Στεπική φυλή Κατερίνης (Podolian)
- Πληροφοριακά Στοιχεία
- Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018 10:15
Στην αυλή του Μεταλλουργείου (Πειραιώς 123, Αθήνα) το ωραιότατο βράδυ της Τετάρτης 10/10/2018 πραγματοποιήθηκε το πρώτο event των Wise Food Stories με παρουσίαση εξαιρετικού γεύματος από κρέας μοσχαριού στεπικής φυλής Κατερίνης. Τα εστιατόρια Basegrill, Cookoovaya, το αγρόκτημα «Η Κιβωτός του Δήμου», καθώς και η Πανελλήνια Ένωση Εκτροφέων Αυτοχθόνων Φυλών Αγροτικών Ζώων (ΠΕΕΑΦΑΖ) συνεργάστηκαν στην πρώτη εκδήλωση με θέμα «Η αυτόχθων φυλή των ελληνικών στεπικών βοοειδών – τύπος Κατερίνης».
Στην εκδήλωση μίλησαν ο κ. Ανδρέας Γεωργούδης, ομότιμος καθηγητής, με αντικείμενο τη γενετική βελτίωση των αγροτικών ζώων, η δρ Δέσποινα Καρατοσίδη με αντικείμενο τη φυσικοχημική σύσταση του κρέατος