Άρθρα

Παρουσίαση των τεσσάρων αξόνων του «Νέου αναβαθμισμένου σχολείου» από την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως

Περισσότερα...

 

Το «Νέο αναβαθμισμένο σχολείο», που θα ισχύσει από τον Σεπτέμβριο, παρουσίασε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως από το Στρογγυλό Σχολείο στον Άγιο Δημήτριο, που στεγάζει το 1ο Γυμνάσιο, το 1ο ΓΕΛ και το πρώτο ΙΕΚ Αγίου Δημητρίου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Το σχολείο αυτό περιλαμβάνει νέες παρεμβάσεις με το νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί σε δημόσια διαβούλευση αυτή την εβδομάδα, καθώς και παρεμβάσεις οι οποίες δοκιμάστηκαν πιλοτικά τα δύο τελευταία χρόνια και θα ενταχθούν στο ωρολόγιο πρόγραμμα, όπως επεσήμανε η υπουργός.

Απώτερος στόχος είναι η καλλιέργεια «ενεργών πολιτών, επενδύοντας στους εκπαιδευτικούς», σε ένα «πιο ελεύθερο, αυτόνομο

Περισσότερα...

Οι Οικοϊστορίες του Πράσινου Ινστιτούτου

Περισσότερα...

Η κα Μάγδα Κοντογιάννη, κτηνοτρόφος, γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής, μπόρεσε να μετάσχει το Σάββατο 26/6/21 στις Οικοϊστορίες του Πράσινου Ινστιτούτου (www.greeninstitute.gr) στον ευχάριστα δροσερό χώρο του Σεράφειου Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, την πιο ζεστή μέρα του έτους μέχρι σήμερα.

Η εξαιρετική προσπάθεια του Κέντρου Μελέτης & Διάδοσης Μύθων-Παραμυθιών (

Περισσότερα...

Έως αύριο Σάββατο η διάθεση των δύο πρώτων self-tests για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών

Περισσότερα...

 

Έως αύριο Σάββατο 5/6 εργάσιμες ώρες (πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων των φαρμακείων) μπορούν να προμηθευτούν από τα φαρμακεία τα δύο πρώτα δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ (self-tests) οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Ιουνίου ξεκινούν οι εξετάσεις για τα γενικά λύκεια και μία ημέρα αργότερα, στις 15 Ιουνίου, για τα επαγγελματικά.

Οι υποψήφιοι, καθώς και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που

Περισσότερα...

ΥΠΑΙΘ: Στις 11 Ιουνίου η λήξη μαθημάτων για τα λύκεια, στις 2 Ιουνίου για την Γ’ λυκείου

Περισσότερα...

 

Τελευταία ημέρα μαθημάτων για το φετινό διδακτικό έτος των ημερησίων και εσπερινών γυμνασίων, ειδικών γυμνασίων, ημερήσιων και εσπερινών γενικών και επαγγελματικών λυκείων, ειδικών λυκείων και ενιαίων ειδικών επαγγελματικών γυμνασίων-λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) ορίζεται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021. Για την Γ' τάξη όλων των λυκείων τα μαθήματα θα λήξουν την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021. 

Περισσότερα...

Υπουργείο Παιδείας: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές/μετακινήσεις

Περισσότερα...

Έως και την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 στις 15:00 θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για τη χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής/μετακίνησης σε ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά υποβάλλονται από τους φοιτητές αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ειδική εφαρμογή https://transfer.it.minedu.gov.gr (κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφές) ή μέσω του αντίστοιχου

Περισσότερα...