Εθελοντισμός

Το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας πραγματοποιεί τη δεύτερη ανοιχτή συνέλευσή του

Περισσότερα...

 

Το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 στις 18.30, το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας πραγματοποιεί τη δεύτερη ανοιχτή συνέλευσή του στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Μοσχάτου (Καποδιστρίου 1 και Αγίου Κωνσταντίνου).

Σκοπός της συνέλευσής μας είναι να αξιολογήσουμε τη μέχρι τώρα πορεία και δράση μας, να προτείνουμε τρόπους καλύτερης λειτουργίας, και να αναπτύξουμε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις μας!

Επίσης, εν όψει της Πανελλαδικής Ημερίδας των Αλληλέγγυων Σχολείων στις 20 Απριλίου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συζητήσουμε για τον ρόλο και τη συμβολή μας σε αυτό το πολύ σημαντικό για εμάς γεγονός!

Οι συνελεύσεις του

Περισσότερα...

Εθελοντισμός| Ποια είναι η πραγματική του αξία;

Περισσότερα...

 

Για τον εθελοντισμό, ο οποίος αποτελεί πράξη ουμανισμού με κύριο συστατικό του την προσφορά, μίλησαν στην εκπομπή «Μονολεκτικά» του stent.net.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του ΤΑΣΕΗ (Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών) Σπύρος Μπιμπίλας, η γνωστή ηθοποιός Κατερίνα Σαρβάνη και η ανερχομένη σκηνοθέτρια και ηθοποιός Φιλοθέη Κολιοπούλου.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέφερε: «Ο εθελοντισμός είναι πράξη που δεν βασίζεται στο προσωπικό όφελος, αλλά στην ανιδιοτέλεια». Τόνισε πως από μικρή ηλικία αντιλήφθηκε τη σπουδαιότητα του εθελοντισμού και πως, αν και δεν πιστεύει στις θρησκείες, έχει κρατήσει από αυτές τα θετικά χαρακτηριστικά τους, όπως η αλληλεγγύη και η προσφορά στον συνάνθρωπο. Μεταξύ άλλων, μοιράστηκε

Περισσότερα...

Στήριξη της ψυχικής υγείας των εφήβων από το ΜΚΣ Ανέλιξη

Περισσότερα...

 

Σε συνεργασία με 4 δήμους στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αττικής, το ΜΚΣ Ανέλιξη διοργανώνει για την ακαδημαϊκή χρονιά 2023/2024 το καινοτόμο πρόγραμμα «Be The Light».

Το πρόγραμμα «Be The Light» αποτελεί κοινωνική προσφορά της Ανέλιξης και φιλοδοξεί να ενδυναμώσει τους πολίτες των συνεργαζόμενων δήμων. Σε μια εποχή ιδιαίτερα απαιτητική και αβέβαιη για τους νέους μας, στηρίζει την ψυχική υγεία των εφήβων μέσα από ένα πρόγραμμα ακαδημαϊκού και επαγγελματικού προσανατολισμού ώστε να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις της ενήλικης ζωής. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων, και έχει αγκαλιάσει τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά περίπου 150 νέους. Παρακινώντας τους με συναντήσεις και ομιλίες, τους προσφέρει

Περισσότερα...