900x600_arthro-D.jpg

 

Η άφιξη της άνοιξης είναι η ιδανική στιγμή για να εξετάσετε τη διατροφή σας και να τη βελτιώσετε για να την προσαρμόσετε στις ανάγκες του οργανισμού σας. Μερικές αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες μπορούν να έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία και την ευημερία σας.

Εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουν να αρχίσετε:

1. Επιλέξτε εποχιακά φρούτα και λαχανικά

Η άνοιξη φέρνει μια πληθώρα φρέσκων και εποχιακών φρούτων και λαχανικών. Επικεντρωθείτε σε φρούτα και λαχανικά, όπως αγγούρια, σπαράγγια και σπανάκι, τα οποία είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά και αναζωογονητική ενέργεια.

2. Προσθέστε υγιεινά λιπαρά

Επιλέξτε υγιεινές πηγές λιπαρών οξέων, όπως αβοκάντο, ελαιόλαδο, αυγό και ξηροί καρποί, για να προσφέρετε στον οργανισμό σας βιταμίνες, μέταλλα και ίνες.

3. Αυξήστε την κατανάλωση τροφίμων ολικής

Επιλέξτε τρόφιμα ολικής, όπως καστανό ρύζι, δημητριακά, πίτουρο βρόμης αντί για επεξεργασμένα σιτηρά, για να προσφέρετε στον οργανισμό σας βιταμίνες, μέταλλα και ίνες.

4. Προσθέστε περισσότερη φυτική πρωτεΐνη

Προσθέστε στη διατροφή σας πρωτεΐνες από φυτικές πηγές, όπως φασόλια, φακές και σπόροι, για να προσφέρετε στον οργανισμό σας υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

5. Πίνετε περισσότερο νερό

Με την αύξηση της θερμοκρασίας, ο οργανισμός σας χρειάζεται περισσότερο νερό για να παραμένει ενυδατωμένος. Πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα και αποφεύγετε τις πολύ γλυκιές γεύσεις, τα αναψυκτικά και τα ποτά.

Κάνοντας αυτές τις αλλαγές στη διατροφή σας, θα ενισχύσετε την υγεία και την ενέργειά σας επιτρέποντας στον εαυτό σας να απολαμβάνετε πλήρως την εποχή της άνοιξης και να είστε έτοιμοι για ό,τι έρχεται!

 Γράφει,

Έλενα Κούτση

Κλινικός Διατροφολόγος

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn