπνο, μα αν η σιέστα κρίνεται απαραίτητη, τότε δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30 λεπτά.

Ακόμα, το κρεβάτι δεν είναι το ιδανικό μέρος για φαγητό ή για τηλεόραση και πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τον ύπνο και το σεξ.

Επιπλέον, πρέπει να αποφεύγουμε τη γυμναστική τουλάχιστον τρεις ώρες πριν από τον ύπνο, παρ' όλα αυτά η γιόγκα και οι ασκήσεις αναπνοής μας βοηθούν ώστε να κοιμηθούμε καλύτερα.

Sputnik Ελλάδας

 

Πηγή φώτο:

<a href='https://www.freepik.com/photos/woman'>Woman photo created by diana.grytsku - www.freepik.com</a>

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn