Άρθρα

Επαγγελματικός Προσανατολισμός | 3 επαγγελματικά μονοπάτια για βιολόγους

Περισσότερα...

 

Η βιολογία είναι η επιστήμη που μελετά τη δομή και την λειτουργία των οργανισμών, τόσο σε φυσιολογικές, όσο και σε παθολογικές καταστάσεις. Περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα επιμέρους επιστημονικών πεδίων όπως η υγεία, το περιβάλλον, τα τρόφιμα. Το ευρύ αντικείμενο της και η μεγάλη σημασία της για την εξέλιξη της ζωής, την τοποθετούν, όχι τυχαία, στα τμήματα του 2ου και του 3ου επιστημονικού πεδίου που έλκουν το ενδιαφέρον των υποψηφίων, με αποτέλεσμα να αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιλογές τους.

Σπουδάζοντας κανείς στα τμήματα Βιολογίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Πάτρα, στο τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής στην Αλεξανδρούπολη, στο

Περισσότερα...

Έρευνα: Οι μαθητές έχασαν πάνω από το 1/3 ενός έτους μάθησης, εξαιτίας της πανδημίας

Περισσότερα...

 

Στη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 οι μαθητές βίωσαν καθυστερήσεις στη μαθησιακή διαδικασία, απώλεια γνώσεων και δεξιοτήτων που αντιστοιχούν τουλάχιστον στο 35% - δηλαδή πάνω από το ένα τρίτο - ενός σχολικού έτους. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα που ανέλυσε στοιχεία από πολλές χώρες και εκτιμά ότι, από όλα τα μαθήματα, το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό στα μαθηματικά.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Μπαστιάν Μπετχόιζερ της σχολής Sciences Po του Παρισιού, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα ανθρώπινης συμπεριφοράς "Nature Human Behaviour", πραγματοποίησαν μια συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση 42 ερευνών της περιόδου Μαρτίου 2020-Αυγούστου 2022 από 15 χώρες

Περισσότερα...

Νομοσχέδιο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού

Περισσότερα...

 

Στην επέκταση και εμβάθυνση των δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της Ενδοσχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού στοχεύει το υπουργείο Παιδείας, με την εισαγωγή ενός ειδικού, στοχευμένου νομοσχεδίου για την προώθηση θετικών προτύπων σχέσεων εντός της σχολικής κοινότητας.

Αν και, μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα τεθεί σε διαβούλευση το εν λόγω σχέδιο νόμου, δεδομένης και της πολιτικής συγκυρίας -ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής, που αναβλήθηκε-, ωστόσο κύκλοι του υπουργείου υπογραμμίζουν τη σημασία της νομοθετικής αυτής πρωτοβουλίας για τη σχολική και μη ζωή.

Τα τρία βασικά σημεία του

Περισσότερα...

Θέλω αλλαγή. Θέλω άλλη δουλειά. Θέλω τα θέλω μου..

Περισσότερα...

 

Πού πάνε, αλήθεια, τα όνειρά μας όταν δεν τα εκπληρώνουμε;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η εργασία καλύπτει βασικές μας ανάγκες, με πρώτη αυτή της επιβίωσης, του βιοπορισμού, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να ζούμε στην κοινωνία μας. Δεύτερη τη συναισθηματική μας ανάγκη. Ο άνθρωπος καλλιεργεί μέσα από την εργασία την κριτική σκέψη, τη φαντασία, αποκτά δεξιότητες, γνώσεις και εξελίσσει τα ταλέντα του.

Το αίσθημα της προσφοράς ενισχύεται και ο άνθρωπος νιώθει περήφανος για τα επιτεύγματά του.

Αυτά όταν η εργασία που κάνουμε μας γεμίζει, μας αρέσει, την είχαμε ονειρευτεί.

Αν όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα;

Περισσότερα...

Προχωρά η υλοποίηση του πολλαπλού βιβλίου για όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης

Περισσότερα...

   

Με στόχο την απομάκρυνση από την αποστήθιση και την ενίσχυση της κριτικής σκέψης, το υπουργείο Παιδείας έχει αρχίσει τις διαδικασίες υλοποίησης του πολλαπλού βιβλίου.

Κύκλοι του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το πολλαπλό βιβλίο θα προορίζεται για όλες τις τάξεις του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου και χαρακτήρισαν την εν λόγω μεταρρύθμιση ως μία «εκπαιδευτική τομή μεγάλης κλίμακας», «εξαιρετικά σύνθετη και δύσκολη στην υλοποίησή της». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπολογίζεται όλα τα εγκεκριμένα βιβλία για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες θα είναι διαθέσιμα ψηφιακά το φθινόπωρο του 2024, με ορισμένα από αυτά να είναι έτοιμα και σε έντυπη μορφή.

Περισσότερα...

Ξεκινούν, 9 Ιανουαρίου 2023, οι εγγραφές στην ΕΣΚ Σύρου για υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στην ναυπηγοεπισκευή

Περισσότερα...

  

Στις 16 Φεβρουαρίου ανοίγει τις πύλες της η Επαγγελματική Σχολή Κατάρτισης (ΕΣΚ) της γενικής γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στη Σύρο με σκοπό να προσφέρει ευκαιρίες επαγγελματικής κατάρτισης υψηλού επιπέδου στον χώρο της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας σε συνεργασία με τα Ναυπηγεία στο Νεώριο - ONEX NEORION SHIPYARDS.

Η σχολή θα προσφέρει στους καταρτιζόμενους:

 • Εκπαίδευση σε σύγχρονα τεχνικά επαγγέλματα, όπως:

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

 1. Από σήμερα οι αιτήσεις συμμετοχής στον μεγάλο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ
 2. Έως και τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου η υποβολή Αίτησης – Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2023
 3. ΣΕΒ: Ανάγκη αναβάθμισης του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού
 4. «Η ΔΕΞΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΩΣ ΜΕΣΟ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ»
 5. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων συνεχίζει και φέτος τη λειτουργία του
 6. ΥΠΑΙΘ: Ως και τις 12 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στο διευρυμένο ολοήμερο σχολείο
 7. Παρατείνεται έως τις 12/9 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για εισαγωγή σπουδαστών στα ΙΕΚ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης
 8. Τι θα ισχύσει στα σχολεία μετά την απόφαση της Επιτροπής
 9. Με ποιες αλλαγές ξεκινά στις 12 Σεπτεμβρίου η σχολική χρονιά
 10. Ν. Κεραμέως: «Τα σχολεία θα ανοίξουν με τα ηπιότερα δυνατά μέτρα»