move.jpg

 

Γράφει η Έλενα Κούτση

Επειδή η φυσική άσκηση καλυτερεύει την κυκλοφορία του αίματος σε όλα τα σημεία του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των γεννητικών οργάνων, φαίνεται λογικό να επηρεάζει θετικά και τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Η μελέτη της Μασαχουσέτης με αντικείμενο τη σεξουαλική ζωή των αντρών σε συνάρτηση με την ηλικία τους παρακολούθησε για πολλά χρόνια μια ομάδα αντρών ηλικίας 40-70 ετών .

Τα ευρήματα της μελέτης έδειξαν ότι όσοι ασκούνταν τακτικά ήταν πιο δραστήριοι σεξουαλικά σε σχέση με τους άντρες που δεν γυμνάζονταν.

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας εξέτασε την ποιότητα της σεξουαλικής ζωής  των αντρών σε συνάρτηση με τη σωματική άσκηση.

Όταν οι μεσήλικοι άντρες που έκαναν καθιστική ζωή άρχισαν να γυμνάζονται μία ώρα την ημέρα επί τρεις φορές την εβδομάδα, ανέφεραν μεγαλύτερη συχνότητα σεξουαλικών επαφών.

Τα αποτελέσματα για τις γυναίκες, σύμφωνα με τη μελέτη του Πανεπιστημίου του Τέξας, αφορούσε γυναίκες ηλικίας 18-34 ετών και έδειξε ότι η σωματική άσκηση είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση κατά 150% της ροής του αίματος στο γυναικείο κόλπο, ενισχύοντας τη σεξουαλική ανταπόκριση και ικανοποίηση μετά τη γυμναστική.

Η σεξουαλική δραστηριότητα άρα μπορεί να διατηρηθεί για πολλά χρόνια με συστηματική αεροβική άσκηση και η απώλεια της σεξουαλικότητας δεν αποτελεί συνέπεια της φυσιολογικής διαδικασίας της γήρανσης αλλά επακόλουθο της καθιστικής ζωής!

Το μήνυμα είναι σαφές: κινηθείτε για να παραμείνετε νέοι!

 

Έλενα Κούτση

Κλινικός Διατροφολόγος

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn