Τοπική Ανάπτυξη

Οι αγρότες: Προαπαιτούμενο ανάπτυξης

Περισσότερα...

 

Πραγματοποιήθηκε στις 15/3/2023 η τακτική ανοικτή διαδικτυακή συζήτηση της Τετάρτης του Διοικητικού Συμβουλίου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής με θέμα «Οι παραγωγοί στην Τοπική Ανάπτυξη».

Πρόθεση του κ. Γιάννη Κοντογιάννη, προέδρου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής, ήταν να εστιαστούν όλοι οι αγρότες στα σημαντικά θέματα που απασχολούν όλους τους αγρότες (γεωργούς, κτηνοτρόφους, αλιείς, δασοκόμους) και την επιβίωσή τους, ώστε να συνεχίσουν να συντελούν στην ισορροπία-αειφορία του περιβάλλοντος, όπου περιβάλλον είναι τόσο το φυσικό όσο και το κοινωνικό, πολιτιστικό, τεχνολογικό, οικονομικό κ.λπ.

Στη διαδικτυακή συζήτηση κατεγράφησαν προτάσεις των τελευταίων ημερών από

Περισσότερα...

Ν. Σκοπός: Ξεριζωμός να μην ξανασυμβεί

Περισσότερα...

 

Πραγματοποιήθηκαν στον Νέο Σκοπό Σερρών οι Εκδηλώσεις Αυγούστου 2022, αφιερωμένες στις αλησμόνητες πατρίδες, με υπεύθυνους διοργάνωσης τον Σύλλογο «Ορφέας» Ν. Σκοπού και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Εμμ. Παππά.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν: μουσική βραδιά ροκ και παράδοση, 100 δεκάδες «γερανούς» με μια ευχή «Ξεριζωμός να μην ξανασυμβεί», θεατρική παράσταση, 1.000 «γερανούς» origami με μια ευχή, μουσικό οδοιπορικό στη Θράκη-Πόντο-Μικρά Ασία, παρουσίαση του βιβλίου «Σκοπός Αν. Θράκης», παραδοσιακούς χορούς, παραδοσιακό κουρμπάνι (φασολάδα) και παιδική μουσική διαδραστική παράσταση.

Την Παρασκευή 26/8/2022, στις 10.30, στην κεντρική πλατεία, μπροστά στο κτίριο της Δημοτικής

Περισσότερα...

Τα «ΑγροΝέα» σας συνιστούν βιβλία για τις διακοπές σας

Περισσότερα...

 

Βιβλία. Το «Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα», μαζί με το ειδησεογραφικό του έργο, συνεχίζει την κοινωνική του προσφορά με τις εκδόσεις Στέντορας. Παλαιότερα με την «εφημερίδα Στέντορας» και σήμερα με το «ειδησεογραφικό site Stentoras». Ανάμεσα στις εκδόσεις εντοπίζουμε το βιβλίο «Σκέψεις για την Αγροτική Ανάπτυξη-ISBN 978-618-84431-0-5», το βιβλίο «Σκέψεις για την Κοινωνική Οικονομία-ISBN 978-618-84431-1-2», το βιβλίο «Σκέψεις για την Τοπική Ανάπτυξη-ISBN 978-618-84431-2-9» και τελευταία το βιβλίο «Σκέψεις εν μέσω Covid-19-ISBN 978-618-84431-3-6».

Ηλικιωμένοι. Στη φετινή CES, την έκθεση-σταθμό όπου παρουσιάζονται οι μεγαλύτερες καινοτομίες στον χώρο της

Περισσότερα...

Εργάτες γης, η απασχόληση στον πρωτογενή τομέα

Περισσότερα...

 

Πραγματοποιήθηκε στις 13/7/2022 η δημόσια διαδικτυακή συζήτηση του διοικητικού συμβουλίου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής με θέμα «Εργάτες γης».

Η απασχόληση στον πρωτογενή τομέα συνεχώς μειώνεται (παρά τις πολιτικές δηλώσεις), όχι διότι δεν υπάρχει ζήτηση, αλλά επειδή δεν υπάρχει προσφορά εργαζομένων. Σχεδόν κανένας δεν θέλει να δουλέψει στη φυτική παραγωγή (π.χ. θερμοκήπια φράουλας ή συλλογή ροδάκινων) και τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα στη ζωική παραγωγή. Κανένας δεν θέλει να γίνει βοσκός, τσομπάνης, εργάτης στάβλου.

Είναι εντυπωσιακό ότι οι αστοί και οι σκεπτόμενοι με τον αστικό τρόπο της τεχνητής κοινωνίας δεν μπορούν να αντιληφθούν τον τρόπο

Περισσότερα...

Οι αποκλειστικές αγροτικές χρήσεις γης

Περισσότερα...

 

Ανταπόκριση 11 Ιουλίου 2022

Οι αποκλειστικές χρήσεις γης, όπως και το σταθερό φορολογικό σύστημα, καθώς και το σταθερό οικονομικό περιβάλλον, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιχειρηματικότητα. Ιδιαίτερα η αγροτική επιχειρηματικότητα απαιτεί μακροχρόνια εδαφική δέσμευση, καθόσον το έδαφος είναι ιδιαίτερα σημαντικός, κρίσιμος συντελεστής στην αγροτική (φυτική ή/και ζωική) παραγωγή.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η χρηματοδότηση από το ΕΠΕΝ των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ). Στα ΤΠΣ προβλέπονται χώροι για κατοικία, για σχολεία, για λατρεία, για αναψυχή, για βιολογικούς καθαρισμούς, για υδραγωγεία, για άθληση, για πολιτισμό, για εμπορικά κέντρα, χώροι στάθμευσης κ.λπ.

Περισσότερα...

Τοπική επιχειρηματικότητα

Περισσότερα...

 

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 στις 21.00 ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής προσκαλεί σε ανοικτή δημόσια διαδικτυακή συζήτηση μέσω  Zoom στο https://us02web.zoom.us/j/83875624321?pwd=ZGFhQ1NLTVZQdUcrcUFZdE91ZXN6Zz09 με θέμα «Τοπική επιχειρηματικότητα».

Αν επιχειρηματικότητα είναι η διάθεση για δράση με μεγάλες αβεβαιότητες, τότε οι αγρότες είναι εξ ορισμού επιχειρηματίες, και μαζί με τους άλλους τοπικούς επιχειρηματίες πρέπει να μπορούν να συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη.

Τοπική ανάπτυξη είναι η σχεδιασμένη αλλαγή σε τοπικό κοινοτικό επίπεδο που αποβλέπει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του τοπικού πληθυσμού και μπορεί να υποβοηθηθεί από έναν

Περισσότερα...