Άρθρα

Έξυπνες εξειδικεύσεις για Εργοθεραπευτές

Περισσότερα...

 

Ο τομέας της υγείας και οι σπουδές που σχετίζονται με αυτόν προσελκύουν κάθε χρόνο το ενδιαφέρον χιλιάδων μαθητών. Τα τελευταία χρόνια οι σχολές που αφορούν στα λεγόμενα παραϊατρικά επαγγέλματα, κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος. Ανάμεσά τους ξεχωριστή θέση κατέχει η Εργοθεραπεία. Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική πτυχή του ιατρικού και θεραπευτικού τομέα που έχει σαν στόχο να βοηθήσει τον ασθενή - μέσα από τη χρήση ποικίλων μεθόδων και τεχνικών - να ανακτήσει, να βελτιώσει και να διατηρήσει τη λειτουργικότητά και την αυτονομία του, με απώτερο στόχο την εξασφάλιση της ποιότητας της ζωής του και την ενσωμάτωσή του στην κοινωνία. 

Ο Εργοθεραπευτής, λοιπόν, αντιμετωπίζει

Περισσότερα...

Μάθε να σχεδιάζεις τη σταδιοδρομία σου με δύο ασκήσεις

Περισσότερα...

 

Λίγη θεωρία

Πώς παίρνει ο έφηβος μια απόφαση για τη σταδιοδρομία του;

Για να μπορέσει κάποιος να πάρει μια απόφαση για τη σταδιοδρομία του:

  • τι να σπουδάσει;
  • ποιο επάγγελμα του ταιριάζει και έχει μέλλον;
  • τι πρέπει να κάνει για να πετύχει τον στόχο του;

είναι απαραίτητο να μπορεί να συνδυάζει και να συσχετίζει τωρινές καταστάσεις με μελλοντικές. Θα πρέπει, δηλαδή, να οραματίζεται το μέλλον του. Μέσω αυτού του οραματισμού, οι έφηβοι επιδιώκουν τους στόχους τους, αναμένουν τις συνέπειες των ενεργειών τους, και συνειδητοποιούν ότι το παρόν αποτελεί τη βάση για την κατασκευή του μέλλοντός τους. Ο οραματισμός για το μέλλον αφορά τις σκέψεις, τις ιδέες και τα συναισθήματα των ανθρώπων για την πορεία τους και την ικανότητα να

Περισσότερα...

Social Bus 2024: Ενδυνάμωση των Γυναικών μέσω της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη!

Περισσότερα...

 

Η InterMediaΚT σε συνεργασία με το Thessaloniki Tech-Lab, την Eduact και με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Αμερικανικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη διοργανώνουν ένα δωρεάν διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Social Bus 2024». Το πρόγραμμα αυτό εστιάζει στην κοινωνική επιχειρηματικότητα και την ενδυνάμωση των γυναικών, με στόχο τη στήριξη των τοπικών οικοσυστημάτων και την παρακίνηση των συμμετεχόντων από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης να δημιουργήσουν τις δικές τους κοινωνικά προσανατολισμένες επιχειρήσεις.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου, από τις 10:00 έως τις 18:00 και

Περισσότερα...

Πώς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας επηρεάζουν τις επαγγελματικές μας επιλογές

Περισσότερα...

 

Μία εικόνα χίλιες λέξεις

Η έκφραση αυτή χρησιμοποιήθηκε στον τομέα της διαφήμισης ήδη από το 1910!

Οι εικόνες μπορούν να μεταδώσουν συναισθήματα, να αφηγηθούν ιστορίες και να εκφράσουν έννοιες χωρίς την ανάγκη γραπτού κειμένου. Είναι σαν να έχουν τη δική τους γλώσσα, που μπορεί να φτάσει στις καρδιές μας και να μας κάνει να σκεφτόμαστε βαθύτερα. Όλος ο 20ος αιώνας χαρακτηρίζεται από τη δύναμη της εικόνας. Ξεκινώντας από τις εφημερίδες και τα περιοδικά, κατόπιν την τηλεόραση και φτάνοντας στο σήμερα με την «εικόνα» να κυριαρχεί σε όλες τις εφαρμογές του διαδικτύου.

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (τηλεόραση-ραδιόφωνο) και κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. Facebook, Instagram, TikTok

Περισσότερα...

Διεθνής Έκθεση Πανεπιστημίων IUF | Απρίλιος 2024

Περισσότερα...

 

Η ομάδα της IUF σε προσκαλεί σε μια μοναδική εμπειρία όπου πανεπιστημιακοί εκπρόσωποι θα βρίσκονται στον ίδιο χώρο με εσένα, έτοιμοι να λύσουν κάθε σου απορία και να σε καθοδηγήσουν να βρεις το πρόγραμμα σπουδών που σου ταιριάζει!

Παράλληλα, θα μπορείς να παρακολουθήσεις ομιλίες ακαδημαϊκού, επαγγελματικού και συμβουλευτικού περιεχομένου!

Save the dates

Ηράκλειο Κρήτης: 4 Απριλίου 2024 στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, από τις 14:00 έως τις 19:00

Αθήνα: 6 Απριλίου 2024 στο Divani Caravel Hotel, από τις 15:00 έως τις 20:00

Θεσσαλονίκη: 7 Απριλίου 2024 στο Makedonia Palace Hotel, από τις 15:00 έως τις 20:00

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο: https://bit.ly/3wlAnCF

Πρέπει να το διαβάσεις, αν είσαι μαθητής της Γ΄ γυμνασίου ή της Α΄ λυκείου

Περισσότερα...

 

Σκέψεις για τους μαθητές της Γ΄ γυμνασίου

Ένας μεγάλος σταθμός στη ζωή των μαθητών είναι η μετάβαση από την υποχρεωτική εκπαίδευση στο λύκειο. Ηλικιακά σηματοδοτείται η είσοδος στην εφηβεία.

Η πρώτη μεγάλη απόφαση είναι η επιλογή τύπου λυκείου. Γενικό λύκειο ή επαγγελματική/τεχνολογική κατεύθυνση; Αυτή η απόφαση δεν σχετίζεται μόνο με τις οικονομικές απολαβές αλλά και με την κοινωνική θέση, την αίσθηση της αξίας του «εαυτού», τον σχεδιασμό της ζωής των παιδιών. Είναι μία απόφαση για τη σταδιοδρομία η οποία περιλαμβάνει τη διαδικασία επίλυσης προβλημάτων και την επιλογή μεταξύ πολλών επαγγελματικών εναλλακτικών προοπτικών.

Οι έφηβοι καθημερινά κατακλύζονται από ερωτήσεις

Περισσότερα...