Άρθρα

Παρουσίαση των τεσσάρων αξόνων του «Νέου αναβαθμισμένου σχολείου» από την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως

Περισσότερα...

 

Το «Νέο αναβαθμισμένο σχολείο», που θα ισχύσει από τον Σεπτέμβριο, παρουσίασε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως από το Στρογγυλό Σχολείο στον Άγιο Δημήτριο, που στεγάζει το 1ο Γυμνάσιο, το 1ο ΓΕΛ και το πρώτο ΙΕΚ Αγίου Δημητρίου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Το σχολείο αυτό περιλαμβάνει νέες παρεμβάσεις με το νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί σε δημόσια διαβούλευση αυτή την εβδομάδα, καθώς και παρεμβάσεις οι οποίες δοκιμάστηκαν πιλοτικά τα δύο τελευταία χρόνια και θα ενταχθούν στο ωρολόγιο πρόγραμμα, όπως επεσήμανε η υπουργός.

Απώτερος στόχος είναι η καλλιέργεια «ενεργών πολιτών, επενδύοντας στους εκπαιδευτικούς», σε ένα «πιο ελεύθερο, αυτόνομο

Περισσότερα...

Οι Οικοϊστορίες του Πράσινου Ινστιτούτου

Περισσότερα...

Η κα Μάγδα Κοντογιάννη, κτηνοτρόφος, γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής, μπόρεσε να μετάσχει το Σάββατο 26/6/21 στις Οικοϊστορίες του Πράσινου Ινστιτούτου (www.greeninstitute.gr) στον ευχάριστα δροσερό χώρο του Σεράφειου Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, την πιο ζεστή μέρα του έτους μέχρι σήμερα.

Η εξαιρετική προσπάθεια του Κέντρου Μελέτης & Διάδοσης Μύθων-Παραμυθιών (www.e-mythos.eu) σε συνεργασία με το Πράσινο Ινστιτούτο δημιούργησαν πάρα πολύ καλές προοπτικές για να παρακολουθήσουν παιδιά και ενήλικοι αφηγήσεις μύθων και παραμυθιών και σύντομες διαδραστικές παρουσιάσεις και συζητήσεις πάνω σε θέματα που αφορούν την οικολογία και τη φύση.

Η κα Κοντογιάννη

Περισσότερα...

Έως αύριο Σάββατο η διάθεση των δύο πρώτων self-tests για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών

Περισσότερα...

 

Έως αύριο Σάββατο 5/6 εργάσιμες ώρες (πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων των φαρμακείων) μπορούν να προμηθευτούν από τα φαρμακεία τα δύο πρώτα δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ (self-tests) οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Ιουνίου ξεκινούν οι εξετάσεις για τα γενικά λύκεια και μία ημέρα αργότερα, στις 15 Ιουνίου, για τα επαγγελματικά.

Οι υποψήφιοι, καθώς και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που συμμετέχουν στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών, θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test).

Το πρώτο test για τους υποψηφίους των γενικών και επαγγελματικών λυκείων θα γίνει την Πέμπτη 10

Περισσότερα...

ΥΠΑΙΘ: Στις 11 Ιουνίου η λήξη μαθημάτων για τα λύκεια, στις 2 Ιουνίου για την Γ’ λυκείου

Περισσότερα...

 

Τελευταία ημέρα μαθημάτων για το φετινό διδακτικό έτος των ημερησίων και εσπερινών γυμνασίων, ειδικών γυμνασίων, ημερήσιων και εσπερινών γενικών και επαγγελματικών λυκείων, ειδικών λυκείων και ενιαίων ειδικών επαγγελματικών γυμνασίων-λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) ορίζεται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021. Για την Γ' τάξη όλων των λυκείων τα μαθήματα θα λήξουν την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πηγή φώτο:

<a href='https://www.freepik.com/photos/people'>People photo created by pressfoto - www.freepik.com</a>

Υπουργείο Παιδείας: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές/μετακινήσεις

Περισσότερα...

Έως και την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 στις 15:00 θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για τη χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής/μετακίνησης σε ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά υποβάλλονται από τους φοιτητές αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ειδική εφαρμογή https://transfer.it.minedu.gov.gr (κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφές) ή μέσω του αντίστοιχου υπερσυνδέσμου στην κεντρική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς των ιδρυμάτων (username) και (password).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Πηγή φώτο:

<a href='

Περισσότερα...

Υπ. Παιδείας: Γραμμές παροχής πληροφοριών και ψυχολογικής υποστήριξης για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων και τις οικογένειές τους

Περισσότερα...

Ανοικτές τηλεφωνικές γραμμές παροχής πληροφοριών για τις πανελλαδικές εξετάσεις και ψυχολογικής υποστήριξης για υποψηφίους και τις οικογένειές τους σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι γραμμές θα λειτουργούν από σήμερα Παρασκευή 21 Μαΐου σε όλη τη χώρα με στόχο να παρέχουν πληροφορίες σε σχέση με τις εξετάσεις, όπως η ελάχιστη βάση εισαγωγής, το παράλληλο μηχανογραφικό για την εισαγωγή σε δημόσιο ΙΕΚ, η εξεταστέα ύλη κ.ά. Επίσης, «θα υποστηρίξουν μαθητές και μαθήτριες της Γ' λυκείου κατά την ιδιαίτερη αυτή περίοδο, θα βοηθήσουν υποψηφίους στη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων και θα ενισχύσουν τις οικογένειές τους στον υποστηρικτικό τους ρόλο κατά το διάστημα αυτό»

Περισσότερα...