Αγροτική Οικονομία

ΑγροΝέα

Περισσότερα...

 

«Όταν θα αντιληφθούμε την αληθινή φύση του ζώου και τη σχέση του μαζί μας, τότε θα ανοιχτεί ένα βασίλειο του πνεύματος πλατύτερο από το ανθρώπινο βασίλειο», καθηγητής Π. Μαρτινέτι, Πανεπιστήμιο Μιλάνου. Ο σεβασμός στη φύση και στα ζώα είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας. Ας σκεφτούμε την πηγή ύπαρξης του κόσμου και του σύμπαντος ώστε να οδηγηθούμε σε μια ζωή ταπεινότητας, καλοσύνης, σεβασμού και κοσμικής ενσυναίσθησης. Nikoleta Tziortzioti, facebook, 6/11/2023.

Σε μεγάλη «ταΐστρα» για τα άγρια κυνοειδή έχει μετατραπεί η ελληνική ύπαιθρος καθώς η συνεχιζόμενη παράνομη πρακτική κτηνοτρόφων της ανεξέλεγκτης απόρριψης νεκρών ζώων συντελεί στην αφθονία τροφής για λύκους και τσακάλια

Περισσότερα...

«Μαύρη Παρασκευή»…και για την Αττική Ύπαιθρο

Περισσότερα...

 

Μετά την τακτική ανοιχτή συνεδρίαση στις 22/11/2023 (κάθε Τετάρτη στις 20:30) το ΔΣ του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής - Άγιος Γεώργιος συγχαίρει τις πενήντα (50) αγροτικές περιοχές που επιλέχθηκαν μετά από διοικητικές διαδικασίες για να υλοποιήσουν έργα στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης - ΠΑΑ μορφής LEADER.

Ο σημερινός ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης, και ο σημερινός αρμόδιος Υφυπουργός, Διονύσης Σταμενίτης, σε

Περισσότερα...

Γεωργικά Μηχανήματα & Καινοτόμες Τεχνολογίες

Περισσότερα...

 

Τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023, στις 10:00, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης οργανώνεται από τον ΣΕΑΜ και τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: Γεωργικά Μηχανήματα & Καινοτόμες Τεχνολογίες.

Η επιμορφωτική ημερίδα θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης & Φυτογενετικών Πόρων, στο Αγρόκτημα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (περιοχή αεροδρομίου) στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Στην επιμορφωτική ημερίδα με συντονιστή τον κύριο

Περισσότερα...

Αγρο...Νέα

Περισσότερα...

 

Κραυγή αγωνίας από τους κτηνοτρόφους των Αγράφων, που βλέπουν κάθε μέρα τα κοπάδια τους να αποδεκατίζονται. Ο Χρήστος Τσιαμπόκαλος, πρόεδρος της Βαλαώρας στη Δυτική Ευρυτανία, και ο κτηνοτρόφος Αλέξανδρος Χρήστου από τα Βραγγιανά απηύθυναν έκκληση στους αρμοδίους και στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να επανεξεταστεί η πολύπλοκη διαδικασία αποζημιώσεων μέσω ΕΛΓΑ, αλλά και να γίνει καταγραφή του πληθυσμού των λύκων. Αλλιώς δεν θα έχουν μέλλον στον τόπο τους όσοι επέλεξαν να

Περισσότερα...

Νέα θετικά στοιχεία από το μέτωπο των τουριστικών εσόδων

Περισσότερα...

 

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων προσκαλεί τοπικούς παραγωγούς των Κυκλάδων για τον Δ’ κύκλο αξιολόγησης κυκλαδίτικων προϊόντων που θα προτείνονται από το δίκτυο Aegean Cuisine. Μέχρι σήμερα ως «Aegean Cuisine Recommended» έχουν καταχωριστεί 387 προϊόντα 81 παραγωγών που καλύπτουν 26 κατηγορίες ενισχύοντας τη σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με την εστίαση και αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη γαστρονομία των 24 νησιών των Κυκλάδων. Αιτήσεις μέχρι Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023. Πληροφορίες:

Περισσότερα...