Συνεντεύξεις

Έφη Μπαχτσεβάνα: «Η μουσική είναι το πάθος μου!»

Περισσότερα...

 

Περισσότερα...Πώς μια δασκάλα μουσικής έχει καταφέρει να μετατρέψει τη μάθηση σε παιχνίδι και να κάνει τους μαθητές της, μικρούς και μεγάλους, να ανυπομονούν να βρεθούν στην τάξη της; Πώς η μέθοδος διδασκαλίας της έδωσε πνοή σε πλαστικούς σωλήνες, δημιουργώντας όμορφες μελωδίες και κάνοντας την εκμάθηση της μουσικής και των αγγλικών διασκεδαστική;

Γνωρίσαμε την Έφη Μπαχτσεβάνα, τη δασκάλα που με την αγάπη και τον ενθουσιασμό της για τη μουσική εκπαίδευση και παιδεία, τις ατελείωτες ώρες διδασκαλίας και προσφοράς της σε σχολεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κάνει το όραμά της για μια μουσική τάξη γεμάτη χαρούμενους ανθρώπους πραγματικότητα.

Κα Μπαχτσεβάνα, η μέθοδος διδασκαλίας

Περισσότερα...

Βαρβάρα Ασημακοπούλου: «Ονειρεύομαι μια βιώσιμη ηθική κοινωνία με ευτυχισμένους ανθρώπους»

Περισσότερα...

 

Περισσότερα...Η δράση της στο coaching, σε συνδυασμό με την αγάπη της για την ενίσχυση της προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης και εξέλιξης του συνανθρώπου, καθρεφτίζεται για άλλη μία χρονιά στο διεθνές συνέδριο «Coach Now», που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το επερχόμενο Σάββατο 2 Οκτωβρίου.

Αντιλαμβανόμενη πως η  έννοια της ελευθερίας είναι διαχρονική και απαραίτητη για την απελευθέρωση από τα δεσμά της σύγχρονης καθημερινότητας, συστήνει επιλογές τόσο για τη διαχείριση των φραγμών μας και τον έλεγχο της συναισθηματικής και ψυχικής μας σταθερότητας, όσο και για την εξεύρεση των τρόπων που θα μας φέρουν πιο κοντά στον προσωπικό μας προορισμό.

Κα

Περισσότερα...

Η "Συναισθηματική Διαλεκτική" του ταλαντούχου Στέλιου Καλαθά

Περισσότερα...

 

Περισσότερα...Καταφέρνοντας να συνδυάζει με επιτυχία το ταλέντο του επί σκηνής ως ηθοποιός και σκηνοθέτης με την ξεχωριστή διδασκαλία του για την προσωπική ανάπτυξη και την εξερεύνηση του συναισθηματικού μας κόσμου, ο Στέλιος Καλαθάς αποδεικνύει διαρκώς την αγάπη του για τον συνάνθρωπο και το κοινό καλό.

Με τις ομάδες του στη Συναισθηματική Διαλεκτική, επιλέγει με τη βοήθεια της υποκριτικής να δίνει αξία στις προσωπικές επιλογές, στην εσωτερική ελευθερία και τη διαχείριση συναισθημάτων, στοχεύοντας στη φωτεινή αποτύπωση της ανθρώπινης προσωπικότητας και την κλιμάκωση της υγιούς επικοινωνίας στις σημερινές ανθρώπινες σχέσεις.

Κ. Καλαθά, τι ακριβώς είναι η Συναισθηματική

Περισσότερα...

Εθνική Ομάδα Ρομποτικής First Global Challenge Team Greece:Μια πορεία γεμάτη διακρίσεις!

Περισσότερα...

 

Περισσότερα...Ακούγοντας τον κ.Τάσο Κόλλια, τον εκπαιδευτή και μέντορα της First Global Challenge Team Greece, να διηγείται την πορεία, το όραμα και τις επιτυχίες της ομάδας από το ξεκίνημά της έως σήμερα δεν μπορείς παρά να αισθανθείς περήφανος για τα παιδιά αυτά, που με την αγάπη τους για την έρευνα, την αφοσίωσή τους στην ομάδα, το κέφι και το μεράκι τους για τον προγραμματισμό και τη ρομποτική αφήνουν το ελληνικό στίγμα σε παγκόσμιες διοργανώσεις.

Κ. Κόλλια, ποιο ήταν το ερέθισμα για εσάς ώστε να ασχοληθείτε με τον κλάδο της ρομποτικής και τη διδασκαλία του, δεδομένου ότι πριν από κάποια χρόνια δεν υπήρχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το ελληνικό κοινό;

Περισσότερα...

«Οι επιτυχίες είναι ωραίες, όμως οι αποτυχίες είναι τα σκαλιά. Πρέπει να τα ανέβεις για να φτάσεις στον στόχο σου»

Περισσότερα...

 

Περισσότερα...

Γνωρίζοντας τη Νάνσυ Μαλλέρου, εντός ολίγου διαπιστώνεις πως είναι ο άνθρωπος που θα ήθελες στην παρέα σου. Σε ηρεμεί, σε καθησυχάζει, σε κάνει να γελάς, σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Χρησιμοποιώντας διαρκώς παραδείγματα για να σε κάνει να καταλάβεις το σκεπτικό της, είναι άμεση, προσιτή και ιδιαίτερα ειλικρινής στον ανταγωνιστικό της κλάδο. Σου δείχνει την αισιόδοξη πλευρά της ζωής και σου αποκαλύπτει μικρά μυστικά, ώστε να διευκολύνεις τη ζωή και την καθημερινότητά σου.

Αυτό όμως που την κάνει ξεχωριστή, κυρίως στον τομέα των επιχειρηματικών δράσεων, είναι πως στο πρόσωπό της μπορείς να εμπιστευτείς

Περισσότερα...

«Ύμνος εις την Ελευθερίαν»: Μία μουσική παράσταση για την ελευθερία, σε ενορχήστρωση Θεόδωρου Λεμπέση

Περισσότερα...

Ξεφυλλίζοντας ενημερωτικούς οδηγούς για τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας στη διάρκεια του καλοκαιριού, στάθηκα στην μουσική παράσταση «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» που επί τη ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, αποτυπώνει με θαυμαστό τρόπο την επικαιρότητα των μηνυμάτων του παρελθόντος στο παρόν και μας αφυπνίζει για το χρέος μας απέναντι στην ελληνική παράδοση, την ιστορία, τον πολιτισμό και το μέλλον των παιδιών μας.

Το δύσκολο έργο της μουσικής διεύθυνσης - ενορχήστρωσης αποδίδεται με αξιόλογο τρόπο από τον κύριο Θεόδωρο Λεμπέση, μουσικό, συνθέτη και μαέστρο με πλούσιο έργο στο ενεργητικό του.

Περισσότερα...