Άρθρα

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ

Περισσότερα...

 

Στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία οι έφηβοι μαθητές αντιμετωπίζουν προβλήματα που αφορούν τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό. Σε πρώτη φάση δυσκολεύονται να βρουν μια σχολή που ταιριάζει στα θέλω τους και στην προσωπικότητα τους, ενώ σε δεύτερη φάση αντιμετωπίζουν δυσκολίες για να περάσουν τελικά στη σχολή της προτίμησής τους. Για κάποιους η διαδρομή είναι εύκολη και απευθείας, ενώ για κάποιους άλλους δύσκολη και με αρκετά εμπόδια.

Πως μπορεί όμως κάποιος να εισαχθεί σε ένα πανεπιστημιακό τμήμα της χώρας μας;

Πανελλαδικές Εξετάσεις

Ο πιο γνωστός και

Περισσότερα...

Αγιασμός 2023 - Το τελευταίο κουδούνι

Περισσότερα...

 

Με τη σκέψη μας σε όλα τα παιδιά που σήμερα δεν μπορούν να έχουν την κανονικότητα των υπολοίπων, ευχόμαστε καλή αρχή σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, σε μαθητές, γονείς και καθηγητές. Ειδικά για τα παιδιά της Γ' Λυκείου, υπομονή, ψυχραιμία και αντοχή. Για αυτά τα παιδιά είναι ο τελευταίος αγιασμός, το τελευταίο κουδούνι της εφηβείας.

Αυτό το τελευταίο κουδούνι δεν έχει τίποτα από το γκλίτερ, τα δάκρυα και το τράβηγμα της φούστας της πρώτης φοράς. Το τελευταίο κουδούνι δεν έχει

Περισσότερα...

Δεν πέρασα στο πανεπιστήμιο

Περισσότερα...

 

Οι διακοπές τελειώνουν, και είναι ώρα για λήψη αποφάσεων για τους υποψηφίους που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια πανεπιστημιακή σχολή.

Ποιες είναι οι εναλλακτικές διαδρομές;

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Είναι δημόσιο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΑΕΙ), ιδρύθηκε το 1992 και εδρεύει στην Πάτρα. Οι σπουδές γίνονται εξ αποστάσεως και με καταβολή διδάκτρων από τους σπουδαστές. Ισχύουν επαγγελματικά δικαιώματα που προβλέπονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Περισσότερα...

Επαγγελματικός προσανατολισμός: Γιατί είναι σημαντικός;

Περισσότερα...

 

Εν μέσω θέρους και διακοπών, είναι σωστό να προβληματιστούμε; Δεν είναι ώρα για ξεκούραση και ανεμελιά;

Η απάντηση είναι: «Nαι, είναι ώρα για ξεκούραση αλλά και περισυλλογή και φαντασία». Και αφορά τα παιδιά του λυκείου. Ας μην ξεχνάμε ότι το λύκειο είναι ο προθάλαμος για την επαγγελματική μας πορεία.

«Η φαντασία είναι σημαντικότερη από τη γνώση», συνήθιζε να λέει ο Άλμπερτ Αϊνστάιν. Γιατί μας κάνει να συνδέουμε

Περισσότερα...

Περιμένοντας τα αποτελέσματα των πανελλήνιων εξετάσεων

Περισσότερα...

 

Μεταξύ παραλίας, καύσωνα και διακοπών για πολλούς στριμώχνεται και η έγνοια των αποτελεσμάτων των πανελλήνιων εξετάσεων. Ο παρακάτω διάλογος είναι ένας από τους πολλούς που ακούστηκε μετά το πέρας των Πανελλαδικών και δείχνει δυστυχώς το μερικό απόσταγμά του, την άγνοια.

- Γιατί επέλεξες αυτή την κατεύθυνση;

- Γιατί αυτά τα μαθήματα νόμιζα ότι μπορούσα να διαβάσω. Τα άλλα δεν μου

Περισσότερα...