Τοπική Ανάπτυξη

1η Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος

Περισσότερα...

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος (World Milk Day) εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Ιουνίου για να αναδείξει την τεράστια αξία του γάλακτος στην υγεία, την ανάπτυξη και την περαιτέρω εξέλιξη του ανθρώπινου πληθυσμού σε όλο τον κόσμο.

«Η συμβολή του ασβεστίου και της βιταμίνης D που περιέχει το γάλα, ο «λευκός χρυσός», ιδιαίτερα στην κανονική ανάπτυξη του σκελετού, αλλά και κατά της οστεοπόρωσης, είναι γνωστή. Έχει πλέον τεκμηριωθεί ότι η ακεραιότητα των οστών (αντοχή στις κακώσεις) διασφαλίζεται καλύτερα με την κατανάλωση γάλακτος απ’ ό,τι με κάθε άλλη πηγή ασβεστίου» (ΣΕΒΓΑΠ).

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής υπενθυμίζει πρόσφατα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία τα παιδιά που ζουν σε

Περισσότερα...

Κτηνοτροφία για την προστασία της αττικής υπαίθρου

Περισσότερα...

 

Την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, στις 14:00 (και μέχρι τις 16:00), ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής οργανώνει δημόσια διαδικτυακή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του με εστίαση στη «Μετά τον κορονοϊό εποχή για την κτηνοτροφία της Αττικής» και θέματα:

  1. Την προστασία του περιβάλλοντος της αττικής υπαίθρου.
  2. Τη μετά τον κορονοϊό εποχή για την κτηνοτροφία της Αττικής.
  3. Την

Περισσότερα...

Η ζωή αλλάζει τους συσχετισμούς εξουσίας

Περισσότερα...

Παρακολουθώντας την εξέλιξη της ανθρωπότητας, και ειδικότερα του δυτικού κόσμου, καταγράφηκε ότι περίπου κάθε 300 χρόνια αλλάζει το πολιτιστικό περιβάλλον. Η έναρξη της κάθε αλλαγής είχε ως αφορμή μια σημαντική τεχνολογική εφαρμογή. Η Αναγέννηση (1400-1800) άρχισε με την ανακάλυψη της τυπογραφίας. Η Βιομηχανική Επανάσταση (1800-2050) ξεκίνησε με την ατμομηχανή. Η Κοινωνία της Γνώσης (ή Βιομηχανική Εποχή 4.0, 2050-) οφείλεται στο διαδίκτυο και ξεκίνησε το 2008.

Περισσότερα...

Παρθένο ελαιόλαδο στα εστιατόρια

Περισσότερα...

 

Τέλος στα ανοιχτά ανώνυμα ελαιόλαδα –τα αμφιβόλου περιεχομένου «λαδόξιδα»– στα εστιατόρια βάζει οριστικά ο γενικός γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή κ. Π. Σταμπουλίδης με τις αλλαγές στην υπάρχουσα σχετική απόφαση, τις οποίες εξήγγειλε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Το ελαιόλαδο στην εστίαση», που συνδιοργάνωσε η Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας – 4Ε και το Chefs Club στη Horeca στις 9/2/20.

Περισσότερα...

Ο «χρυσός» που φυτρώνει στην Ελλάδα

Περισσότερα...

 

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, στις 16:00, παράλληλα με την Detrop στο συνεδριακό «Ν. Γερμανός» (αίθουσα Α’), αρχίζει το συνέδριο «Αρωματικά φαρμακευτικά φυτά και ελληνικές υπερτροφές: Ισχυρός οικονομικός μοχλός ανάπτυξης», που οργανώνει η Ένωση Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδος σε συνεργασία με το Ελληνικό Παρατηρητήριο Οξειδωτικού Στρες και τη ΔΕΘ-Helexpo.

Το συνέδριο, που θα διαρκέσει τρεις ημέρες (21, 22 και 23/2)

Περισσότερα...