Εθελοντισμός

Δράσεις της Ομάδας Διάσωσης ΔΕΛΤΑ - Ιούνιος 2024

Περισσότερα...

 

Η Ομάδα διάσωσης ΔΕΛΤΑ, με συνέπεια και αφοσίωση στην αποστολή της, συνεχίζει να προσφέρει βοήθεια και στήριξη όπου χρειάζεται. Ο Ιούνιος ήταν ένας ακόμη μήνας γεμάτος δράση. Σε αυτό το απολογιστικό Δελτίο, συγκεντρώνεται η δραστηριότητα της ομάδας για τον μήνα που πέρασε.

Κύριες δραστηριότητες

  1. Δράσεις αντιπυρικού σχεδιασμού ΠΥ και Δήμου Πειραιά
  • Εποχούμενη περιπολία δασοπροστασίας στο Σχιστό Κορυδαλλού: Κλιμάκιο αποτελούμενο από 2 εθελοντές με όχημα πραγματοποιεί 6ωρες βάρδιες από τις 18.00 έως τις 24.00 συμφώνα με τον σχεδιασμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όταν ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός (κατηγορία 4) ή ακραία υψηλός (κατηγορία 5). Τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκαν 11 βάρδιες κατά τις ημερομηνίες

Περισσότερα...

Η οργάνωση Immortaliting μας συστήνει το πρόγραμμα METAMORPHOSIS

Περισσότερα...

 

Η εκπομπή Voluntary Action Paths, η οποία προβάλλεται από το https://stent.net.gr/, βρέθηκε με την εθελοντική οργάνωση Immortaliting, με θέμα συζήτησης το πρόγραμμα METAMORPHOSIS. Οι δημιουργοί του Βίκυ Αράλη και  Στέλιος Μυρογιάννης μίλησαν αναλυτικά για αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, το μαγικό βαν που θα δείτε είναι ένας πραγματικός φάρος μεταμόρφωσης και αξιοπρέπειας, ταξιδεύει όπου παραστεί ανάγκη, και προσφέρει στους αστέγους τη δυνατότητα να κάνουν ένα ζεστό μπάνιο καθώς και ρούχα, τα οποία μπορούν να επιλέξουν μετά το μπάνιο τους εντός του βαν. Υπάρχουν επίσης βιβλία ή παιχνίδια τα οποία μπορεί κάποιος να πάρει φεύγοντας.

Πρόκειται για ένα πλήρως λειτουργικό βαν με

Περισσότερα...

Καλοκαιρινή γιορτή ΒΕΝΙΑΜΙΝ

Περισσότερα...

 

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28/6 η γιορτή του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ στον φιλόξενο χώρο του Mooven Baguette Cafe. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν στιγμές ξεγνοιασιάς, «καλωσόρισαν» τις καλοκαιρινές διακοπές και μοιράστηκαν σημαντικά μηνύματα του Συλλόγου.

Με πίστη στο σλόγκαν που διέπει τις αξίες του ΒΕΝΙΑΜΙΝ: «Αλλάζουμε τη ζωή όποιου παιδιού υποστηρίζουμε», προσφέρθηκε πλούσιος μπουφές: άφθονο φαγητό και δροσιστικά ροφήματα. Παράλληλα, εθελοντές διαφόρων ειδικοτήτων ψυχαγώγησαν τα παιδιά με διάφορες δραστηριότητες, όπως παιχνίδια, και ασταμάτητη μουσική.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο κύριος Κομνηνός Δελβερούδης, βουλευτής Πιερίας

Περισσότερα...

Επανεκκίνησις | Πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της ψηφιακής εκπαίδευσης και την ενίσχυση της πρόσβασης στην τεχνολογία για ευάλωτες ομάδες

Περισσότερα...

 

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) «Επανεκκίνησις», στο πλαίσιο της διαρκούς δέσμευσής της για την κοινωνική προσφορά και την προώθηση της ψηφιακής εκπαίδευσης, ανακοινώνει με χαρά τη δωρεά υπολογιστικών συστημάτων σε τρεις σημαντικούς οργανισμούς: την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (ΑΜΚΕ) «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ», τις Φυλακές Ανηλίκων Αλμυρού και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο την υποστήριξη της ψηφιακής εκπαίδευσης και της ενίσχυσης της πρόσβασης στην τεχνολογία για ευάλωτες ομάδες, συμβάλλοντας έτσι στην ισότιμη πρόσβαση στη γνώση και τις ευκαιρίες.

Δωρεά Η/Υ στην ΑΜΚΕ «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ»

Περισσότερα...

Εθελοντική Διακονία Ασθενών | Κανένας συνάνθρωπός μας να μην αντιμετωπίζει μόνος του το βάρος

Περισσότερα...

 

Η εκπομπή Voluntary Action Paths, που προβάλλεται από το stent.net.gr, δημιουργήθηκε για να αναδείξει το έργο όλων εκείνων για τους οποίους ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής και να μας φέρει πιο κοντά σε όλες τις εθελοντικές οργανώσεις.

 

Στην εκπομπή φιλοξενήσαμε την Εθελοντική Διακονία Ασθενών και συνομιλήσαμε με τους εθελοντές και τον πρόεδρο Αθανάσιο Κοντογιάννη. Οι ίδιοι μας ανέφεραν πως όραμά τους είναι

Περισσότερα...

Τζάμπολ Aγάπης | Ο αθλητισμός είναι πηγή ζωής

Περισσότερα...

 

Πέρα από παιχνίδι, είναι και ένας πολύ καλός τρόπος ουσιαστικής επικοινωνίας. Αυτά και πολλά άλλα είπαν οι εθελοντές της εθελοντικής οργάνωσης Τζάμπολ Aγάπης στην εκπομπή Voluntary Action Paths η οποία προβάλλεται από το stent.net.gr. Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής καλαθοσφαίρισης Γιάννης Τσουμπρής, με αφορμή τη διάγνωση του γιου του, ο οποίος βρίσκεται στο Φάσμα του Αυτισμού, ανέπτυξε το προπονητικό πρόγραμμα της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής το οποίο ονόμασε «Τζάμπολ Αγάπης».

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα διδασκαλίας του μπάσκετ για τα παιδιά της Ειδικής Αγωγής, το οποίο στοχεύει στην συν-εκπαίδευσή τους με άλλα παιδιά και στην

Περισσότερα...